• home
 • video
 • pas verschenen

  Club wint de eerste slag om Brugge tegen Cercle

  einde
  02
  1. 32' - Doelpunt - Krépin Diatta (0 - 1)
  2. 13' - Geel - Giulian Biancone
  1. 87' - Verv. Dennis door Mbaye Diagne
  2. 79' - Verv. Krépin Diatta door Ignace Van der Brempt
  3. 72' - Verv. Godfred Donsah door William Balikwisha
  4. 65' - Verv. Alimani Gory door Kylian Hazard
  5. 61' - Geel - Dennis
  6. 61' - Doelpunt - Dennis (0 - 2)
  7. 56' - Verv. Idriss Saadi door Lyle Foster
  8. 53' - Geel - Éder Balanta
  32'Krépin Diatta0 - 1
  61'Dennis0 - 2

  Feest in de blauw-zwarte cafés van Brugge. Club heeft de 156e
  derby tegen Cercle Brugge gewonnen. Cercle probeerde zijn huid duur te verkopen, maar Diatta en Dennis zorgden voor de zege. Cercle wacht al sinds 2013 op een nieuw succes in de derby.

  Cercle Brugge - Club Brugge in een notendop

  • Sleutelmoment: Cercle Brugge kan meteen na de 0-1 terugslaan wanneer stoomtrein Saadi richting doel dendert. Mignolet maakt zich breed en staat pal en dus komt er geen groen-zwarte gelijkmaker.
  • Man van de Match: Mede dankzij de bijzonder gretige invalbeurt van Lois Openda werd het uiteindelijk een rustige tweede helft voor Club Brugge. Alleen bij de afwerking mangelde het, toch een werkpuntje voor de jongeling.
  • Opvallend: Club Brugge blijft de stadsderby domineren. Het heeft nu precies drie keer zoveel onderlinge confrontaties gewonnen als Cercle: 93 tegen 31. De doelpuntenteller staat op 335-170.

  Bekijk de doelpunten uit Cercle Brugge - Club Brugge (0-2)

  Flits van Club is genoeg voor 0-1

  Het klassement was duidelijk: Club Brugge zou in deze derby niet veel last hebben van staartploeg Cercle. Dat liep dan toch even anders, want een energiek Cercle speelde agressief en was de betere in de openingsfase. Gory durfde niet te trappen en Mignolet moest tussenkomen op een lage voorzet.

   

  Club kwam traag in zijn ritme en moest het lang stellen met een verkeerd gemikte kopbal van Dennis. Stilaan was er wel beterschap te merken, maar de kleine broer in verlegenheid brengen zat er voor blauw-zwart niet in. Tot op het halfuur dan, toen Vormer en Vanaken op de vierkante meter alles aan flarden tikten. Diatta mocht van dichtbij afwerken en het stond plots 0-1.

   

  Cercle bleef niet bij de pakken neerzitten. Zonder de dappere tussenkomst van Mignolet had Saadi zelfs met de klap gelijkgemaakt. Mignolet moest zich na een misser van Ricca vlak voor de rust nog een keer onderscheiden op een krul van Biancone.

  VIDEO: Auwch! Dabila krijgt de bal in de kroonjuwelen

  Pareltje velt dapper Cercle helemaal

  Club wilde na de rust niet dezelfde fout maken en nam het heft in handen. Invaller Openda bracht de nodige gretigheid en nam zijn ploeg op sleeptouw. De aanvaller solliciteerde met een puike prestatie nadrukkelijk naar een basisplaats in de Champions League tegen Galatasaray.

   

  Af en toe was er nog een groen-zwarte stuiptrekking, maar de dominantie van Club was duidelijk. Badiashile stelde het onvermijdelijke nog uit. Hij redde de schuiver van Openda en sloeg een kopstoot van Deli weg, maar tegen de verrassende loeier van Dennis was niks te beginnen. Vanuit een bijna onmogelijke hoek joeg die de bal in het dak van het doel.

   

  In het laatste halfuur kon Club dan zijn krachten sparen. Zelfs op halve kracht viel de 0-3 van Vanaken, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel van Dennis. In de slotminuten spatte de aansluitingstreffer van Panzo nog uiteen tegen de paal en zo kreeg een moedig Cercle niet het doelpuntje dat het zeker verdiende.

   

  Club Brugge haakt bovenin aan bij Standard, in de kelder van de stand moet Cercle nu Eupen naast zich dulden en komt ook Waasland-Beveren een puntje dichterbij.

  VIDEO: Feest vóór de wedstrijd voor Cercle met de huldiging van Xavier Mercier

  Mechele: "Tonen dat we ploeg van 't stad zijn"

  Brandon Mechele zag een moeizaam begin van Club Brugge. "Vooral de eerste helft was moeilijk voor ons. We hadden wel controle, maar zij waren gevaarlijk op de counter. Onze organisatie was niet super", vond de verdediger.

   

  "In de tweede helft hadden we overwicht, waren er meer kansen en waren we gevaarlijker. Missie volbracht en nu concentratie op de volgende wedstrijd. Galatasaray zal van een ander niveau zijn", blikte Mechele al stiekem vooruit.

   

  "De derby leeft misschien meer bij Cercle dan bij ons, maar het is altijd goed om te tonen dat we de ploeg van 't stad zijn. Daar bestaat geen twijfel over."

   

  Club blijft bovenin met een wedstrijd minder gespeeld. "Het is goed dat we blijven meedraaien, zeker nu de matchen elkaar snel opvolgen. We hebben een brede kern en zullen zeker roteren. We gaan iedereen nodig hebben."

  Taravel: "We hebben nog wat tijd nodig"

  Jérémy Taravel en Cercle konden met opgeheven hoofd het veld verlaten. "Dit doet zeker pijn, want onze prestatie was vrij goed. We stonden goed in blok, maar zij waren erg efficiënt", klonk het bij de Fransman.

   

  "Jammer genoeg misten we de 1-1. De gelijkmaker had ons vertrouwen kunnen geven, want terugkeren tegen zo'n ploeg is moeilijk. We moeten onthouden dat we weerbaar waren", vond de ervaren verdediger. "Ik denk dat de supporters dat ook gezien hebben."

   

  "We hebben nog wat tijd nodig. Spelers als Foster en Panzo trainen nog maar net met de groep en moeten nog automatismen kweken. Er waren zeker positieve punten, maar dat is niet genoeg. Met het oog op het behoud moeten we zo snel mogelijk punten pakken."

  Clement: "In 2e helft hebben we de dominantie genomen"

  Vanaken: “Nu Galatasaray goed analyseren”

  Mignolet: “Heb de ploeg iets meer moeten helpen dan de voorbije weken”

  Panzo: "Goeie wedstrijd maar slecht resultaat"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Brugge is blauw-zwart! Cercle zorgde voor veel meer weerstand dan verwacht, maar uiteindelijk gaf de klasse van Club de doorslag in deze Brugse derby. Diatta en Dennis zorgden voor de 0-2 eindstand.
  2. tweede helft, minuut 90. Een optimistische poging van Foster zeilt meters over.
  3. tweede helft, minuut 89. Pech voor Panzo! Het mag niet zijn voor Cercle, dat zeker een doelpuntje verdient. De plaatsbal van Panzo, na een leuke aanval, spat uiteen tegen de buitenkant van de paal.
  4. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Club Brugge, Mbaye Diagne erin, Dennis eruit
  5. tweede helft, minuut 86. Dennis sjokt naar de kant en maakt plaats voor Diagne, die zijn debuut maakt voor Club Brugge.
  6. tweede helft, minuut 84. Openda kopt over. Lois Openda kan zijn uitstekende invalbeurt niet bekronen. Hij kopt de voorzet van Vanaken nogal onbesuisd over de kooi van Badiashile.
  7. tweede helft, minuut 82. We hebben nog wat stuiptrekkingen van Cercle gezien, maar de vereniging heeft niks meer in huis. Het is wachten op het laatste fluitsignaal, want dit is niet echt meer een wedstrijd.
  8. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Club Brugge, Ignace Van der Brempt erin, Krépin Diatta eruit
  9. tweede helft, minuut 78. Jonge debutant. Ignace Van der Brempt, zeventien jaar oud, mag een kwartiertje proeven van het eerste elftal van Club Brugge.