• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen mooi debuut voor Mirallas: Essevee legt mak Antwerp over de knie

  einde
  20
  1. 44' - Doelpunt strafschop - Davy De fauw (2 - 0)
  2. 43' - Geel - Jens Teunckens
  3. 39' - Geel - Lior Refaelov
  4. 35' - Doelpunt - Saido Berahino (1 - 0)
  1. 90+1' - Verv. Omar Govea door Abdoulaye Sissako
  2. 80' - Verv. Dimitri Oberlin door Henrik Rørvik Bjørdal
  3. 75' - Verv. Luka Zarandia door Gianni Bruno
  4. 67' - Verv. Lior Refaelov door Ivo Rodrigues
  35'Saido Berahino1 - 0
  44'Davy De fauw2 - 0

  Antwerp heeft de leidersplaats laten liggen op het veld van Zulte Waregem. De bezoekers gaven na de Europese spektakelmatch een vermoeide indruk en daar kon ook invaller Kevin Mirallas niets aan veranderen. Essevee klimt dankzij de verdiende driepunter naar plaats 8.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem-Antwerp (2-0)

  Zulte Waregem - Antwerp in een notendop

  • Sleutelmoment: Net voor de pauze doet kapitein De fauw het slot op de match. Hij zet koel de strafschop om en stuurt Antwerp met een serieuze kater de kleedkamer in.
  • Man van de match: Berahino. De zomeraanwinst scoorde vanavond al zijn 3e goal in 4 wedstrijden en bewijst zo zijn nieuwe kans waard te zijn.
  • Opvallend: Het is pas de eerste zege van Zulte Waregem tegen Antwerp in de geschiedenis van de fusieclub.

  Vertimmerd en vermoeid Antwerp biedt amper weerwerk aan de Gaverbeek

  Geen Lamkel Zé, geen Bolat, geen Haroun, geen Juklerod, ... De opstelling van de bezoekers oogde opvallend anders dan in de Europese match tegen AZ. Toch gaven ook de frisse spelers op het veld een gezapige indruk. Na een stil wedstrijdbegin toonde Essevee zich de betere ploeg.

   

  Het overwicht werd na het halfuur ook vertaald op het scorebord. Na een aanval die helemaal achteraan begon bij Deschacht kon Oberlin voorzetten. Berahino werkte overtuigend af. Voor de rust werd de voorsprong nog verdubbeld. Teunckens maaide Zarandia onderuit en ook zonder VAR kon scheidsrechter Boterberg daar een loepzuivere penalty in onderscheiden. Het was kapitein De fauw die de elfmeter voor zijn rekening nam: 2-0.

   

  Antwerp-trainer Bölöni gooide zijn ploeg om in de tweede helft met Sander Coopman en stunttransfer Kevin Mirallas. De ex-Rode Duivel liep veel, maar kon het tij in zijn eentje niet keren. Hij deed de netten wel een keer trillen, maar werd betrapt in buitenspel. Op zijn allereerste doelpunt in onze hoogste klasse zal het dus nog even wachten zijn.

   

  Ook Essevee scoorde ondanks een karrevracht aan goede kansen niet meer. Maar de 2-0 was ruim voldoende om de verdiende zege over de streep te trekken. Antwerp wordt geen leider en ziet Zulte Waregem nu zelfs over zich wippen. 

  Deschacht: "Je zag dat Antwerp een mentale tik had gekregen"

  • Kevin Mirallas (Antwerp) : "Ik had liever met een zege gedebuteerd, maar we vertrekken hier met nul punten. De ploeg was duidelijk moe en dat is ook normaal. Het doet pijn want deze club heeft toch grote doelen. Er blijven nog veel matchen over. We gaan nu van de interlandbreak profiteren om te rusten en te werken om zo een resultaat te halen tegen Anderlecht. Waarom ik niet bij Standard speel? Er is geen voorstel geweest."
  • Olivier Deschacht (Zulte Waregem):  "We zijn rustig gebleven na het moeilijke seizoensbegin en nu staan we in de linkerkolom. En dat na een zwaar programma. Fantastisch. Je zag wel dat Antwerp een mentale tik had gekregen. Ze lieten de kopjes heel snel hangen. Wij hebben daar optimaal van geprofiteerd. We konden nog meer scoren en hebben bijna geen kansen weggegeven."
  • Francky Dury (Zulte Waregem): "We hebben het gaspedaal helemaal moeten induwen. We hadden enorm veel kansen in de 2e helft en als we de 3-0 hadden kunnen maken, dan dwing je Antwerp op de knieën. Bij 2-0 is het nooit helemaal gedaan. Maar mijn team heeft de match heel serieus aangepakt. Het is een verdiende overwinning. Berahino? Als hij met zijn gezicht voor doel komt, is hij heel gevaarlijk. Het moet allemaal nog een beetje verfijnd worden. We moeten hem nog meer rendement geven."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde: 2-0. De laatste grote kans gaat er niet in en Boterberg maakt er meteen een einde aan. Het is een verdiende zege voor de thuisploeg. Antwerp was niet fris genoeg om hier de leidersplaats te komen veroveren.
  2. tweede helft, minuut 93. Nog een misser! En opnieuw had Zulte Waregem een derde doelpuntje binnen handbereik. Larin schiet naast.
  3. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Zulte Waregem, Abdoulaye Sissako erin, Omar Govea eruit
  4. tweede helft, minuut 90. In de toegevoegde tijd kiest Dury nog voor een wissel. Govea mag net iets vroeger gaan rusten, Sissako komt in de ploeg.
  5. tweede helft, minuut 88. Mirallas krijgt een nieuwe kans om te scoren, maar hij dropt zijn vrijschop gewoon voor de voeten van Bossut.
  6. tweede helft, minuut 85. Afgekeurd doelpunt Mirallas! Kevin Mirallas lijkt een droomdebuut te maken. Hij draait de aansluitingstreffer voorbij Bossut, maar het feest gaat niet door. Buitenspel. De ex-Rode Duivel zal nog even moeten wachten op zijn eerste goal in onze competitie. .
  7. tweede helft, minuut 81. Save Teunckens! Weer geen derde goal voor Zulte Waregem. Govea lepelt zijn vrije trap naar de achterlijn. Daar kopt De fauw terug. Het is allemaal wat warrig, maar uiteindelijk moet Teunckens het leer van zijn doellijn plukken. Eerst na een poging van Bruno dan na een herneming van Larin. Net geen doelpunt dus.
  8. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Zulte Waregem, Henrik Rørvik Bjørdal erin, Dimitri Oberlin eruit
  9. tweede helft, minuut 78. Een hoekschop van Mirallas schiet door en valt in de voet van Govea. Die kan razendsnel counteren, maar heeft geen steun. Hij probeert dan vanaf de middellijn maar zelf eens te trappen, zonder succes.
  10. tweede helft, minuut 76. Antwerp heeft nog een kwartier om de match om te draaien. Mbokani probeert eens wat en haalt er een corner uit. .