• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Moeskroen nestelt zich bovenin het klassement, de rest mag u vergeten

  1. 45+1' - Geel - Jon Bautista
  2. 34' - Verv. Joan Campins door Alessandro Ciranni
  3. 32' - Geel - Jonah Osabutey
  4. 23' - Geel - Jordi Amat
  5. 22' - Doelpunt strafschop - Sami Allagui (1 - 0)
  6. 21' - Geel - Menno Koch
  1. 90+5' - Doelpunt - Jonah Osabutey (2 - 0)
  2. 90+2' - Verv. Fabrice Olinga door Nemanja Antonov
  3. 87' - Verv. Silas Gnaka door Flavio Ciampichetti
  4. 75' - Verv. Menno Koch door Nils Schouterden
  5. 73' - Geel - Nathan De Medina
  6. 62' - Verv. Alessandro Ciranni door Benjamin van Durmen
  7. 57' - Verv. Jon Bautista door Leonardo Rocha
  8. 50' - Geel - Bruno Godeau
  22'Sami Allagui1 - 0
  90+5'Jonah Osabutey2 - 0

  Moeskroen deelt na 5 speeldagen verrassend de tweede plaats in het klassement met KV Mechelen en Club Brugge. De wedstrijd tegen Eupen moesten de fans er wel bijnemen, want deed bij momenten pijn aan de ogen. "Er kan nog veel gebeuren op de transfermarkt, maar doelman Butez blijft", had trainer Hollerbach wel nog goed nieuws voor de supporters.

  Moeskroen - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de 20e minuut duwt Koch iets te hard en Boya gaat gretig tegen de grond. De strafschop wordt omgezet door Allagui en Eupen kan geen vuist meer maken.
  • Opvallend cijfer: 1. Eén schot tussen de palen mochten we tellen in de eerste helft, de penaltygoal van Sami Allagui.

  Bekijk de goals uit Moeskroen - Eupen (2-0)

  Duw van Koch wordt nu wel bestraft met penalty

  Soms zeggen cijfers meer dan woorden. In de eerste helft was er welgeteld een bal tussen de palen te noteren. Het was de penaltygoal van Moeskroen na 22 minuten omgezet door aanvoerder Allagui. In de hele match zouden het er 5 zijn, waarvan 1 voor Eupen.

   

  De 1-0-voorsprong aan de rust voor Moeskroen was wel verdiend, want de thuisploeg won alle duels en zorgde af en toe nog voor een vlotte combinatie. Eupen grossierde in balverlies en fouten. De duw van Koch, de man die vorige weekend al met vuur speelde door Ruud Vormer te duwen in het strafschopgebied, was er te veel aan. Boya ging neer. Ref Alen legde de bal op de stip.

   

  In de tweede helft ging de match van kwaad naar erger. Moeskroen had zijn voorsprong beet en berustte daarin. Het stopte met voetballen. Een ontzettend zwak Eupen was niet in staat om te profiteren.

   

  In het eerste seizoen zonder Luis Garcia is Eupen zijn leider en rustpunt bij balverlies kwijt. Een vrije trap van Toyokawa was de beste kans, maar ging een halve meter naast. Cools dwong doelman Butez nog tot een redding, maar meer opwinding was er niet.

   

  Diep in de extra tijd legde Moeskroen de gevleide 2-0-eindstand vast. Na een verrassende draaibeweging van Allagui stond Moeskroen opeens met drie tegen een voor doel. Osabutey mocht het werk afronden van Pietrzak: 2-0.

  Toyokawa trapt fout af bij het begin van de tweede helft

  "Dat we nu tweede staan, maakt me eigenlijk weinig uit"

  • Benat San Jose (Eupen): "De eerste 20 minuten waren niet goed omdat Moeskroen heel agressief speelde, maar de penalty die zij krijgen is voor mij een cadeau. De realiteit is dat we niet goed begonnen, maar dat we veel beter waren in het laatste deel van de eerste helft en tijdens de volledige tweede helft. Anderzijds moeten we ook aggresiever worden en aanvallend sterker worden. We verdienden vandaag niet om te verliezen. Veel moet nog beter, maar het is het begin van het seizoen."
  • Bernd Hollerbach (Moeskroen): "De eerste helft hebben we goed gespeeld en veel kansen gecrëeerd. Na de 1-0 hebben we niet meer veel gedaan en Eupen te veel laten komen. Het was van beide ploegen te hectisch. Dat we nu tweede staan in de stand? Dat maakt me eigenlijk niet zoveel uit. We hebben veel spelers verloren in de zomer en moeten opnieuw bouwen. We moeten vooral zo snel mogelijk voldoende punten verzamelen zodat we niet in het degradatieverhaal verzeilen. Er kan ook nog veel gebeuren op de transfermarkt, maar van doelman Butez ben ik zeker dat hij blijft." 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Laatste fluitsignaal. Moeskroen nestelt zich dankzij een derde zege van het seizoen naast Club Brugge en KVM op plaats twee in de stand. De wedstrijd tegen Eupen moesten de fans er wel bijnemen, want deed bij momenten pijn aan de ogen.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Jonah Osabutey van Excel Moeskroen. 2, 0.
  4. tweede helft, minuut 94. Het wordt nog 2-0. Moeskroen countert zich nog naar de 2-0. Dankzij het overzicht van Allagui staat de thuisploeg opeens met drie aanvallers tegen een verdediger. Osabutey heeft maar binnen te tikken.
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Excel Moeskroen, Nemanja Antonov erin, Fabrice Olinga eruit
  6. tweede helft, minuut 90. 5 minuten extra tijd. Eupen krijgt 5 minuten extra hoop. Het toont goede wil, maar voorlopig is het nog altijd veel te slordig in de opbouw. Een gelijkmaker moet uit de lucht vallen.
  7. tweede helft, minuut 87. Butez voorkomt de gelijkmaker. Cools zorgt nog bijna voor een onverhoopt punt voor Eupen. Zijn afstandsschot dwingt Butez tot het uiterste. In de rebound schiet invaller Ciamichetti opnieuw op Butez, maar hij stond buitenspel. Op basis van de tweede helft zou het niet eens zo onverdiend zijn geweest. Moeskroen doet niets meer.
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KAS Eupen, Flavio Ciampichetti erin, Silas Gnaka eruit
  9. tweede helft, minuut 81. Moeskroen kan alleen zichzelf in de problemen brengen. Moeskroen speelt met zijn eigen geluk door niet meer te voetballen. De bal blijft hangen voor het thuisdoel. Invaller Schouterden schiet, maar wordt afgeblokt. Moeskroen knalt de bal blind vooruit.
  10. tweede helft, minuut 77.
  11. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KAS Eupen, Nils Schouterden erin, Menno Koch eruit
  12. tweede helft, minuut 73. Ik vraag me af wie bij Eupen de leider is op het veld? Eddy Botteldoorne op Radio 1.
  13. Gele kaart voor Nathan De Medina van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 73
  14. tweede helft, minuut 72. Geel voor De Medina. De Medina is zesde speler die in het boekje van ref Alen terecht komt. Hij kan de boomlange Rocha alleen stoppen door aan zijn shirt te trekken. .
  15. tweede helft, minuut 71. Bijna Toyokawa !!! Dichter is Eupen nog niet bij de gelijkmaker geweest dan de vrije trap zonet van Toyokawa. De Japanner krult de bal vanop zo'n 22 meter rakelings naast. Een knappe poging.
  16. tweede helft, minuut 69. Beck speelt echt een draak van een match voor Eupen. Je mag er vanavond ongeveer al je geld op inzetten dat de Duitse flankspeler zijn bal zal kwijtspelen. Ook nu weer. Amani opent goed voor de Duitser, maar daar stopt de actie tien meter verder.
  17. tweede helft, minuut 62. Daar is Eupen nog eens. Blondelle zet dreigend voor. Cools gooit zich met lijf en leden naar de bal. Butez heeft al veel moeilijkere ballen gepakt, maar Eupen toont eindelijk aanvalsinitiatief.
  18. tweede helft, minuut 62. Vervanging bij Excel Moeskroen, Benjamin van Durmen erin, Alessandro Ciranni eruit
  19. tweede helft, minuut 60. Goede combinatie van Eupen. Opeens een goede aanval van Eupen. De bal wordt knap binnendoor gestoken naar Cools. Zijn controle is net niet goed genoeg om meteen te kunnen trappen. Hij krijgt de bal wel nog bij Toyokawa, maar Moeskroen verdedigt goed op de voorzet.
  20. tweede helft, minuut 58. Drinkpauzes zijn niet nodig omdat het spel geregeld stil ligt. Eddy Botteldoorne op Radio 1.