• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Club Brugge blijft ook in Charleroi steken op een gelijkspel

  1. 90' - Verv. Ali Gholizadeh door Frank Tsadjout
  2. 86' - Geel - Clinton Mata
  3. 84' - Verv. Mamadou Fall door Joris Kayembe
  4. 71' - Geel - Ruud Vormer
  5. 61' - Geel - Shamar Nicholson
  6. 59' - Verv. Percy Tau door Krépin Diatta

  Club Brugge heeft zijn inhaalwedstrijd op het veld van Charleroi niet kunnen winnen. Blauw-zwart moest vrede nemen met een 0-0-gelijkspel, al loopt het daardoor wel een puntje verder weg in de stand. "Er is geen reden om te gaan twijfelen, want we hebben een goede match gespeeld tegen een sterk Charleroi", zegt Club-trainer Philippe Clement.

  Charleroi - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort voor de rust krijgt Charleroi een zeldzame, maar vooral uitgelezen kans om de score te openen. Na een redding van Mignolet op een kopbal van Nicholson drijft Gholizadeh de Charleroi-aanhang tot wanhoop met een gruwelijke misser in de herneming.
  • Man van de match: Charleroi mag zijn doelman dankbaar zijn voor de puntendeling. Nicolas Penneteau pakte ook vanavond weer uit met enkele cruciale reddingen. De Fransman blonk vooral uit door uitstekend te anticiperen bij dreigend gevaar van Club.
  • Opvallend: Voor Club Brugge is het de derde puntendeling op een rij, na het bekerduel tegen Zulte Waregem en de competitiewedstrijd tegen Kortrijk. Bovendien is het ook de derde keer op rij dat Club puntenverlies lijdt tegen Charleroi. Vorig seizoen verloor het beide duels tegen de Waalse ploeg. Voor Club is het ook nog maar de tweede keer dit seizoen dat het niet kan scoren.

  Club laat de kansen liggen, Charleroi ook

  Vorig seizoen pakte Charleroi 6 op 6 tegen Club Brugge en in zijn laatste 5 thuiswedstrijden boekte het evenveel overwinningen. Genoeg redenen om met vertrouwen aan deze inhaalwedstrijd te beginnen, tenzij je in de eerste minuten meteen cadeaus uitdeelt natuurlijk. Na slordig balverlies kon Dennis zo De Ketelaere lanceren, maar die botste op een goede tussenkomst van Penneteau.

   

  De studieronde werd overgeslagen, het was meteen hard tegen onzacht. Ook de tweede kans van de wedstrijd was voor Club, opnieuw na mistasten achteraan bij Charleroi. De plaatsbal van Tau was net niet goed genoeg geplaatst.

   

  Toch was het Charleroi dat in de openingsfase het meeste balbezit had, zonder daar doelgevaar aan te koppelen. Dat doelgevaar bleef van Club komen, een schot van Vanaken na 20 minuten ging rakelings naast.

   

  Club nam de wedstrijd steviger in handen, maar kort voor de rust was het toch Charleroi dat er op een hoekschop bijna 1-0 van maakte. Na een knappe redding van Mignolet op een kopbal van Nicholson moest Gholizadeh altijd scoren in de herneming, maar hij miste zijn schot.

  Tekent Gholizadeh nu al voor de misser van het jaar?

  Matig Club bijt tanden stuk op stug Charleroi

  Club bleef ook na de rust baas, maar kon die dominantie niet omzetten in doelgevaar. Pas iets voorbij het uur kon Vormer eindelijk voor gevaar zorgen, maar Penneteau was hem te slim af. Diezelfde Penneteau hield Charleroi niet veel later weer overeind op een lage knal van Dennis.

   

  Charleroi piepte en kraakte plots onder de Brugse druk, maar brak niet. De thuisploeg moest achter de bal aanhollen, terwijl Club naarstig op zoek ging naar kansen. Maar flitsend voetbal op de mat leggen lukte de bezoekers niet. Ook een slotoffensief zat er niet in voor de competitieleider.

   

  Toch werd het in de extra tijd nog even heel spannend voor Charleroi. Dennis nam Penneteau te grazen op aangeven van Vormer, maar er was al gevlagd voor buitenspel en dus ging het Brugse feestje niet door. De scheidsrechterlijke beslissing zorgde voor veel ergernis bij Club, assistent-trainer Carl Hoefkens liep na de wedstrijd zelfs nog tegen een gele kaart aan. 

  Ref Laforge is geklaag van Carl Hoefkens beu en geeft nog geel in de spelerstunnel na de match

  Vreemd: Charleroi-fans scanderen leuze tegen eigen voorzitter: "Union Belge, maffia!"

  Clement: "We hoeven ons geen zorgen te maken"

  • Simon Mignolet (Club Brugge): “We wisten voor de wedstrijd dat dit een fel bevochten wedstrijd zou zijn. Charleroi heeft een sterke thuisreputatie en is na ons de ploeg die de minste goals geïncasseerd heeft. De kleine kansen die je hebt, moet je dan afmaken. Het was ook opletten om zelf geen goals te slikken, want zij hebben toch een aantal snelle jongens die op de counter gevaarlijk kunnen zijn. Dat waren ze ook, we moeten daar niet flauw over doen. Maar als er één ploeg was die verdiende om te winnen, waren wij het. Wij speelden de laatste 30 minuten voor de 3 punten, terwijl Charleroi tevreden was met dat punt.”
  • Karim Belhocine (trainer Charleroi): “We hebben een goede eerste helft gespeeld. We hebben ook geen goal geslikt tegen een ploeg die vaak scoort. Op het einde van de tweede helft hebben we afgezien, maar de jongens hebben uitstekend samengewerkt. Ze hebben getoond dat ze ook tegen de grote ploegen iets willen neerzetten en daarvoor moeten we ze feliciteren.”
  • Philippe Clement (trainer Club Brugge): “We hadden wat pech vanavond, maar we stonden ook tegenover een sterk Charleroi. Ze hebben dit seizoen nog maar 18 goals geslikt, het is dus moeilijk om hier goals te maken. We zijn natuurlijk ontgoocheld na die buitenspelfase. Die ligt toch wel op mijn maag. Waarom werd er gevlagd op dat moment? Wacht even, we hebben nu de VAR. Dat is ook beter om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Dat is niet gebeurd. De ref zei me dat hij dacht dat Ruud (Vormer, red.) buitenspel stond, maar hij bewoog niet naar doel. Op dat moment is het geen actie die kan leiden tot een goal en daarom werd er gevlagd. Maar volgens mij is het beter om bij acties rond de zestien wat te wachten, want binnen een seconde kan het doelpunt zijn met zulke snelle passen. Ik denk niet dat we ons zorgen hoeven te maken na dit derde puntenverlies op een rij. Als je naar die 3 wedstrijden kijkt, dan hebben we telkens gedomineerd en meer kansen gecreëerd dan de tegenstanders. Maar voetbal is geen basketbal, het gaat meer om details. Er is geen reden om te gaan twijfelen, want we hebben een goede match gespeeld tegen een sterk Charleroi.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. De inhaalwedstrijd tussen Charleroi en Club Brugge is op een 0-0-gelijkspel uitgedraaid. Opnieuw puntenverlies dus voor Club Brugge, dat nu wel 9 punten voorsprong heeft op eerste achtervolgers Gent en Antwerp.
  3. tweede helft, minuut 91. Afgekeurde goal. Dennis tikt de bal binnen op aangeven van Vormer, maar er is al gefloten voor buitenspel van de Nederlander. Het leek toch bijzonder nipt, maar de VAR grijpt niet in. Laforge floot al vroeg op aangeven van de lijnrechter in plaats van de "wait and see"-regel toe te passen.
  4. tweede helft, minuut 90. Tsjadjout mag ook nog enkele minuten meespelen bij Charleroi. Voor Gholizadeh zit de wedstrijd erop.
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Charleroi, Frank Tsadjout erin, Ali Gholizadeh eruit
  6. tweede helft, minuut 89. Charleroi heeft na de rust niet één kansje versierd. Het is verdedigen geblazen geweest. Dat hebben ze wel hardnekkig gedaan. Peter Vandenbempt op Radio 1.
  7. tweede helft, minuut 87. De laatste minuten zijn ingegaan. Club is al de hele tweede helft baas, maar veel heeft die dominantie niet opgeleverd. Of zit het venijn in de staart?
  8. Gele kaart voor Clinton Mata van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 86
  9. tweede helft, minuut 85.
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Charleroi, Joris Kayembe erin, Mamadou Fall eruit
  11. tweede helft, minuut 83. Dan toch de eerste wissel bij Charleroi. Fall wordt naar de kant gehaald, Kayembe mag de slotfase volmaken.
  12. tweede helft, minuut 80. Charleroi heeft toch veelal achter de bal moeten aanlopen in deze tweede helft. Peter Vandenbempt op Radio 1.
  13. tweede helft, minuut 78. Dennis kan nog eens de zestien induiken, maar besluit dan met een te wilde knal. De tijd begint te dringen voor Club. Zit er nieuw puntenverlies aan te komen voor de leider? .
  14. tweede helft, minuut 74. Een schoonheidsprijs verdient deze tweede helft voorlopig niet. Aan duels geen gebrek, de nervositeit lijkt bij beide teams toe te nemen.
  15. tweede helft, minuut 72.
  16. Gele kaart voor Ruud Vormer van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 71
  17. tweede helft, minuut 70. Ook bij Club hebben ze nu een gele kaart te pakken. Vormer wordt bestraft voor een overtreding op Morioka, tot jolijt van de thuisaanhang.
  18. tweede helft, minuut 66.
  19. tweede helft, minuut 66. Charleroi kan nu toch even op adem komen, de Brugse druk is weer wat afgenomen. Club heeft nog ruim 20 minuten om hier alsnog de 3 punten mee te graaien.
  20. tweede helft, minuut 64. Charleroi kraakt en piept nu onder de Brugse druk. Peter Vandenbempt op Radio 1.