1. 67' - Doelpunt - Eric Ocansey (1 - 1)
    Jupiler Pro League - speeldag 6 - 31/08/19 - 20:00
    67'
    Eric Ocansey
    67'
    1 - 1

KV Oostende kan minstens voor even genieten van een plek in de top zes. Het leek op het veld van Kortrijk af te stevenen op een 2-1-nederlaag, maar in het slot kregen de bezoekers nog een penalty. Skulason werkte koelbloedig af. "Hij is de coolste kerel ter wereld. In de 90e minuut scoren met een panenka, dat is fantastisch", reageerde KVO-trainer Ingebrigtsen.

Bekijk de goals uit Kortrijk-Oostende (2-2)

KV Kortrijk - KV Oostende in een notendop:

• Sleutelmoment: Net wanneer de 3 punten binnen lijken voor Kortrijk begaat D’Haene een penaltyovertreding op Vargas. Skulason bedankt met een fraaie panenka en bezorgt Oostende op de valreep een punt.
    • Man van de match: Eric Ocansey heeft de smaak te pakken. Net als vorige week tegen Standard trof hij ook vanavond raak, met dank aan invaller Stojanovic. De spits was vaak aanspeelbaar en woog op de verdediging van Oostende.
    • Opvallend: Drie jaar op een rij ging Kortrijk op eigen veld de boot in tegen Oostende. Een nieuwe thuisnederlaag werd dit keer vermeden, al zat winst er opnieuw niet in. Ook opvallend: zowel KVK als KVO wacht nog op zijn eerste clean sheet dit seizoen.

Dodelijk efficiënt Oostende ondermijnt dominant KVK

Kortrijk liet er geen gras over groeien en dus moest Oostende meteen achteruit. Het meeste gevaar kwam van de erg bedrijvige Ajagun, maar de meeste voorzetten kwamen niet aan. Wel overwicht dus voor de thuisploeg, geen kansen.

Oostende kwam niet veel verder dan enkele verre schoten, maar het waren wel de bezoekers die 10 minuten voor de rust op voorsprong klommen. Na een doorgekopte inworp van Skulason ontdeed Sylla zich van Hines-Ike en schoof hij de 0-1 van dichtbij in doel.

Bij de eerste echte kans was het dus meteen raak voor de kustploeg. Kortrijk moest aan de bak en schakelde een versnelling hoger. Dutoit kon een lage knal van De Sart nog net in hoekschop duwen. De druk van KVK hield aan, maar Oostende hield al bij al makkelijk stand.

Skulason snoept Kortrijk op valreep 2 punten af

Kort na rust kwamen de bezoekers meteen dicht bij de 0-2. Het puntertje van de doorgebroken Sakala ging rakelings naast. Opluchting bij Kortrijk, maar ook nadien kreeg de thuisploeg de motor niet aan de praat.

Dat veranderde toen Vanderhaeghe na twintig minuten in de 2e helft Stojanovic op het veld bracht. De invaller bewees meteen zijn waarde met een uitstekende pass op Ocansey en die nam Dutoit vanuit een scherpe hoek te grazen: 1-1.

Een paar minuten later was het alweer feest voor de KVK-fans toen een vrije trap van De Sart aan alles en iedereen voorbij ging en in doel dwarrelde. De VAR en scheidsrechter Dierick hielden heel Kortrijk wel minutenlang in spanning voor vermeend buitenspel van de inlopende spelers. Maar die raakten de bal niet aan en dus stond het plots 2-1.

De buit leek binnen voor KVK, maar kort voor het einde haalde D’Haene invaller Vargas onderuit in de zestien: penalty. Skulason bleef ijzig kalm en bracht Oostende met een panenka weer langszij. Bijna werd het nog erger voor Kortrijk, Sakala kwam in de slotfase nog 2 keer erg dicht bij de winning goal.

Vanderhaeghe: "Mijn gele kaart was terecht"

• Kåre Ingebrigtsen (trainer KV Oostende): "We speelden niet goed in de eerste helft, de tweede helft lag het meer open. We lieten hen scoren op een counter, dat was niet goed. Ook op de vrije trap hebben we niet goed verdedigd. We hadden de kans om op 2-0 te komen, maar al bij al is dit een eerlijk resultaat. Wat ik over het doelpunt van De Sart denk? Ze zeiden dat onze doelman niet gehinderd werd, maar hij kon niet bewegen door de speler die buitenspel stond. Het was de foute beslissing volgens mij, maar dat gebeurt nu eenmaal. Skulason is de coolste kerel ter wereld. In de 90e minuut scoren met een panenka, dat is fantastisch."
    • Yves Vanderhaeghe (trainer KV Kortrijk): "We waren dominant, maar dat resulteerde niet in doelpunten. Daardoor waren we ook op achtervolgen aangewezen na een doelpunt dat te makkelijk weggegeven werd. Na de wissel in de 2e helft schoot alles in gang en gingen we van 0-1 naar 2-1. Dan moet je leep genoeg zijn en uit je eigen zestien blijven. Maar we kropen iets te veel achteruit en kregen nog een penalty tegen. Die gele kaart voor mij? Die was terecht. Er lag een kleine ampul op de grond, de penalty werd gefloten. Ik was niet kwaad voor de penalty, maar om de stomme actie waarmee we een penalty weggaven en ik trapte iets weg dat op de grond ligt. Niks kwaadaardigs, gewoon een moment van frustratie. Dan moet je erkennen dat die gele kaart terecht was.”

90+5'

Kortrijk en Oostende houden elkaar in evenwicht met een 2-2-gelijkspel. Kortrijk leek op weg naar de volle buit, maar een late penalty van Skulason bracht Oostende nog langszij.
    90+5'
    De spanning is de snijden in Kortrijk. De Sart probeert het nog met een vrije trap, maar Dutoit plukt de bal uit de lucht.
    90+1'
    Alweer een enorme kans voor Sakala! Zijn schot zeilt opnieuw nipt naast. De bal werd nog gedevieerd bij Kortrijk, maar de bezoekers krijgen geen hoekschop.
    90+1'

90'
    Oostende is plots bijzonder dicht bij de 2-3! Sakala komt alleen voor Bruzzese en heeft de hoek voor het uitkiezen, maar hij plaatst de bal net naast.
    88'

Skulason trapt de penalty netjes binnen met een panenka

88'

Skulason met een beauty

Skulason zet de penalty op een heerlijke manier om met een fraaie panenka. Oostende komt weer langszij. Krijgen we nog een winnaar in het Guldensporenstadion?
    87'

Penalty!

Penalty voor Oostende! D'Haene haalt Vargas onderuit in de zestien en Dierick wijst naar de stip. Vanderhaeghe reageert bijzonder geërgerd. Hij krijgt zowaar een gele kaart voor zijn protest.
    86'
    Guri krijgt al meteen een schietkans na een actie van Canesin, maar zijn schot komt er niet helemaal uit.
    85'
    Voor Ocansey zit de wedstrijd erop. Batsula neemt zijn plaats in bij de thuisploeg. Ook bij Oostende wordt er gewisseld. Guri komt op het veld voor Vandendriessche.
    81'
    Het gaat er hard aan toe in het Guldensporenstadion. De Sart loopt tegen een gele kaart aan voor een stevige overtreding op Canesin.
    80'
    Renato Neto mag zijn eerste minuten maken bij Oostende. Kan hij de kustploeg nog op sleeptouw nemen of is het kalf verdronken voor de bezoekers?
    74'

Kortrijk gaat erop en erover!

Scheidsrechter Dierick en de VAR hadden heel wat tijd nodig om het doelpunt te valideren, maar Kortrijk staat wel degelijk op voorsprong na een vrije trap van De Sart. Zijn voorzet-schot vanaf de linkerflank ging aan alles en iedereen voorbij en dwarrelde in doel. De inlopende spelers zorgen even voor verwarring over mogelijk buitenspel, maar zij raakten de bal niet meer aan.
    73'

De Sart maakt met een vrije trap er 2-1 van (na lang overleg tussen Dierick en VAR)