90+1'
Dimitri Oberlin
90+1'
3 - 1

Zulte Waregem heeft voor eigen volk Chaleroi geklopt met 3-1. De eerste helft was er één om snel te vergeten, na de rust lukte het wel op maandagavond. Met 6 op 6 schuift Zulte Waregem een beetje op naar boven.

Bekijk de goals uit Zulte Waregem-Charleroi

Zulte Waregem - Charleroi kort samengevat:

• Sleutelmoment: Sammy Bossut verkijkt zich iets na het uur op een schot van Ryota Morioka. De tweede helft wordt opnieuw spannend. Tot invaller Dimitri Oberlin de wedstrijd beslist.
  • Man van de Match: Met een aanwinst als Saido Berahino mogen ze best tevreden zijn bij Zulte Waregem. Net als vorige week scoorde de nieuwkomer een belangrijke goal.
  • Opvallende statistiek: Door de nederlaag van Charleroi hebben enkel KV Mechelen en Club Brugge dit seizoen nog niet verloren.

Wedstrijd ontploft pas na de rust

Voetbal op maandagavond leken ze aan de Gaverbeek niet meteen zo’n goed idee te vinden. Pas na een studieronde van dik twintig minuten versierde Berahino een eerste doelkans. Na een knappe combinatie met Zarandia kon hij afdrukken op de rand van de zestien, de bal ging hoog over.

Op het halfuur bleef Larin achter Diagne haken in de grote rechthoek. Boucaut wees naar de stip, De fauw bleef kalm en ramde de 1-0 staalhard binnen. Daar bleef het ook bij voor de rust. Dat het 44 minuten duurde voor de eerste hoekschop een feit was, zegt alles over de eerste helft.

De tweede helft begon dan weer een pak aangenamer. Na amper twee minuten lag de bal al in het mandje. Berahino maakte een snelle counter eenvoudig af: 2-0. Het antwoord van Charleroi kwam van Nurio, al was zijn voorzet op de paal niet meteen de bedoeling.

De aansluitingstreffer kwam er iets na een uur spelen toch. Bossut verkeek zich volledig op een centraal schot van Morioka.

Charleroi geloofde er opnieuw in, maar in de buurt van Bossut kwamen de bezoekers niet meer. In de toegevoegde tijd besliste invaller en debutant Oberlin de wedstrijd helemaal. Met 6 op 6 sluipt Zulte Waregem weg van de onderste regionen van het klassement.

90+5'

Het zit erop aan de Gaverbeek. Zulte Waregem houdt de punten thuis. Het verslaat Charleroi met 3-1 en pakt 6 op 6.
90+3'
90+3'
De handen gaan om mekaar voor Larin. Onder luid applaus gaat hij naar de kant voor Bruno.
90+2'

Oberlin geeft Charleroi de genadeslag

90+1'
3-1
90+1'

90'

Oberlin: eerste match, eerste goal

Oberlin bevrijdt Zulte Waregem bij zijn debuut. Hij blijft met wat geluk in balbezit in de zestien en omspeelt Pennteau: 3-1.
90'
We krijgen nog vijf minuten toegevoegde tijd. Het Regenboogstadion is het daar niet mee eens.
90'
Dessoleil wil vooruit, maar trapt de bal zomaar in de handen van Bossut. Het lijkt er niet meer in te zitten voor de bezoekers.
88'
88'
Belhocine zet alles op alles. Hij haalt Nurio naar de kant en brengt met Gholizadeh nog een aanvallend ingestelde speler op het veld.
86'
85'
De wedstrijd van Govea zit erop. Met Marcq kiest Dury voor wat meer controle op het middenveld.
84'
Bürki wipt een afvallende bal knap op naar zichzelf. Zijn schot gaat ruim een meter naast. Spannend is het wel.
83'

De fauw net naast

Larin legt een goede vrije trap met zijn hoofd goed terug voor doel. De fauw kan het helemaal afmaken, maar mikt de bal via Nurio naast het doel van Penneteau.