• home
 • video
 • pas verschenen

  Waasland-Beveren krijgt wel kansen, maar incasseert vooral een nieuwe mokerslag

  einde
  04
  1. 38' - Doelpunt - Ryota Morioka (0 - 1)
  1. 90+2' - Geel - Aleksandar Vukotic
  2. 89' - Verv. Massimo Bruno door Gaëtan Hendrickx
  3. 86' - Verv. Daan Heymans door Djihad Bizimana
  4. 83' - Doelpunt - David Henen (0 - 4)
  5. 76' - Verv. Mamadou Fall door David Henen
  6. 70' - Verv. Ryota Morioka door Kaveh Rezaei
  7. 69' - Verv. Tuur Dierckx door Thomas Agyepong
  8. 60' - Verv. Xian Emmers door Stefan Milosevic
  9. 59' - Doelpunt - Shamar Nicholson (0 - 3)
  10. 52' - Doelpunt - Massimo Bruno (0 - 2)
  38'Ryota Morioka0 - 1
  52'Massimo Bruno0 - 2
  59'Shamar Nicholson0 - 3
  83'David Henen0 - 4

  Het ontslag van Adnan Custovic heeft voor geen schokeffect gezorgd bij Waasland-Beveren. Op de Freethiel dwong de thuisploeg wel kansen af, maar een bijzonder efficiënt Charleroi plaatste weer zeer zware cijfers op het scorebord. 

  Bekijk de goals uit Waasland-Beveren-Charleroi (0-4)

  Waasland-Beveren - Charleroi kort samengevat

  • Sleutelmoment: Vlak na de rust zitten die van Waasland-Beveren nog vol energie en wurmen ze de bal ook bijna over de doellijn. Het wordt echter geen 1-1 en aan de overkant maakt Bruno het wel af. Game over voor de thuisploeg.
  • Man van de Match: Beveren verloor dan wel zwaar, het had ook heel anders kunnen aflopen. In een uitstekende eerste helft blies Xian Emmers het vuur erin. De huurling van Inter was bij bijna elke gevaarlijke aanval betrokken.
  • Opvallend: Charleroi maakt voor de 22e wedstrijd op rij minstens een goal. Waasland-Beveren wacht van zijn kant al bijna een jaar op een clean sheet in de eigen Freethiel. Dat is een trieste reeks van 21 matchen.

  Jonge Waaslanders maken de kansen niet af

  Beveren, waar nieuwe coach Mercier de eer nog aan depanneur Geeraerd liet, begon aarzelend en liet zich bijna vangen door de rappe Fall. Charleroi breide geen vervolg aan die bliksemstart en zakte integendeel helemaal weg. Dat gaf de jonge thuisploeg, met negen Belgen tussen de lijnen, de kans om rustig te groeien in de match.

   

  Halfweg de eerste helft gaf Emmers het startschot voor een sterke Wase periode. Hij ontsnapte tussen drie bezoekers met de bal en leverde hem af bij Heymans, die zijn schot zag afwijken. Dierckx mikte naast op een voorzet van Badibanga en ook Emmers schoof zijn poging voorlangs. De grootste kans rolde voor de voet van Heymans, maar een ultieme tussenkomst van Dessoleil voorkwam de intussen verdiende 1-0.

   

  Vlak daarna - en geheel volgens het oudste voetbalcliché - viel de goal aan de overkant. Morioka, nota bene ex-Beveren, mocht onbewaakt de assist van Nurio binnenkoppen. Waasland-Beveren gaf zich niet zomaar gewonnen en Nurio kopte vlak voor de rust een plaatsbal van Emmers nog net naast de kooi van Penneteau.

  Volwassen Charleroi toont hoe je goals maakt

  Waasland-Beveren voelde zich gesterkt door het handvol aardige kansen en kwam met volle moed uit de kleedkamer. Voor de neus van de spionkop was het ook meteen bijna bingo. Dessoleil speelde in één actie twee keer voor kerstman, maar de bal wilde er simpelweg niet in voor de hard werkende thuisploeg.

   

  En al snel kwam de man met de hamer opnieuw langs. Laks dekwerk achterin kostte Beveren een tweede tegentreffer, al plaatste Bruno de bal ook erg netjes in de hoek. Het Wase verzet was gebroken en nieuwkomer Nicholson deed er nog een flinke schep bovenop. De Jamaicaan poeierde de 0-3 van erg ver over een verbouwereerde doelman Gabriël, een goal voor in de eindejaarslijstjes.

   

  Charleroi wist zich zegezeker en kon freewheelen naar het eindsignaal. Een nieuw doelpunt van Nicholson werd nog afgekeurd voor zeer duidelijk buitenspel, maar Henen mocht wel juichen. De invaller moest wel drie volle minuten wachten vooraleer de VAR had beslist of er al dan niet iets mis was met zijn 0-4.

   

  Waasland-Beveren blijft dus in de hoek zitten waar de klappen vallen. Het slikt in drie thuismatchen elf goals en blijft met één schamel puntje eenzaam achter op de laatste plaats. Er is werk aan de winkel voor nieuwe coach Mercier.

  VIDEO: Verschillende kansen, maar de bal wil er niet in voor Waasland-Beveren

  Geeraerd: "Enkel ontgoocheld met het resultaat"

  Coach ad interim Dirk Geeraerd zag dat Waasland-Beveren een helft erg aardig voetbalde. "Ik denk dat iedereen ervan overtuigd is dat de eerste helft onze beste van het seizoen was. Spijtig genoeg lieten we de kansen liggen en kregen we een heel dom tegendoelpunt."

   

  "We stonden mentaal al niet sterk, dus heb ik tijdens de rust op de groep ingepraat. Met een beetje geluk hadden we 1-1 gemaakt, maar bij de eerste de beste counter stond het 0-2. Wat de 0-3 betreft denk ik dat die speler nooit nog zo'n goal gaat maken en de 0-4 was te belachelijk voor woorden", refereerde Geeraerd aan een ongelukkige baltoets van scheids De Cremer.

   

  "De conclusie is dat we niet dood zijn. We hebben een ploeg gezien met veel energie en vuur. De supporters kunnen enkel teleurgesteld zijn met het resultaat. Ik denk ook dat het heel lang geleden is dat een ploeg nog eens met negen Belgen aan de aftrap stond. Ik wilde tonen dat het mogelijk is om er met jongens van eigen bodem voor te gaan."

   

  "Al bij al missen we nog ervaring. Maar goed, als je je kansen niet afmaakt en iedere tegenaanval een doelpunt oplevert, moet je zwijgen", lachte Geeraerd groen.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde! Charleroi haalt het met 0-4 op het veld van Waasland-Beveren, maar de eindstand is niet meteen een getrouwe weergave van de match. Beveren miste zijn kansen, terwijl Charleroi bijzonder efficiënt was.
  2. Gele kaart voor Aleksandar Vukotic van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 92
  3. tweede helft, minuut 91. Antwoord: de lange tussenkomst van de VAR bij de 0-4. Ondertussen krijgt een gefrustreerde Vukotic nog geel voor een beuk.
  4. tweede helft, minuut 90. De wedstrijdleiding luistert duidelijk niet naar ons, want we krijgen vijf minuten toegevoegde tijd. Waar hebben ze die vandaan gehaald?
  5. tweede helft, minuut 89. Wesli De Cremer mag stilaan affluiten, want dit is geen wedstrijd meer.
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Charleroi, Gaëtan Hendrickx erin, Massimo Bruno eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Bij Charleroi maakt Hendrickx zich klaar om in te vallen. Bizimana is intussen al ingebracht bij de thuisploeg.
  8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Waasland-Beveren, Djihad Bizimana erin, Daan Heymans eruit
  9. tweede helft, minuut 86. Beveren heeft nu in drie thuiswedstrijden elf doelpunten geslikt en er eentje gemaakt. Arnauld Mercier, de verse coach op de Freethiel, weet waar hij tijdens de interlandbreak aan moet werken.