• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen goals en dus geen winnaar tussen STVV en Essevee

  1. 31' - Geel - Wolke Janssens
  2. 25' - Geel - Hamza Massoudi
  1. 84' - Verv. Hamza Massoudi door Allan Sousa
  2. 84' - Geel - Cyle Larin
  3. 77' - Verv. Omar Govea door Damien Marcq
  4. 77' - Verv. Luka Zarandia door Gianni Bruno
  5. 69' - Verv. Samy Mmaee door Stan Van Dessel
  6. 68' - Verv. Elton Acolatse door Jordan Botaka

  STVV en Zulte Waregem hebben elk voor het eerst dit seizoen gelijkgespeeld. In een wedstrijd zonder doelpunten mocht vooral Zulte Waregem tevreden zijn met een punt. De match startte met 30 minuten vertraging omdat de bus van Essevee een klapband had voor de match.

  STVV - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: Tien minuten voor het einde was Zulte Waregem nog het dichtst bij een doelpunt. Gelukkig voor de thuisploeg strandde de inzet van Larin tegen de kruising.
  • Man van de match: De aanvallers konden geen potten breken, dus gaat de prijs naar een verdediger. Ewoud Pletinckx zat vrijwel overal tussen en toonde zich de betere van de Truiense voorhoede.
  • Opvallend: Voor STVV was het al geleden van april dat het nog eens de nul kon houden. Na de 1-0 tegen Oostende slikte het 10 competitiewedstrijden op een rij minstens een doelpunt.

  Snelle prikjes STVV leveren niets op

  Door een lekke band van de spelersbus van Zulte Waregem begon het duel tussen STVV en Zulte Waregem een half uur later dan gepland. Heel veel had het eigenlijk niet uitgemaakt, want de aanwezige supporters werden pas wakker geschud na een dikke 20 minuten.

   

  Wanneer Balongo een stevige sprint trok richting doel van Bossut, kruiste hij bezoekend verdediger Pletinckx en  ging hij tegen de vlakte. Scheids Verboomen zag er geen graten in en dat zinde de thuisaanhang allerminst.

   

  STVV bleef wel voor dezelfde formule kiezen: snelle uitbraken en proberen te profiteren van de ruimte in de Essevee-verdediging. Dat lukte enkele keren, maar Bossut voetbalde keer op keer goed mee. Ei zo na viel het doelpunt aan de overkant, wanneer Govea zijn vrijetrap een tiental centimeters naast het doel van Schmidt mikte. 

  Zulte Waregem vergeet drie punten te stelen

  Na een kansenarme eerste helft was er na de pauze amper verbetering te merken. En als er een kans ontstond, werd die vakkundig de nek omgewrongen. Na een Truiense hoekschop kon Zulte Waregem even uitbreken. Zarandia ontdeed zich knap van Sankhon en bediende Deschacht, maar die zag zijn gekruiste schot ettelijke meters voorlangs hobbelen.

   

  Een kwartier voor tijd was het dan bijna raak voor de thuisploeg. De Smet schilderde de bal op de knikker van Balongo, maar die zag zijn kopbal achteruit lopend net op het dak van het doel belanden. Vijf minuten later was Larin er dan dichter bij, maar de Canadees schoot vanuit een scherpe hoek tegen de kruising. In de herneming kwam Oberlin nog oog in oog met Schmidt, maar de Japanse goalie trok aan het langste eind.

   

  In de toegevoegde tijd dacht de ingevallen Sousa al aan de viering, wanneer hij door Teixeira in stelling was gebracht, maar een sterke Pletinckx greep voor de zoveelste keer goed in. Met het scoreloze gelijkspel schiet geen van beide teams veel op. Zulte Waregem en STVV blijven plakken op plaatsen 10 en 12.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. De wedstrijd zit erop! Na een erg matige pot voetbal delen STVV en Zulte Waregem de punten. Aan beide kanten vielen enkele kansen te noteren, maar uiteindelijk leverden die geen enkel doelpunt op.
  2. tweede helft, minuut 93. Botaka stuurt Teixeira het laantje in. Zijn pass komt tot bij Sousa, maar vanop de penaltystip ziet hij zijn schot gekeerd door Pleticnkx.
  3. tweede helft, minuut 92. Oberlin ontdoet zich van twee verdedigers, maar de teruggekeerde Asamoah snoept hem de bal toch af. Jammer voor Zulte Waregem, want er waren vier spelers mee voorin.
  4. tweede helft, minuut 91. Sousa laat zich toch zien in zijn korte invalbeurt. Nu viseert hij de verste hoek, maar de teruggekeerde Seck doet de bal in hoekschop afwijken.
  5. tweede helft, minuut 88. Sousa pakt uit met een geweldige loopactie en goeie pass op Balongo, maar wanneer die voorbij Deschacht wil raken, tikt hij de bal ongelukkig over de achterlijn.
  6. tweede helft, minuut 87. Balongo moet opnieuw zijn meerdere erkennen in Pletinckx, die vandaag goeie punten scoort. .
  7. tweede helft, minuut 86. De Bruyn zet drie belagers in de wind door de bal naar Balongo te wippen, maar Pletinckx verdedigt doortastend en zet de Congolees meteen van de bal. Op de klok staan nog maar 5 minuten!
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij STVV, Allan Sousa erin, Hamza Massoudi eruit
  9. Gele kaart voor Cyle Larin van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 84
  10. tweede helft, minuut 81. Larin tegen de kruising! Als een duiveltje uit een doosje komt Larin plots tot een schot vanuit een erg scherpe hoek. Schmidt hoort de bal tegen de kruising suizen. Enkele tellen later zet Larin Oberlin nog voor Schmidt, maar deze keer brengt de Japanner redding.