61'
Paul Onuachu
2 - 1
61'

Felice Mazzu heeft geen fijne terugkeer beleefd in Charleroi. Op bezoek bij zijn ex-team gingen Mazzu en Racing Genk met 2-1 onderuit. Voor de landskampioen is het de 3e nederlaag in 7 wedstrijden. Charleroi springt in de stand over de Limburgers en dat met een wedstrijd minder gespeeld.

Bekijk de goals uit Charleroi-Racing Genk (2-1)

Charleroi - Racing Genk kort samengevat:

• Sleutelmoment: Paintsil krijgt geen strafschop na een tikje in de zestien, aan de overkant gaat de bal meteen daarna wel op de stip na een "fout" van Coucke op Fall. Morioka faalt niet en zet Charleroi op voorsprong.
  • Man van de Match: Nicholson speelde voorin bij Charleroi een heel sterke wedstrijd. Hij woog op de Genkse defensie en zijn doelpunt mocht er best zijn.
  • Opvallende statistiek (1): Charleroi scoorde nu al 22 competitiewedstrijden op een rij. Het verloor in februari met 3-0 van Moeskroen en liet het net nadien in elke wedstrijd trillen.
  • Opvallende statistiek (2): Charleroi kreeg in de eerste vijf wedstrijden van het seizoen amper drie gele kaarten. Tegen Racing Genk verdwenen maar liefst vijf spelers in het boekje van scheidsrechter Verboomen.

Onherkenbaar Genk krijgt er twee binnen voor de rust

De supporters van Charleroi hadden een indrukwekkende tifo in elkaar geknutseld voor ex-coach Mazzu. Die leek wat onder de indruk van de omstandigheden en dat was ook het geval voor de 22 hoofdrolspelers. Pas na dik 20 minuten veerde Mambourg een eerste keer recht na een kopbal van Dewaest.

Meteen daarna ging Paintsil neer in de zestien. Verboomen wees niet naar de stip, de VAR greep niet in. Aan de overkant ging Fall graag neer na "contact" met Coucke. Nu was het wel strafschop. Morioka faalde niet en bracht Charleroi op voorsprong vanaf elf meter.

Genk was aangeslagen en niet veel later mocht Coucke opnieuw vissen. Nicholson nam knap aan met rechts, om vervolgens met links voorbij de Genkse goalie te plaatsen. Een antwoord kwam er voor de rust niet meer van de bezoekers.

Nicholson viert zijn doelpunt.

"Mazzu Time" levert net geen gelijkmaker op

Na de onderbreking ging de eerste bal tussen de palen er ook in. Onuachu dook goed voor zijn man op een lage voorzet vanaf de linkerkant en werkte zijn eerste voor Genk tegen de touwen.

De boomlange Nigeriaanse spits kwam in "Mazzu Time" nog dichtbij een tweede kopbaldoelpunt, maar Charleroi-doelman Penneteau liet zich niet verrassen met de spionkop in zijn rug. Het was meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Voor Racing Genk is het al de derde nederlaag in zeven wedstrijden. Met 10 op 21 is de landskampioen voorlopig gebuisd. Het ziet Charleroi, dat een wedstrijd minder speelde, over zich heen wippen in de stand. De Zebra's klimmen naar plaats vier met 11 op 18.

Onuachu opende vanavond zijn rekening bij Racing Genk.

"Wat Nicholson deed was geweldig"

• Felice Mazzu (trainer Racing Genk): "Eerlijk gezegd vind ik niet dat we het verdienen om hier te verliezen vandaag. We hebben niet goed gereageerd na de penaltygoal, maar in de tweede helft ging het beter. De mentaliteit was er na de rust wel en mijn jongens hebben alles geprobeerd. Het was misschien niet genoeg om te winnen, maar er zat toch meer in. De voorzetten waren niet goed genoeg om Onuachu optimaal te gebruiken. Mijn ontvangst hier was een geweldig moment. Dinsdag wordt een ander verhaal in de Champions League. We moeten leren uit de wedstrijd tegen Charleroi."

• Karim Belhocine (trainer Charleroi): "Het was een heel moeilijke overwinning, maar ze doet heel veel deugd. Het is een beloning voor al het harde werk van mijn team. We speelden een heel goede eerste helft. Wat Nicholson deed was geweldig. Hij kwam pas laat terug van interlandverplichtingen, maar stond er toch. Hij werkte keihard voor het team en deed voorin ook zijn ding."

Verslag en reacties in beeld:

90+5'

Felice Mazzu is er niet in geslaagd om punten te pakken bij zijn ex-team Charleroi. Het werd 2-1 op Mambourg. Charleroi springt over Racing Genk in de stand en dat met een wedstrijd minder gespeeld.
90+5'
90+5'
Rezaei knalt Hrosovsky met opzet onderuit. Hij krijgt geel, maar verdient eigenlijk rood.
90+3'
Hagi krijgt de bal niet met opzet tegen zijn arm. Verboomen fluit voor een overtreding en dat is niet naar de zin van de Roemeen.
90+2'
Belhocine besterft het langs de zijlijn. Nog een paar minuten en zijn ploeg stunt tegen de landskampioen.
90+2'

Het water staat aan de lippen bij Charleroi

Penneteau moet alles uit de kast halen op een goede kopbal van Onuachu. Geen tweede kopbalgoal voor de Nigeriaanse spits.
90+1'

90'
Er komen nog vijf minuten toegevoegde tijd bij. Ito dribbelt alles en iedereen op de rand van de zestien, maar komt niet tot een schot.
88'
Berge heeft de gelijkmaker aan de voet, maar knalt naast in de zestien. De dijk breekt bij Charleroi.
88'
Belhocine neemt geen risico's meer en haalt Nicholson naar de kant voor Willems. Houdt Charleroi stand?
86'

Genk drukt

De bal blijft hangen voor het doel van Penneteau. Ndongala mikt uiteindelijk naast.
85'
Bongonda wordt door iedereen omver gebuffeld. Ook invaller Busi pakt een gele kaart. Charleroi zit vanavond aan vijf gele kaarten.
84'
Hagi forceert zijn trap vanaf de rand van de zestien. Zit het er nog in voor de bezoekers?
83'
De spieren van Marinos willen niet meer mee. Busi mag de wedstrijd volmaken.
81'

Penneteau opgelucht

Hagi krijgt nog tien minuten van Mazzu. De Roemeen zet zich meteen achter een vrije trap, die wordt net niet binnengekopt door Onuachu. Wat een kans voor de bezoekers.