• home
 • video
 • pas verschenen

  Cercle geeft rode lantaarn door aan Waasland-Beveren dankzij eerste puntengewin

  1. 30' - Geel - Kouadio-Yves Dabila
  2. 25' - Verv. Julien Serrano door Corentin Fiore
  1. 90+3' - Geel - Andreas Wiegel
  2. 82' - Doelpunt - Stef Peeters (1 - 0)
  3. 74' - Geel - Loic Badiashile
  4. 73' - Verv. Godfred Donsah door Lassana Coulibaly
  5. 70' - Verv. Paul Keita door Matthias Verreth
  6. 63' - Verv. Thomas Agyepong door Andrija Vukcevic
  7. 56' - Verv. Stefan Milosevic door Din Sula
  82'Stef Peeters1 - 0

  Cercle Brugge heeft voor het eerst dit seizoen punten gepakt en het zijn er meteen drie. In de degradatietopper tegen Waasland-Beveren had het aan een laat doelpunt van Peeters genoeg om de zege thuis te houden. Cercle springt over Anderlecht naar de 13e plaats, W-B is nu de rode lantaarn. "We hebben nog 25 matchen om uit deze ellende te komen", zegt Adnan Custovic.

  Cercle Brugge - Waasland-Beveren in een notendop:

  • Sleutelmoment: Met nog 8 minuten reguliere speeltijd op de klok zorgt de thuisploeg voor de beslissing. Gory krijgt de bal van dichtbij niet voorbij Gabriël, maar in de herneming neemt Peeters de doelman wél te grazen.
  • Man van de match: Hij zit dan wel niet in het winnende kamp, maar Beni Badibanga was wel de opvallendste speler in dit kelderduel. Hij was de drijvende kracht achter de aanvallen van de bezoekers en kwam ook zelf een paar keer dicht bij een goal.
  • Opvallend: Van 13 april, zo lang was het al geleden dat Cercle nog eens een competitiezege kon boeken. Toen won het ook al op eigen veld met 3-2 tegen, jawel…Waasland-Beveren. 

  Bekijk de goal uit Cercle Brugge - Waasland-Beveren (1-0)

  Waasland-Beveren domineert in flauwe eerste helft

  0 op 12  en 1 op 12, het zijn niet bepaald rapporten om trots op te zijn. Zich dringend herpakken was dus de boodschap voor zowel Cercle Brugge als Waasland-Beveren. Cercle wou de nul eindelijk wegvegen en de rode lantaarn doorgeven, maar het waren de bezoekers die het initiatief namen.

   

  Met wat hulp van de thuisploeg weliswaar. Dabila leverde de bal zomaar in, Heymans vergat te profiteren. Het gevaar bleef van Waasland-Beveren komen, een schot van Badibanga ging rakelings over. Cercle kon daar niks tegenover stellen en zag bovendien Serrano geblesseerd uitvallen.

   

  In een eerste helft die bij momenten een festival van foute passen was, bleven de kansen voor Waasland-Beveren. Caufriez kopte niet zo gek ver naast op een hoekschop van Badibanga. Diezelfde Badibanga kwam kort voor de rust het dichtst bij de 0-1, op aangeven van Ageyepong mikte hij rakelings naast.

  Biancone trapt de bal per ongeluk tegen ballenjongen en biedt zijn shirt aan

  Peeters loodst Cercle naar 1e competitiezege

  Cercle moest het tij dan maar in de 2e helft keren, maar die bleek aanvankelijk een kopie van de eerste. Waasland-Beveren bleef de lakens uitdelen: Milosevic mikte vanuit een schuine hoek nipt over, Agyepong dwong Badiashile dan weer tot een knappe redding.

   

  Vreemd genoeg viel het doelpunt aan de overkant, toen Saadi raak kopte op aangeven van Fiore. Maar de VAR spartelde tegen: voorafgaand buitenspel van Hazard en dus geen 1-0. Het was wel een teken aan de wand, want Cercle groeide in de wedstrijd en Waasland-Beveren verloor gaandeweg zijn controle.

   

  Na wegglijden van Foulon liet Hazard 10 minuten voor het einde dé kans liggen om Cercle op voorsprong te brengen. Amper een minuut later was het wel raak. Gabriël kon een schot van Gory nog pareren, maar tegen de herneming van Peeters had de doelman geen verhaal. Een bijzonder belangrijke goal, want meteen genoeg voor de eerste driepunter van Cercle dit seizoen.

  De Maesschalck (Waasland-Beveren): "Een enorme teleurstelling"

  Peeters: "Hopelijk zijn we nu vertrokken"

  • Daam Foulon (Waasland-Beveren): "Dit is natuurlijk niet leuk. We hebben een hele match gevochten en als je dan op het einde nog een doelpunt tegen krijgt, dan is dat altijd teleurstellend. We hebben misschien iets te weinig kansen gecreëerd, maar we zijn er tot de laatste minuut voor gegaan. Ik denk niet dat er een fysiek probleem is. We hebben in deze match laten zien dat we gevochten hebben en achter de coach staan. We moeten blijven werken."
  • Kylian Hazard (Cercle Brugge): "De manier waarop was misschien niet zo mooi, maar het belangrijkste is dat we eindelijk die eerste zege vast hebben. De supporters verdienden het. Onze eerste helft was echt niet goed, maar de coach heeft ons toegesproken tijdens de rust en we hebben goed gereageerd. Ik had mijn twijfels na de eerste helft, maar meteen bij de start van de tweede helft zetten we druk en toen begon ik te geloven in de overwinning. Ik hoop dat we nu gelanceerd zijn."
  • Stef Peeters (Cercle Brugge): "Onze eerste helft was zeer zwak, het was er niet aan te zien dat wij moesten winnen. Qua mentaliteit was het in de tweede helft beter, al moeten we wel beseffen dat het eigenlijk niet genoeg was. Het belangrijkste zijn natuurlijk de drie punten. De coach heeft aan de rust bijgestuurd en in de tweede helft zat er bij ons toch wat meer in. We hebben een jonge groep en voor veel spelers is het nieuw om zulke wedstrijden te spelen waar het om gaat. In de tweede helft hebben we twee goede invalbeurten gehad die het verschil gemaakt hebben. Nu even genieten, hopelijk zijn we nu vertrokken." 
  • Adnan Custovic (trainer Waasland-Beveren): "Ik ben bijzonder ontgoocheld. Onze tweede helft was niet goed, maar ook niet slecht. De wil was iets groter bij Cercle, maar het resultaat is niet verdiend. Een gelijkspel was logischer geweest. We maakten onze eigen kansen niet af en slikten weer een goal, dan verlies je. Maar ik kan mijn spelers weinig verwijten. Ze hebben het geprobeerd, maar er is een zekere stress en een gebrek aan vertrouwen. We hebben nog 25 matchen om uit deze ellende te komen."
  • Fabien Mercadal (trainer Cercle Brugge): "Onze eerste helft was de slechtste sinds ik bij de club ben. Ik heb hen gezegd dat het anders moest als we willen overleven in dit kampioenschap. Ik hoop dat deze drie punten ons vertrouwen zullen geven. We zijn ook weer een ervaring rijker, ik blijf vertrouwen hebben voor de komende wedstrijden."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Cercle Brugge pakt zijn eerste overwinning van het seizoen. Het verslaat Waasland-Beveren met 1-0 en geeft de rode lantaarn zo door aan het team van Adnan Custovic.
  2. tweede helft, minuut 95. Badibanga probeert het nog even. Zijn afgeweken schot zorgt bijna nog voor gevaar, maar Badiashile ziet de verre knal voorlangs gaan.
  3. Gele kaart voor Andreas Wiegel van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 90. De bezoekers zetten alles op alles. Verreth haalt nog eens uit van ver, maar hij kan zijn schot niet laag houden. Adnan Custovic ziet het allemaal met lede ogen gebeuren. Staat zijn positie op het spel als het hier vanavond weer fout loopt?
  5. tweede helft, minuut 89. Twijfelachtige Badiashile. De buit is nog niet binnen voor Cercle. Badiashile bezorgt de thuissupporters bijna een hartverzakking met een onzekere tussenkomst op een voorzet van Badibanga. De doelman pakt de bal in twee tijden.
  6. tweede helft, minuut 83. Cercle kan Waasland-Beveren meteen na de 1-0 helemaal uittellen. Hazard legt breed voor Saadi, maar Moren zit er nog net tussen en houdt de bezoekers zo in de wedstrijd.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Stef Peeters van Cercle Brugge. 1, 0.
  8. tweede helft, minuut 82. Peeters breekt de ban! Stef Peeters verlost de Cercle-supporters! Gabriël kan een poging van Gory nog keren, maar tegen de herneming van Peeters heeft de doelman geen verhaal. De rode lantaarn schuift door naar Waasland-Beveren.
  9. tweede helft, minuut 81. Hazard krijgt plots een enorme kans na wegglijden van Foulon. Hij heeft de 1-0 aan zijn voet, maar besluit rakelings voorlangs. Hier was meer mee te doen, Waasland-Beveren ontsnapt.
  10. tweede helft, minuut 78. De tijd begint te dringen voor beide teams. Cercle is voorlopig wel op weg naar zijn eerste punt, maar het is de vraag of ze daar tevreden mee zijn bij de vereniging.