Onur Kaya
29'
Onur Kaya
2 - 1

Moeskroen heeft in de slotfase een gelijkspel uit de brand gesleept bij KV Mechelen: 2-2. KVM grijpt zo voor de tweede speeldag op rij naast de leidersplaats. Beide teams gaan met 11 op 18 wel tevreden de interlandbreak in.

KV Mechelen - Moeskroen in een notendop:

• Sleutelmoment: Yannick Thoelen lijkt de drie punten in Mechelen te houden met een puike redding in het slot, maar die waarschuwing volstaat niet.
  • Man van de match: Nathan de Medina vocht verbeten duels uit met Storm op de rechtsachter en toonde zich ook nog eens van goudwaarde in de slotminuut.
  • Opvallend: KV Mechelen bikkelde na 6 speeldagen zowaar voor de leidersplaats. 11 op 18, daar hadden ze op voorhand voor getekend;

Geanimeerde eerste helft levert drie goals op

Waarom Moeskroen na vijf speeldagen meedraait bovenin, werd in de studieronde al duidelijk. De bezoekers begonnen flitsend aan de partij, maar vergaten zichzelf te belonen. Aanvoerder Sami Allagui trapte een uitstekende kans voorlangs en miste niet veel later ook vanaf de strafschopstip.

Waarom KV Mechelen zich mengt in de top 6, was na het openingskwartier zichtbaar. Met no-nonsense-voetbal knutselde de thuisploeg antwoorden in elkaar. De Camargo werd nog net van het openingsdoelpunt gehouden, maar kopte dan maar de daaropvolgende hoekschop binnen.

De openingstreffer veranderde het ritme van de wedstrijd niet: Mechelen en Moeskroen bleven met open vizier spelen, wat een aantrekkelijke eerste helft opleverde. Olinga moest de afwerker worden van een knappe combinatie van Moeskroen, maar zijn mislukte schot gaf Allagui de kans om zijn missers goed te maken: 1-1.

Lang konden de bezoekers echter niet genieten van de gelijkmaker. Dante Vanzeir prikte meteen tegen en schotelde Onur Kaya de 2-1 op een dienblaadje voor. Butez moest zelfs nog bij de pinken zijn om Mechelen halfweg van een nog ruimere voorsprong te houden.

Moeskroen slaat toe in slotminuut

KV Mechelen controleerde overduidelijk voor de rust, maar liet de bal in de tweede helft verrassend aan Moeskroen. Dat leek aanvankelijk een goede tactiek: de bezoekers waren gevaarlijk op de counter, maar als ze zelfs het spel moesten maken, liep het heel wat minder.

Pas in het slot van de wedstrijd kwam Moeskroen weer boven water. Diogo Quierois, de 20-jarige huurling van Porto, leek de gelijkmaker binnen te koppen, maar Thoelen sloeg het gevaar nog met één hand weg.

Die fikse waarschuwing volstond echter niet voor Mechelen, dat al droomde van de leidersplaats en 13 op 18. Bij een doorgekopte hoekschop was de defensieve organisatie bij Mechelen helemaal zoek. Rechtsachter De Medina profiteerde en neemt een puntje mee naar Henegouwen. Mechelen en Moeskroen bezetten voorlopig wel de tweede en de derde plek in het klassement.

Schoofs: "Heel zuur, maar moeten in eigen boezem kijken"

"We hadden de wedstrijd goed onder controle en kwamen in de tweede helft uit de kleedkamer om voor een derde doelpunt te gaan", vertelt Rob Schoofs. "Het lukte echter moeilijk en stelselmatig zakken we weg uit de wedstrijd. We winnen geen duels meer en kunnen de bal niet meer in de ploeg houden. In de extra tijd valt de bal dan goed voor Moeskroen, heel zuur."

"We moeten in de tweede helft gewoon in eigen boezem kijken: we brachten te weinig goed voetbal. Dat valt moeilijk te verklaren. We kwamen gewoon niet meer onder de druk uit. We hebben onze derde thuisoverwinning op rij gewoon uit handen gegeven. Leidersplaats of niet, dit is gewoon zuur."

90+6'

KV Mechelen laat de leidersplaats voor de tweede keer op rij liggen. Het leek zijn zaakjes onder controle te hebben tegen Moeskroen, maar in de extra tijd viel de gelijkmaker nog: 2-2.
90+5'
90+5'
90+4'
Hollerbach maakt de laatste seconden vol door Van Durmen nog tussen de lijnen te brengen. Moeskroen lijkt een punt mee te nemen uit Mechelen.
90+2'

De Medina slaat toe

KV Mechelen wordt dan toch nog afgestraft op het einde. De Medina kan de bal helemaal vrijstaand in het hoekje koppen. Dan toch geen nieuwe leider, wel een puntendeling.
90+1'

90+1'
90'
Hocko wordt net voor het einde nog naar de zijlijn gehaald voor Buatu. Kan hij zijn stempel nog drukken?
89'
Achter de Kazerne is het feestje begonnen: de wenkende 13 op 18 levert Mechelen de voorlopige leidersplaats op. Maar er is nog wat tijd voor Moeskroen om tegen te prikken.
86'
KV Mechelen kiest dan toch nog eens voor de aanval. Kaya maakt ruimte vrij met een leuke dribbel, Togui kan niet binnen het kader koppen.
85'
Igor De Camargo geniet van zijn applauswissel, Tainmont krijgt nog vijf minuten om de Mechelse voorsprong te verdedigen.
82'

Thoelen redt Mechelen

Diogo Quieros, de 20-jarige verdediger van Moeskroen, kan zijn debuut bijna bekronen met een kopbaldoelpunt, maar Thoelen slaat de bal nog met één hand weg. De thuisploeg komt weg met een fikse waarschuwing.
80'
William Togui heeft nog wat tijd nodig om helemaal warm te draaien. De Ivoriaan reageert niet alert op een - weliswaar ietwat verrassende - pass van Storm.
79'
77'
77'
Ook KV Mechelen heeft nog niet veel getoond in de tweede helft. Invaller Togui kopt zijn eerste kansje hoog over.