• home
 • video
 • pas verschenen

  RC Genk recht zijn rug op de Freethiel, hattrick voor Samatta

  1. 21' - Doelpunt - Joseph Paintsil (0 - 1)
  1. 90+3' - Geel - Daan Heymans
  2. 87' - Verv. Bryan Heynen door Dries Wouters
  3. 85' - Doelpunt - Mbwana Samatta (0 - 4)
  4. 76' - Verv. Jakub Piotrowski door Ianis Hagi
  5. 70' - Verv. Casper de Norre door Joakim Mæhle
  6. 67' - Verv. Xian Emmers door Daan Heymans
  7. 66' - Doelpunt - Mbwana Samatta (0 - 3)
  8. 61' - Verv. Francesco Forte door Din Sula
  9. 52' - Doelpunt - Mbwana Samatta (0 - 2)
  10. 52' - Geel - Andreas Wiegel

  Landskampioen Racing Genk heeft de zwakke prestaties van de voorbije weken doorgespoeld met een klinkende zege op het veld van Waasland-Beveren. Genk blikte de zwakke thuisploeg met 0-4 in. Man van de match was Mbwana Samatta, die drie keer scoorde. 

  Waasland-Beveren - Racing Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Al vroeg in de tweede helft maakt Samatta er 0-2 van. Enkel de diehard believers bij Waasland-Beveren geloven dan nog in een terugkeer van de zwalpende thuisploeg.
  • Man van de match: Het is te hopen voor Genk dat Aly Samatta in de komende weken niet meer verkast naar een andere club. Met een hattrick toonde de spits nog maar eens zijn uitzonderlijke kwaliteiten.
  • Opvallend: Terugknokken na een 1-0-achterstand, dat was telkens het scenario voor Genk tijdens de eerste 3 speeldagen. Vandaag werd die tendens dus omgebogen.

  Bekijk de goals uit Waasland-Beveren-Genk (0-4)

  Onorthodoxe treffer van Paintsil leidt ruime zege in

  Racing Genk moest zich herpakken na de 0 op 6 tegen KV Mechelen en Zulte Waregem. Het team van Felice Mazzu nam dan ook meteen het heft in handen, maar tot veel doelgevaar leidde het overwicht aanvankelijk niet. Voor Waasland-Beveren was het vooral kamperen op de eigen helft.

   

  Na 20 minuten kwam de landskampioen dan toch op voorsprong. Een schoonheidsprijs zal Paintsil er niet mee winnen, maar met zijn onorthodoxe treffer legde hij wel de eerste steen van de Genkse overwinning. 

   

  Waasland-Beveren bleek immers niet in staat om Genk in verlegenheid te brengen, Gabriël voorkwam dat Dewaest er op een counter 0-2 van maakte. Het bleef éénrichtingsverkeer op de Freethiel, voor Waasland-Beveren was de rust bijzonder welkom.

  Dewaest verlaat de Freethiel met gat in de kous

  Samatta bouwt feestje op de Freethiel

  Maar veel soelaas bood de rust niet voor de thuisploeg. De tweede helft was amper 7 minuten oud toen Samatta raak kopte op een vrije trap van Heynen. Het laatste greintje hoop van Waasland-Beveren was daarmee weg.

   

  Het bleef een kat-en-muisspel op de Freethiel. Iets voorbij het uur dikte Genk de score nog wat verder aan. Paintsil kopte een voorzet terug tot bij Samatta en die mocht ongehinderd zijn tweede van de avond in doel tikken.

   

  Liet Waasland-Beveren dan helemaal niks zien? Toch wel, een knappe plaatsbal van Badibanga leverde bijna de eerredder op, maar zijn poging strandde op de paal. Aan de overkant mikte Ito dan weer van dichtbij op de lat, in de herneming besloot Samatta wild over. Maar de hattrick kwam er uiteindelijk toch voor de Tanzaniaanse spits. Op aangeven van Hagi plaatste hij het slotakkoord.

  Samatta: "Of ik in Genk blijf? Geen commentaar"

  • Felice Mazzu (trainer Racing Genk): “De jongens hebben vandaag goed gereageerd. Tijdens de afgelopen trainingsweek had ik al het gevoel dat we iets moois konden presteren, want er is met veel intensiteit getraind. Dat is ook een les voor de komende weken. Ik voelde binnen de club geen druk na de twee opeenvolgende nederlagen. Het bestuur toont heel veel begrip voor de huidige situatie. We moeten de knop omdraaien na de titel van vorig seizoen. Vandaag zijn we daarmee begonnen.”
  • Adnan Custovic (trainer Waasland-Beveren): “Ik ben bijzonder ontgoocheld, want we hebben ons vandaag niet van onze beste kant laten zien. De zege van Genk was oververdiend. Ze moesten zelfs niet doordrukken om 4 keer te scoren. Wij waren niet goed en moeten blijven werken. Genk heeft natuurlijk kwaliteiten, maar wij speelden niet op ons niveau.”
  • Aly Samatta (Racing Genk): “Als spits wil je altijd het team helpen door te scoren. Als je scoort en het team wint, is het een bonus. We hebben mentaal de klik gemaakt na de nederlaag van vorige week. Er zijn nog wat werkpunten, maar geleidelijk aan zullen we er wel komen. Er zijn een aantal nieuwe spelers die zich nog wat moeten aanpassen, maar ik denk dat we even sterk zullen zijn als vorig seizoen. Of het zeker is dat ik in Genk blijf? Geen commentaar. Op dit moment ben ik nog altijd hier. Ik ben hier gelukkig en geef me voor 100 procent, zodat Genk blijft winnen. Ik weet niet wat de toekomst brengt. Het is mijn taak om te voetballen en ik wil ervan genieten. Én scoren.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Met de vingers in de neus en gekruid met 4 doelpunten heeft Genk Waasland-Beveren opzij gezet. Samatta was de grote uitblinker bij de landskampioen met een hattrick.
  2. Gele kaart voor Daan Heymans van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 93
  3. tweede helft, minuut 91. Knappe redding van Coucke . Coucke moet zich op de valreep dan toch nog eens onderscheiden. Met een knappe reflex tikt hij een harde knal van Caufriez nog over zijn doel in hoekschop.
  4. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KRC Genk, Dries Wouters erin, Bryan Heynen eruit
  5. tweede helft, minuut 86.
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Mbwana Samatta van KRC Genk. 0, 4.
  7. tweede helft, minuut 85. Hattrick voor Samatta! Het feestje van Genk én Samatta gaat vrolijk voort. Op aangeven van Hagi maakt de Genkse spits zijn hattrick compleet. Bij Genk prevelen ze schietgebedjes dat de Tanzaniaan niet meer naar een andere club vertrekt.
  8. tweede helft, minuut 84. Agyepong maakt wel een goede indruk bij Waasland-Beveren. De huurling van Manchester City lijkt wel degelijk een versterking voor de thuisploeg.
  9. tweede helft, minuut 78. Waasland-Beveren ontsnapt aan de 0-4. Genk laat na om de kloof nog verder uit te diepen. Ito heeft de 0-4 aan z'n voet, maar mikt van dichtbij op de lat. In de herneming vergeet ook Samatta zijn doelpuntenaantal aan te dikken.
  10. tweede helft, minuut 76. Mazzu gunt ook Hagi nog wat speelminuten. Veel maakt het allemaal niet meer uit. Het verhaal van deze wedstrijd is al lang geschreven.