• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Antwerp zet AA Gent met voetjes op de grond in inhaalmatch

  1. 39' - Geel - Ivo Rodrigues
  2. 33' - Doelpunt strafschop - Lior Refaelov (2 - 1)
  3. 31' - Geel - Elisha Owusu
  4. 25' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (1 - 1)
  5. 21' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (0 - 1)
  1. 90+5' - Geel - Dino Arslanagic
  2. 90+4' - Doelpunt - Jonathan David (3 - 2)
  3. 90+1' - Verv. Ivo Rodrigues door Amara Baby
  4. 86' - Geel - Roman Jaremtsjoek
  5. 86' - Geel - Ritchie De Laet
  6. 85' - Geel - Jonathan David
  7. 84' - Verv. Mikael Lustig door Alessio Castro-Montes
  8. 84' - Verv. Dieumerci Mbokani door Zinho Gano
  9. 83' - Geel - Roman Bezoes
  10. 77' - Verv. Koji Miyoshi door Simen Juklerød
  11. 64' - Geel - Faris Haroun
  12. 60' - Verv. Elisha Owusu door Roman Bezoes
  13. 60' - Verv. Laurent Depoitre door Giorgi Kvilitaia
  14. 48' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (3 - 1)

  Antwerp heeft een goede zaak gedaan met het oog op Play-off I in een inhaalmatch van de 5e speeldag tegen AA Gent. Met nu ook 15 matchen gespeeld staat Antwerp gedeeld derde dankzij drie extra punten. Een teleurstellend AA Gent weet na 5 competitiematchen zonder nederlaag opnieuw wat verliezen is.

  Antwerp - AA Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: Antwerp gaf AA Gent niet de kans om zich na de rust weer in de wedstrijd te knokken. Na de snelle 3-1 was het verhaal van de match geschreven.
  • Man van de match: Dieumerci Mbokani stak er weer bovenuit bij Antwerp. Met zijn twee goals tegen Gent zit hij nu aan 13 goals in 14 duels.
  • Opvallend: In de stand is het drummen achter AA Gent. Standard, Antwerp en KV Mechelen volgen op één puntje van de nummer 2.

  Bekijk de goals uit Antwerp-Gent (3-2)

  Antwerp boekt verdiende zege

  AA Gent had de voorbije weken indruk gemaakt met zijn aanvallende spel en veel scorend vermogen, maar acteerde op de Bosuil erg bleek. Antwerp-trainer Bölöni had zijn pionnetjes goed gezet en de bezoekers vonden nauwelijks een antwoord op de prima organisatie van de thuisploeg.

   

  Toch kon Gent bij een van zijn zeldzame uitbraken als eerste scoren. David stuurde Jaremtsjoek in het straatje en die wipte de bal koeltjes voorbij Bolat. De reactie van een gretig Antwerp liet niet lang op zich wachten. Een sterk spelende Mbokani was het eindstation van een aanval die hij zelf in leven hield en ramde de bal staalhard tegen het net.

   

  Antwerp ging na de gelijkmaker door op zijn elan, al had het wel een penalty nodig om op voorsprong te komen. Na een bal tegen de hand van Owusu zette Refaelov vanaf de stip de 2-1 op het bord.

   

  Die bleef na de koffie niet lang op het bord staan. Mbokani - weer hij - stond op de juiste plaats op na matig verdedigend werk van de bezoekers de 3-1 binnen te knikken. AA Gent kreeg lange tijd geen poot aan de grond, tot in de extra tijd de 3-2 nog uit de lucht viel. David zette de voltallige Antwerp-defensie op het verkeerde been door een penalty te claimen en nam vervolgens ook Bolat te grazen. De thuisploeg overleefde de laatste minuut met knikkende knieën.

  Odjidja: "Niet onze beste wedstrijd"

  • Laszlo Bölöni: "Ik ben tevreden na deze wedstrijd, ook al heb ik zin om even aan de oren van mijn spelers te trekken. Het eerste doelpunt viel veel te makkelijk en over dat tweede doelpunt zal ik maar helemaal zwijgen. Omdat onze voorsprong zo groot was, konden we ons dat gelukkig permitteren. Refaelov? Hij is nooit uit mijn gedachten geweest, al heeft hij een periode gehad waarin hij niet optimaal rendeerde. Vandaag heeft hij een heel sterke match gespeeld. Ik ben blij voor hem."
  • Vadis Odjidja: "De laatste 20 minuten van ons waren beter, maar daarvoor zaten we te weinig in de wedstrijd. We hadden het moeilijk me de hoge druk van Antwerp. Na de 0-1 zijn we iets te veel teruggetrokken en was er iets te veel ruimte. We hadden veel goeie moed bij het begin van de 2e helft, maar dan staat het al snel 3-1 en is het achtervolgen. Het werd nog even spannend. Toch was het niet onze beste wedstrijd. Hopelijk kunnen we zondag beter doen en de 3 punten thuis houden."

  De 'Canada-draai'! David zorgt voor de Schijnbeweging van het Jaar

  Opstootje in Antwerp-Gent: De Laet vraagt om een extra kopstoot van Jaremtsjoek

  Meeluisteren met de VAR in Antwerp: "Only yellow card, intensity is not so high"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde. Door die late tegentreffer van Jonathan David was het nog even nagelbijten voor de Antwerp-fans, maar het ultieme slotoffensief van AA Gent leverde geen gelijkmaker meer op. Antwerp wint met 3-2 en hijgt nu samen met Standard en KV Mechelen in de nek van Gent.
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Dino Arslanagic van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 95
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Jonathan David van KAA Gent. 3, 2.
  5. tweede helft, minuut 94. Aansluitingstreffer. AA Gent legt er zowaar nog eentje binnen. David wordt gehaakt in de zestien, claimt een penalty, veert dan recht en maakt van de verwarring gebruik om de 3-2 tegen het net te prikken.
  6. tweede helft, minuut 92. Het is het avondje van AA Gent niet. Castro-Montes jast een vrije tap wel erg hoog over doel.
  7. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Antwerp, Amara Baby erin, Ivo Rodrigues eruit
  8. tweede helft, minuut 90. Toegevoegde tijd. We krijgen liefst 6 minuten extra tijd. Wat krijgen we daarin nog te zien?
  9. tweede helft, minuut 88. We noteren nog een kopballetje van Kvilitaia, ver over het doel van Bolat.
  10. tweede helft, minuut 86. Geel voor De Laet. De Laet loopt nog tegen een gele kaart aan na een overtreding op Jaremtsjoek, die meteen verhaal gaat halen. De gemoederen raken even verhit, maar het brandje wordt snel geblust.
  11. Gele kaart voor Roman Jaremtsjoek van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 86
  12. Gele kaart voor Ritchie De Laet van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 86
  13. Gele kaart voor Jonathan David van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 85
  14. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KAA Gent, Alessio Castro-Montes erin, Mikael Lustig eruit
  15. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Antwerp, Zinho Gano erin, Dieumerci Mbokani eruit
  16. tweede helft, minuut 83. Open doekje voor Mbokani. De alweer hard werkende Mbokani wordt naar de kant gehaald. Met twee doelpunten heeft hij zijn stempel stevig gedrukt. Zinho Gano mag de match volmaken.
  17. Gele kaart voor Roman Bezoes van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 83
  18. tweede helft, minuut 77. Bijna een wereldgoal. De Sart flirt met een geweldig doelpunt. Zijn raket zoeft een metertje naast het doel van Kaminski.
  19. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Antwerp, Simen Juklerød erin, Koji Miyoshi eruit
  20. tweede helft, minuut 76. Odjidja vindt altijd wel het hoofd van een ploegmaat met zijn vrije trappen. Dit keer is het Ngadeu die kan koppen, over het doel van Bolat.