• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent springt over KV Mechelen naar plaats drie in de stand

  einde
  30
  1. 45+1' - Doelpunt - Laurent Depoitre (3 - 0)
  2. 40' - Verv. Thomas Kaminski door Colin Coosemans
  3. 31' - Doelpunt - Jonathan David (2 - 0)
  4. 29' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (1 - 0)
  5. 28' - Geel - Jonathan David
  6. 19' - Geel - Rob Schoofs
  7. 8' - Geel - Geoffry Hairemans
  1. 73' - Verv. Jonathan David door Giorgi Kvilitaia
  2. 73' - Geel - Sheldon Bateau
  3. 69' - Verv. Dante Vanzeir door Clément Tainmont
  4. 56' - Verv. Elisha Owusu door Dylan Bronn
  29'Roman Jaremtsjoek1 - 0
  31'Jonathan David2 - 0
  45+1'Laurent Depoitre3 - 0

  AA Gent heeft een derde thuiszege op rij geboekt. In een heruitgave van de bekerfinale van vorig seizoen werd KV Mechelen eenvoudig versmacht. Gent scoorde drie keer voor de rust. KVM kon na zijn sterke start al drie matchen niet meer winnen. Gent heeft nog een match minder gespeeld dan leider Standard.

  Verslag in Het Journaal:

  AA Gent - KV Mechelen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Halfweg de eerste helft lijkt KV Mechelen zich eventjes in de wedstrijd te kunnen knokken, maar net dan slaat AA Gent twee keer kort na elkaar genadeloos toe.
  • Man van de match: Mikael Lustig was maar een van de vele uitblinkers bij AA Gent. De Zweed strooide met scherpe voorzetten vanaf zijn rechterkant, uiteindelijk werd er maar eentje van benut.
  • Opvallend: Het was een onherkenbaar zwak KV Mechelen dat vanavond aantrad in de Ghelamco Arena. KVM kreeg in de hele wedstrijd geen enkele bal tussen de palen, tegenover de tien schoten op doel van AA Gent.

  Bekijk de goals uit AA Gent - KV Mechelen (3-0)

  Dominant Gent heeft weinig moeite met KVM

  AA Gent liet er geen gras over groeien en nam de wedstrijd meteen in handen. Na wat halve kansjes kwam Odjidja op het kwartier erg dicht bij de 1-0. Zijn uithaal stierf tegen de dwarsligger.

   

  De bezoekers konden pas na twintig minuten eens de neus aan het venster steken. Bateau nam een afvallende bal ineens op de schoen, maar mikte hoog over.

   

  Meteen daarna deelde AA Gent een dubbele uppercut uit. Odjidja leverde eerst een geweldige assist af voor Jaremtsjoek, twee minuten later bediende Lustig de onvermijdelijke David: van 0-0 naar 2-0 in amper een paar minuten tijd.

  Gentse tifo voor wedstrijd tegen KV Mechelen: “Gent gaat naar de Europa League, jullie niet”

  Depoitre beslist de match nog voor de rust

  KV Mechelen had geen reactie in huis. Gent bleef rustig domineren, met als enige domper het uitvallen van doelman Kaminski. Met de rust in zicht drukte de thuisploeg nog even door. David liet de 3-0 nog liggen, maar Depoitre was even later wel trefzeker bij een slecht weggewerkte hoekschop.

   

  In een compleet overbodige tweede helft kon KV Mechelen geen vuist meer maken. AA Gent speelde de wedstrijd rustig uit en liet na om de score verder uit te diepen.

   

  De Gentenaars behouden zo hun perfecte rapport in eigen huis en kunnen met vertrouwen toeleven naar de eerste opdracht in de Europa League, donderdag thuis tegen Saint-Etienne.

  Vadis Odjidja: "Getoond wie hier de baas is"

  • Onur Kaya (KV Mechelen): "AA Gent was heel sterk vandaag, maar wij waren ook gewoon nergens: we toonden geen agressiviteit en konden geen vier passes na elkaar geven. Dan word je opgegeten door een ploeg als Gent. We verloren telkens de bal en zij bleven maar komen. We werden in alle linies afgetroefd. Na de 1-0 was het een verloren zaak."

  • Vadis Odjidja (AA Gent): "We hebben hier een zeer goede wedstrijd gespeeld. De eerste helft liep heel goed, na de rust hebben we iets minder druk naar voren gezet en hebben we ons wat gespaard voor de match van donderdag. KV Mechelen is goed aan het seizoen begonnen en heeft het een aantal ploegen lastig gemaakt, maar vandaag hebben wij onze wet opgelegd en getoond wie hier de baas is."

  • Laurent Depoitre (AA Gent): "Er wacht ons een periode met veel wedstrijden op korte tijd, dus het was belangrijk om die periode goed te beginnen. Dat is gelukt, met een mooie zege in eigen huis. Je merkt dat er automatismen groeien in de ploeg. Zeker in de eerste helft lieten we de bal goed rondgaan en deden we een paar mooie acties die ook tot doelpunten leidden. Dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92. Einde. AA Gent heeft zijn revanche beet voor de verloren bekerfinale. Het wint vlot van KV Mechelen met 3-0 en kan met vertrouwen uitkijken naar de eerste opdracht in de Europa League.
  2. tweede helft, minuut 90. 2 minuten extra. Er komen nog 2 minuten blessuretijd bij.
  3. tweede helft, minuut 87. De wedstrijd is gemakkelijk samen te vatten: het was eenrichtingsverkeer, alsof er maar één ploeg op het veld stond. Tom Boudeweel in Sporza op Radio 1.
  4. tweede helft, minuut 85. Geen tweede voor Depoitre. Bronn zet na een knappe infiltratie Depoitre op weg naar doel, maar die krijgt de bal niet voorbij Thoelen. Bij de daaropvolgende hoekschop kopt diezelfde Depoitre over.
  5. tweede helft, minuut 84. Ngadeu wil even de show stelen door met een omhaal uit te verdedigen, maar dat loopt niet helemaal zoals gepland.
  6. tweede helft, minuut 78. Kopbal Kvilitaia. De stilaan ingedommelde Ghelamco Arena springt nog even op bij een kansje voor de ingevallen Kvilitaia, die recht op Thoelen besluit.
  7. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KAA Gent, Giorgi Kvilitaia erin, Jonathan David eruit
  8. Gele kaart voor Sheldon Bateau van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 73
  9. tweede helft, minuut 72. Geel Bateau. Bateau trekt de ontsnapte Jaremtsjoek tegen het gras en krijgt een geel karton van ref Lardot.