88'
Renaud Emond
88'
4 - 1

Na het spektakel tegen Zulte Waregem is ook Moeskroen zwaar gesneuveld op Sclessin. Standard had dankzij een dubbele treffer van Lestienne voor rust al snel de touwtjes in handen. Na de rust speelde het de wedstrijd rustig uit. In het klassement springen de rouches naar plaats 3.

Standard- Moeskroen in een notendop:

• Sleutelmoment: Mocht Moeskroen met vernieuwde hoop uit de kleedkamers zijn gekomen, werd die al na 15 seconden de kop ingedrukt door de 3-0 van Amallah.
  • Man van de match: Lestienne maakte de belangrijke doelpunten voor de rust, maar al het gevaar begon bij Selim Amallah, die zijn sterke wedstrijd ook bekroonde met een doelpunt.
  • Opvallend: Moeskroen slikte in de eerste 3 wedstrijden slechts 1 tegendoelpunt, maar vandaag moest Vasic zich 4 keer omdraaien. Daarvoor moest Standard niet eens diepgaan.

Bekijk de goals uit Standard-Moeskroen (4-1)

Lestienne ontwricht machteloos Moeskroen

Standard begon sterk aan het seizoen, maar na een misstap in Sint-Truiden moest het de titel van beste Waalse club aan Moeskroen laten. De troepen van Bernd Hollerbach konden zich met een stuntzege naast leiders Club en KV Mechelen hijsen, maar dat was buiten Standard gerekend.

De thuisploeg trok overduidelijk de kaart van de snelheid en dat loonde vrijwel meteen. Na enkele waarschuwingsschoten werd de complete vijfmansverdediging van Moeskroen gepasseerd door een simpele voorzet. Maxime Lestienne stond wél op de goeie plek en kruiste de bal kinderlijk eenvoudig voorbij doelman Vasic.

Na nog geen twintig minuten spelen mocht Moeskroen blij zijn met die ene tegentreffer, nadat Lestienne en Emond de voorsprong vergaten te verdubbelen. Halverwege de eerste helft was het dan toch raak. Lestienne kreeg alle tijd om een lastige bal aan te nemen en in de verste hoek te pegelen. Een dubbele voorsprong en Standard kon rustig naar het rustsignaal cruisen.

Carcela volgt match met koffie op de bank en dolt met materiaalman

Eigen doelpunt brengt Standard niet aan het wankelen

Mocht er al hoop geweest zijn op een comeback van Moeskroen na de rust, werd die al na 15 seconden de kop in gedrukt. Selim Amallah werd knap gelanceerd, ontdeed zich van twee belagers en plaatste de 3-0 scherp in de verste hoek. Wedstrijd gespeeld, dacht iedereen tot Laifis en Bodart de bal amper 5 minuten later knullig in eigen doel werkten.

Uiteindelijk bleken de laatste 40 minuten niet meer dan een voetnoot te zijn. Op enkele tandenloze prikken van Moeskroen en een zeldzame kans van Lestienne en Emond na, kreeg het publiek nog maar weinig animo te zien. 5 minuten voor tijd viel er dan toch nog een doelpunt uit de lucht, wanneer Bastien in eerste instantie niet, maar Emond in de herneming wel voorbij Vasic raakte.

De 4-1-eindstand was uiteindelijk niet overdreven en misschien wel te positief voor Moeskroen, dat na een complete non-match een stille busreis huiswaarts zal kennen. Standard springt over de Henegouwers naar de derde plek en komt zo op één punt van leiders Club en KV Mechelen.

Wow! Uitverdedigen in stijl met Bokadi

Hollerbach: "Vraag me af wat de Belgische regels zijn"

Michel Preud’homme (coach Standard): “Ik ben heel tevreden over onze eerste helft. Het eigen doelpunt is erg jammer, want dat heeft het elan wat gebroken en heeft wat twijfel in de ploeg gebracht. Maar verder hebben we mooi voetbal met goeie bewegingen en doelpunten laten zien. We proberen iedereen geconcentreerd te houden en iedereen klaar te maken voor wat nog moet komen. Als we zo een groep van 17, 18 spelers klaar kunnen stomen tegen september is dat heel interessant.”

Maxime Lestienne (Standard): “We hebben een goeie match gespeeld en hebben met veel druk gespeeld van bij het eerste fluitsignaal. Ik weet niet of ik de man van de match ben. We hebben allemaal goed gewerkt en gedaan wat de coach vroeg: om te laten zien dat we thuis speelden, goed te drukken en ons verdedigende werk te doen.”

Bernd Hollerbach (coach Moeskroen): “Ik vraag me af of de regels in België anders zijn, want bij het eerste doelpunt is de bal duidelijk buiten. We verwachtten druk en die kwam er ook, maar als Standard zo snel kan scoren terwijl de bal buiten is, verandert dat de hele wedstrijd. We zijn duidelijk de underdog en we staan niet op het niveau van de grote clubs, maar daardoor zijn deze kleine details des te belangrijker voor ons.”

Preud'homme: "Ben heel erg tevreden van onze eerste helft"

Bastien: "We hebben dit jaar een andere mentaliteit"

Amallah: "Dit was een speciale match voor mij"

90+4'

Einde!

De lijdensweg van Moeskroen zit erop! Standard was zo'n 25 minuten overweldigend en kon daarna ruim een uur rustig aan doen. Vier doelpunten en een eigen doelpunt van Standard zorgen voor de oververdiende 4-1-eindstand.
90+2'

90+2'
90+2'
Francis Pierrot haalt zijn sloophamer eens boven, maar kan zijn poging niet kadreren. Nog een minuut te gaan!
90'

Nog drie minuten extra

Zo lang duurt de lijdensweg van Moeskroen nog.
89'

Geen buitenspel van Emond?

DE VAR heeft even naar de beelden gekeken en oordeelt dat er van buitenspel geen sprake is. Al lijkt dat net wel het geval te zijn. Al is het in dit geval maar een voetnoot, natuurlijk.
89'
89'

Emond pikt zijn doelpuntje mee: 4-1

88'

Ook Emond staat op het scorebord!

We krijgen toch nog een doelpunt. Bastien raakt niet voorbij Vasic, in de rebound hoeft Emond de bal maar in het lege doel te tikken.
84'
Vasic gaat onder de bal door, maar Emond is te verrast om op doel te besluiten. Zijn kopbal belandt niet eens in het zijnet.
83'
Amallah lijkt slecht te zijn neergekomen na een charge en tast naar de rechterknie. De magische spuitbus wordt bovengehaald voor we de vrije trap van Standard te zien krijgen.
82'

Nog tien minuten!

Toch als we de vermoedelijke extra tijd meetallen. Kunnen de rouches het thuispubliek nog eens verwennen of blijft het bij 3-1?
79'
Carcela vraagt en krijgt de bal van Lestienne, maar zijn grote poort gaat de mist in. Dit was misschien toch iets te optimistisch. Lestienne is er intussen bij gaan zitten en zal wellicht gewisseld worden.
78'
De thuisploeg heeft er weer wat meer zin in. Amallah zet zich door op rechts en tovert nog een goeie voorzet uit zijn sloffen, maar Emond kan de bal net niet voldoende beroeren om doelman Vasic te verontrusten.