1. 60' - Doelpunt - William Togui (1 - 1)
    Jupiler Pro League - speeldag 4 - 17/08/19 - 20:00
    60'
    William Togui
    60'
    1 - 1

Na 4 speeldagen pronkt KV Mechelen met 10 op 12. KVM klopte Cercle Brugge met 3-1 en houdt Club Brugge gezelschap op de eerste plaats. Stadsgenoot Cercle is de rode lantaarn met 0 op 12.

KV Mechelen - Cercle Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Enkele minuten na de 1-1 lijkt Cercle gewoon een doeltrap te krijgen, tot de VAR zich mengt. KV Mechelen verdient een strafschop en Nikola Storm trapt die genadeloos voorbij Badiashile. KVM op en over Cercle, dat geen aanspraak meer zal maken op een tweede doelpunt.
    • Man van de match: Nikola Storm was de drijvende kracht achter de comeback van de thuisploeg. Keer op keer wervelde hij voorbij Biancone, op zowat alle mogelijke manieren. Werd uitgefloten door de bezoekende fans, maar gaf hen lik op stuk door de strafschop om te zetten.
    • Opvallend: Cercle scoorde dit seizoen drie keer, telkens het openingsdoelpunt in de laatste drie wedstrijden. Elke keer verloor het ook met 3-1. Scoren lijkt heel moeilijk, maar een voorsprong vasthouden zo mogelijk nog moeilijker.

Bekijk de goals uit KV Mechelen - Cercle Brugge (3-1)

Cercle benut zijn enige kans

Op de vierde speeldag kreeg KV Mechelen de uitgelezen kans om zich naast leider Club te hijsen. Daarvoor moest het voorbij een zoekend en twijfelend Cercle. De Bruggelingen stonden na drie speeldagen troosteloos laatst zonder punten achter hun naam.

Niet geheel onverwacht nam de thuisploeg dan ook het heft van bij de start in handen, al leverde dat aanvankelijk zelfs geen halve kans op. Daarvoor zat er te veel afval in het spel bij KVM. Als het in de opbouw niet vastliep, werd elk mogelijk gevaar in de kiem gesmoord door een onzorgvuldige voorzet.

Aan de overkant deed Cercle het amper beter, maar halfweg de eerste helft had het aan de eerste volwaardige kans genoeg. Stef Peeters dropte de hoekschop in het midden van het pak, waar Yves Dabila monsterlijk boven iedereen uittorende en de bal zonder twijfelen in de verste hoek buffelde.

Pijnlijk. Bijker verstapt zich na een hakje

KV Mechelen Stormt op en over Cercle

In de tweede helft moest KV uit een ander vaatje tappen en dat deed het van bij het eerste fluitsignaal. Met een wervelende Storm op kop was de thuisploeg meteen gevaarlijk, al vuurde De Camargo zijn poging net naast. Op het uur was het spitsbroeder Togui die de bordjes in evenwicht hing. Cercle-doelman Badiashile kreeg een hoekschop niet goed weggewerkt, waarna de Ivoriaan de bal in het dak van het doel poeierde.

Cercle kon niet veel meer doen dan verdedigen, maar ook dat liep niet van een leien dakje. De vrije trap van Schoofs lijkt niet veel op te leveren, tot de herhaling toont dat Swinkels met een rugbytackle werd neergehaald door Serrano. De bal op de stip en dat is gesneden koek voor Storm, die Badiashile de verkeerde kant opstuurde.

Zo gaven de bezoekers voor de derde week op een rij een voorsprong helemaal uit handen, maar Cercle moest de kelk nog tot op de bodem ledigen. Een mindere voorzet van Kaya werd vol tegen De Camargo getrapt, die zo geen moeite moest doen om de 3-1-eindstand op het bord te zetten. KV Mechelen mag zich zo co-leider noemen, Cercle wacht dan weer nog steeds op zijn eerste punten van het seizoen.

Storm gaat knap voorbij twee spelers van Cercle Brugge

Vrancken: "We staan eerste, maar zetten Cercle ook op 10 punten"

Wouter Vrancken (coach KV Mechelen): “We spelen eigenlijk een goeie eerste helft. Misschien een beetje traag, maar we geven niets weg. Zij hadden enkel de hoekschop, waar ze dan op scoorden. Na de rust ging het tempo omhoog en wonnen we de tweede ballen in het centrum en dan pakken we terecht de drie punten. Ik denk dat de spelers niet zo’n blok van Cercle hadden verwacht, maar dan moet je erdoor spelen en het tempo erin houden. Dankzij deze start staan we gedeeld eerste, maar zetten we Cercle ook al op tien punten.”

Nikola Storm (KV Mechelen): “In de eerste helft hadden we genoeg balbezit, maar de kansen kwamen er niet uit omdat we te traag speelden. Zij scoren dan en op dat moment is dat balen, maar tijdens de rust zei de coach dat we hetzelfde moesten brengen, maar sneller. We wisten dat we snel moesten scoren en dan merk je ook dat de twijfel er bij hen inkruipt. Uiteindelijk maken we nog een tweede en een derde en boeken we een knappe zege.”

Mercadal: "Er is een probleem dat ik nog niet ontdekte"

Fabien Mercadal (coach Cercle): “We hebben het moeilijk gehad om de wedstrijd dood te doen en we hebben het moeilijk gehad om de wedstrijd te beëindigen zoals we eraan begonnen. Ik vind het erg voor de jongens omdat er veel goesting is, maar op dit moment zijn we nog niet op niveau. Er is een probleem dat ik nog niet heb kunnen ontdekken.”

Kylian Hazard (Cercle): “We zijn nog jong en eens dat de mayonaise begint te pakken, zal het veel beter gaan voor de ploeg. We spelen een goeie eerste helft en staan 0-1 voor, maar nadien maken we stomme fouten en slikken we nog drie treffers. Als je met een 0 op 12 aan de competitie begint, zal het nog moeilijk worden, maar ik twijfel niet aan de ploeg. We hebben wat tijd nodig en eens we de overwinningen aan elkaar rijgen, zijn we vertrokken.“

90+5'

KV Mechelen ging rusten met een achterstand, maar wint uiteindelijk overduidelijk en verdiend met 3-1 van rode lantaarn Cercle, dat puntenloos laatste blijft.
    90+1'

90'

5 minuten extra tijd

Na 3 doelpunten, een VAR-fase en een handvol wissels is dat niet onlogisch.
    89'
    "Wij worden kampioen, niks aan te doen" rolt van de tribunes. De supporters van KV hadden het vorig seizoen al bij het rechte eind en staan nu ook virtueel op een gedeelde eerste plek.
    87'
    86'
    83'

De Camargo klaart de klus met een gelukje

En aan de overkant is het wel raak! De Camargo vraagt de bal aan de op rechts oprukkende Kaya. De voorzet lijkt onderschept te worden, maar wordt tegen De Camargo getrapt, die de bal gelukkig in doel ziet hobbelen.
    83'

Met een gelukje maakt De Camargo er 3-1 van

82'
    Saadi heeft plots even ruimte en kan de een-twee met Mboula vervolledigen. De Algerijn gaat voor eigen kans, maar die poging wordt afgeblokt.
    81'
    Daar is Cercle plots! Stef Peeters tikt de bal achter het steunbeen naar zijn rechter en viseert dan de eerste paal, maar Castro let goed op en duwt de bal in hoekschop. Die levert de bezoekers deze keer geen doelpunt op.
    81'

Peeters viseert de eerste paal, maar Castro duwt de bal in hoekschop

81'
    De wedstrijd wordt wat potiger. Hiernet bleven Swinkels en Van Cleemput niet onterecht liggen, deze keer krijgt Schoofs een stevige por te verwerken.
    79'
    78'
    Storm pikt de tweede bal op na een weggekopte voorzet en ontdoet zich deze keer van twee verdedigers. Cercle krijgt maar geen vat op de ex-speler van Club.
    77'
    Storm stormt deze keer niet buitenom langs Biancone, maar kapt voor de verandering eens naar binnen. Schoofs was goed beginnen lopen, maar stopt net wanneer de pass vertrekt. Hier zat zeker meer in.
    73'
    Cercle heeft nog een twintigtal minuten om het tij te keren. Kan het nog de switch maken of ziet het voor de derde wedstrijd op rij een voorsprong eindigen in een nederlaag?