4. 31' - Doelpunt - Jonathan David (2 - 0)
  5. 45+1' - Doelpunt - Laurent Depoitre (3 - 0)
    Jupiler Pro League - speeldag 7 - 15/09/19 - 18:00
    45+1'
    Laurent Depoitre
    45+1'
    3 - 0

AA Gent heeft een derde thuiszege op rij geboekt. In een heruitgave van de bekerfinale van vorig seizoen werd KV Mechelen eenvoudig versmacht. Gent scoorde drie keer voor de rust. KVM kon na zijn sterke start al drie matchen niet meer winnen. Gent heeft nog een match minder gespeeld dan leider Standard.

Verslag in Het Journaal:

AA Gent - KV Mechelen in een notendop:

• Sleutelmoment: Halfweg de eerste helft lijkt KV Mechelen zich eventjes in de wedstrijd te kunnen knokken, maar net dan slaat AA Gent twee keer kort na elkaar genadeloos toe.
    • Man van de match: Mikael Lustig was maar een van de vele uitblinkers bij AA Gent. De Zweed strooide met scherpe voorzetten vanaf zijn rechterkant, uiteindelijk werd er maar eentje van benut.
    • Opvallend: Het was een onherkenbaar zwak KV Mechelen dat vanavond aantrad in de Ghelamco Arena. KVM kreeg in de hele wedstrijd geen enkele bal tussen de palen, tegenover de tien schoten op doel van AA Gent.

Bekijk de goals uit AA Gent - KV Mechelen (3-0)

Dominant Gent heeft weinig moeite met KVM

AA Gent liet er geen gras over groeien en nam de wedstrijd meteen in handen. Na wat halve kansjes kwam Odjidja op het kwartier erg dicht bij de 1-0. Zijn uithaal stierf tegen de dwarsligger.

De bezoekers konden pas na twintig minuten eens de neus aan het venster steken. Bateau nam een afvallende bal ineens op de schoen, maar mikte hoog over.

Meteen daarna deelde AA Gent een dubbele uppercut uit. Odjidja leverde eerst een geweldige assist af voor Jaremtsjoek, twee minuten later bediende Lustig de onvermijdelijke David: van 0-0 naar 2-0 in amper een paar minuten tijd.

Gentse tifo voor wedstrijd tegen KV Mechelen: “Gent gaat naar de Europa League, jullie niet”

Depoitre beslist de match nog voor de rust

KV Mechelen had geen reactie in huis. Gent bleef rustig domineren, met als enige domper het uitvallen van doelman Kaminski. Met de rust in zicht drukte de thuisploeg nog even door. David liet de 3-0 nog liggen, maar Depoitre was even later wel trefzeker bij een slecht weggewerkte hoekschop.

In een compleet overbodige tweede helft kon KV Mechelen geen vuist meer maken. AA Gent speelde de wedstrijd rustig uit en liet na om de score verder uit te diepen.

De Gentenaars behouden zo hun perfecte rapport in eigen huis en kunnen met vertrouwen toeleven naar de eerste opdracht in de Europa League, donderdag thuis tegen Saint-Etienne.

Vadis Odjidja: "Getoond wie hier de baas is"

• Onur Kaya (KV Mechelen): "AA Gent was heel sterk vandaag, maar wij waren ook gewoon nergens: we toonden geen agressiviteit en konden geen vier passes na elkaar geven. Dan word je opgegeten door een ploeg als Gent. We verloren telkens de bal en zij bleven maar komen. We werden in alle linies afgetroefd. Na de 1-0 was het een verloren zaak."

• Vadis Odjidja (AA Gent): "We hebben hier een zeer goede wedstrijd gespeeld. De eerste helft liep heel goed, na de rust hebben we iets minder druk naar voren gezet en hebben we ons wat gespaard voor de match van donderdag. KV Mechelen is goed aan het seizoen begonnen en heeft het een aantal ploegen lastig gemaakt, maar vandaag hebben wij onze wet opgelegd en getoond wie hier de baas is."

• Laurent Depoitre (AA Gent): "Er wacht ons een periode met veel wedstrijden op korte tijd, dus het was belangrijk om die periode goed te beginnen. Dat is gelukt, met een mooie zege in eigen huis. Je merkt dat er automatismen groeien in de ploeg. Zeker in de eerste helft lieten we de bal goed rondgaan en deden we een paar mooie acties die ook tot doelpunten leidden. Dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden."

90+3' tweede helft
    90+2'

AA Gent heeft zijn revanche beet voor de verloren bekerfinale. Het wint vlot van KV Mechelen met 3-0 en kan met vertrouwen uitkijken naar de eerste opdracht in de Europa League.
    90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
    90'

2 minuten extra

Er komen nog 2 minuten blessuretijd bij.
    87'

De wedstrijd is gemakkelijk samen te vatten: het was eenrichtingsverkeer, alsof er maar één ploeg op het veld stond.

Tom Boudeweel in Sporza op Radio 1
    85'

Geen tweede voor Depoitre

Bronn zet na een knappe infiltratie Depoitre op weg naar doel, maar die krijgt de bal niet voorbij Thoelen. Bij de daaropvolgende hoekschop kopt diezelfde Depoitre over.
    84'
    Ngadeu wil even de show stelen door met een omhaal uit te verdedigen, maar dat loopt niet helemaal zoals gepland.
    78'

Kopbal Kvilitaia

De stilaan ingedommelde Ghelamco Arena springt nog even op bij een kansje voor de ingevallen Kvilitaia, die recht op Thoelen besluit.
    74'
    72'

Geel Bateau

Bateau trekt de ontsnapte Jaremtsjoek tegen het gras en krijgt een geel karton van ref Lardot.
    68'

Schoofs naast

Nikola Storm is zowat de enige die af en toe voor dreiging probeert te zorgen bij de bezoekers. Zijn inzet levert KVM een vrije trap op, die door Schoofs naast wordt gemikt.
    64'
    Een scherpe voorzet van Asare zaait nog eens paniek achterin bij KV Mechelen, maar het wordt uiteindelijk een vangbal voor Thoelen.
    63'

AA Gent heeft de wedstrijd volledig onder controle. Je kunt het vergelijken met een kat die met een muis aan het spelen is.

60'
    David glipt opnieuw weg in de rug van de KVM-defensie, meer dan een hoekschop levert het Gent deze keer niet op.
    57'
    De oprukkende David heeft opties links en rechts van hem, maar gaat voor eigen succes. Niet de beste keuze, Thoelen pakt het matige schot.
    55'

Rentree van Bronn

Dylan Bronn mag onder luid applaus invallen bij Gent. De verdediger leek lange tijd op weg naar de uitgang, maar is nu weer klaar voor de actie.
    53'
    Odjidja kan na vlot Gents samenspel richting doel trappen, maar besluit iets te centraal op Thoelen.
    47'
    AA Gent gaat gewoon door op zijn elan. Odjidja probeert David te bedienen met een leuk fantasietje, de daaropvolgende hoekschop levert niets op.