• home
 • video
 • pas verschenen

  STVV kan iets rustiger ademen dankzij Boli

  einde
  02
  1. 45+1' - Geel - Sulayman Marreh
  2. 40' - Doelpunt - Yohan Boli (0 - 1)
  3. 14' - Verv. Sibiry Keita door Megan Laurent
  1. 90' - Verv. Steve de Ridder door Stan Van Dessel
  2. 86' - Geel - Daniel Schmidt
  3. 84' - Verv. Alexandre de Bruyn door Yuma Suzuki
  4. 78' - Geel - Flavio Ciampichetti
  5. 78' - Verv. Elton Acolatse door Allan Sousa
  6. 65' - Verv. Jens Cools door Flavio Ciampichetti
  7. 64' - Verv. Silas Gnaka door Carlos Embalo
  8. 59' - Doelpunt - Yohan Boli (0 - 2)
  40'Yohan Boli0 - 1
  59'Yohan Boli0 - 2

  Sint-Truiden heeft de zorgen een beetje van zich afgespeeld op het veld van Eupen. STVV won het kelderduel met 0-2. Boli was de man van de match met 2 doelpunten. Eupen blijft op de 15e plaats hangen met 2 punten na 6 speeldagen.

  Bekijk de goals uit Eupen-Sint-Truiden (0-2)

  Eupen - STVV kort samengevat

  • Sleutelmoment: We gaan zeker niet zeggen dat Eupen zomaar over Sint-Truiden gewalst zou zijn, maar net voor de drankpauze had de thuisploeg wel de wind in de zeilen. Daarna stuurden de bezoekers bij en was het over.
  • Man van de Match: Yohan Boli kwam eigenlijk bijna niet in het stuk voor, maar met twee doelpunten is hij natuurlijk dé man van de avond. Bij Sint-Truiden prevelen ze schietgebedjes dat de Fransman toch maar niet vertrekt.
  • Opvallend: Scoren is winnen. Dat geldt toch voor STVV dit seizoen. Na de match tegen Standard is dit pas de tweede keer dat de Limburgers het doel weten te vinden, beide wedstrijden werden ook gewonnen.

  Boli slaat toe na warmtepauze...

  Eupen en STVV bengelden helemaal onderin in de statistiek van de gemaakte doelpunten. De thuisploeg probeerde dat te verhelpen met een iets offensievere opstelling en de inbreng van Rocha, topschutter in 1B vorig seizoen. Sint-Truiden legde zijn boontjes te week op Boli, die deze week flirtte met Sporting Lissabon.

   

  In een saai eerste kwartier leverde het allemaal weinig op. Alleen Keita, die drie keer werd verzorgd voor buikkrampen en uiteindelijk toch gewisseld werd, zorgde voor vertier. Bij de bezoekers was het Acolatse die de doelkansjes voor zijn rekening nam, maar aan de overkant was Rocha het gevaarlijkst. Schmidt wist zijn knal in hoekschop te duwen.

   

  Eupen kwam op toerental, maar toen blies scheids Van Damme voor een drankpauze. STVV haalde opgelucht adem en kon alles op een rijtje zetten. Dat hielp, want Boli werd plots wakker en mikte vijf minuten voor de rust de 0-1 gekruist in het hoekje. De Wolf was kansloos.

  VIDEO: Keita moet tot drie maal toe verzorging krijgen en wordt dan maar gewisseld

  ... en maakt het werk af na een uur

  Een moedig Eupen schraapte alles bij elkaar en begon gretig aan de tweede helft. Toyokawa's bom werd afgeblokt en Gnaka verraste Schmidt bijna in de korte hoek. STVV kwam één keer piepen, maar dat kon wel tellen. De ongedekte Boli gleed op aangeven van Sankhon zijn tweede binnen en sneed de Panda's de benen af.

   

  San José zette met een dubbele wissel alles op de aanval, maar dat legde alleen maar meer nadruk op de beperkingen van zijn Eupense elftal. Invaller Ciampichetti had nog de beste kans na doorkoppen van Rocha, hij botste letterlijk op Schmidt. Met kopballetjes van Rocha en Embalo was Eupen helemaal uitgepuft. STVV liet op de counter nog na om een derde goal te maken.

  Brys: "Ik hoop dat Boli blijft, maar hij zou een transfer verdienen"

  "Het is niet evident om op verplaatsing punten te pakken, maar hier had ik wel op gehoopt", vertelde STVV-trainer Marc Brys. "Dit is het bewijs dat als je speelt en vecht als groep en met bezieling op het veld staat, er ook resultaat zal volgen. Je ziet ook de progressie van een aantal spelers. Dit is verdiend."

   

  "We hebben goed voetbal gespeeld tot aan de 0-2. Daarna was het bunkeren voor eigen doel en proberen om in de omschakeling nog iets te forceren. Dit kan een kantelmomentje zijn, maar het is niet evident om met een vloot nieuwe spelers plots iets neer te zetten. De jongens hebben tijd nodig en verdienen ook tijd."

   

  "Je kan heel negatief zijn, maar je moet kijken naar de spelers die je hebt. Ik moet werken met de speler die er zijn. Boli? Ja, die twee doelpunten zijn voor ons positief, maar hij komt toch weer in beeld nu. Hij zou een transfer verdienen. Hij heeft veel voor de club en voor mij gedaan. Ik wens hem het allerbeste. Hopelijk blijft hij hier, maar als hij een grote transfer kan meepikken, heeft hij dat verdiend."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Afgelopen! STVV pakt zijn tweede zege van het seizoen en neemt wat afstand van de onderste regionen. Tegen Eupen was Yohan Boli de grote man, hij maakte beide goals in de 0-2 zege.
  2. tweede helft, minuut 94. Ook in de extra tijd blijven de beperkingen van Eupen duidelijk. Rocha verliest zijn kalmte en kan niet goed inschieten.
  3. tweede helft, minuut 90. STVV is met een mannetje op overschot op de tegenaanval. Sousa vergeet zijn ploegmaats en jaagt zijn schot een paar centimeters naast de winkelhaak. Er worden liefst zes minuten bijgeteld.
  4. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij STVV, Stan Van Dessel erin, Steve de Ridder eruit
  5. tweede helft, minuut 88. Suzuki, pas ingevallen, wipt de bal naar Sousa. De Wolf is net iets sneller en voorkomt dat het 0-3 wordt.
  6. tweede helft, minuut 86. Scrimmage voor doel. Het is daar een rommeltje voor de neus van Daniel Schmidt. De bal flippert van hier naar daar in een bos van benen. Er zit amper overleg in de aanvallen van Eupen en deze fase illustreert dat erg goed.
  7. Gele kaart voor Daniel Schmidt van STVV tijdens tweede helft, minuut 86
  8. tweede helft, minuut 85. De Eupense druk blijft aanhouden. Ditmaal is het Rocha die kan koppen, maar ook de Portugees krijgt de bal niet tussen de palen.
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij STVV, Yuma Suzuki erin, Alexandre de Bruyn eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Embalo leunt stevig op zijn bewaker en knikt een meter naast.