73'
Ilombe Mboyo
73'
3 - 2

Anderlecht wacht na 4 speeldagen nog altijd op zijn eerste zege van het seizoen. Meer nog, Anderlecht slikte in Kortrijk zelfs zijn tweede nederlaag van het seizoen. RSCA was achterin zeer kwetsbaar en incasseerde 4 klappen van een efficiënt Kortrijk: 4-2. Anderlecht trekt met flinke kopzorgen naar het kwartet RC Genk-Standard-Antwerp-Club Brugge.

KV Kortrijk - Anderlecht in een notendop:

• Sleutelmoment: Na 73 minuten laat de Anderlecht-defensie niet voor het eerst in deze wedstrijd steken vallen. Mboyo bedankt voor zoveel ruimte en zet Kortrijk op weg naar de overwinning met zijn tweede van de avond.
  • Man van de match: Met 2 goals had Ilombe Mboyo een stevig aandeel in de 4-2-overwinning van Kortrijk. Vooral de timing van zijn treffers kon tellen. Zijn gelijkmaker vanaf de penaltystip zette kort na de rust de ommekeer in, zijn tweede doelpunt sneed Anderlecht helemaal de adem af.
  • Opvallend: Slechts 2 tegendoelpunten, dat was het niet onaardige bilan van Anderlecht na 3 speeldagen. Des te opmerkelijk dat de Anderlecht-defensie vandaag maar liefst 4 tegengoals incasseerde. Het doelsaldo oogt met slechts 3 gemaakte goals dus negatief na 4 speeldagen.

Bekijk de goals uit Kortrijk - Anderlecht (4-2)

Nasri brengt dominant Anderlecht op voorsprong

Een flink gewijzigd Anderlecht aan de aftrap, het is al geen verrassing meer. Doku, Amuzu en Gerkens verhuisden naar de bank, nieuwkomer Chadli werd meteen in de basis gedropt. De start van Anderlecht was veelbelovend. Thelin kwam al in de 1e minuut dicht bij de 0-1 na geklungel bij Kagelmacher, Bruzzese voorkwam een vroege tegengoal.

Ook Nasri vond de Kortrijk-doelman op zijn weg na een goede doorsteekpass van Vlap, al kwam zijn schot er ook niet helemaal uit. De Fransman kreeg na 26 minuten een herkansing en nu was het wel raak. Na knap werk van Chadli legde Vlap de bal goed terug naar Nasri en die tikte aan de 1e paal rustig zijn 1e goal voor paars-wit binnen.

Kortrijk was machteloos, maar toch kon de thuisploeg de schade beperken. Pas kort voor de rust kwam Anderlecht nog eens dicht bij een doelpunt. Thelin kwam net te laat inglijden op een lage voorzet van Verschaeren.

Kortrijk straft defensief geklungel van Anderlecht af

De 2e helft begon met een domper voor paars-wit. Sandler ging in de zestien met hoog geheven been in duel met Ajagun, maar raakte hem niet. Toch ging de bal op de stip en Mboyo bracht Kortrijk weer langszij.

Amper 5 minuten later kreeg Anderlecht een nieuwe tik. Achteraan lieten de bezoekers steken vallen en Kage kon aan de tweede paal vrij inkoppen op een voorzet van De Sart. De rollen waren plots omgekeerd en Anderlecht moest achtervolgen.

Iets voorbij het uur achtte Chadli zijn moment gekomen. Zijn knappe slalom in de zestien werd abrupt beëindigd door Van der Bruggen en dus kreeg ook Anderlecht een penalty. Vlap liet de kans niet liggen en hing de bordjes weer in evenwicht: 2-2.

Diezelfde Vlap kwam op aangeven van Nasri dicht bij de 2-3, maar Hines-Ike gooide zich nog net in de baan van het schot. Dan deed Anderlecht het verdedigend een pak slechter. Mboyo werd moederziel alleen gelaten op een voorzet van Ajagun en tikte zijn tweede van de avond simpel binnen: 3-2.

Het defensieve geklungel hield niet op bij Anderlecht. Na balverlies van Kompany rukte D’Haene op langs de linkerflank. Vanuit een bijzonder scherpe hoek gaf hij Van Crombrugge het nakijken met een heerlijke knal hoog in doel. Vlap snuffelde in de slotfase nog aan de 4-3, aan de overkant zorgde Kage bijna nog voor een 5e KVK-goal.

Kompany neemt ostentatief de verantwoordelijkheid voor de nederlaag op zich

Vanderhaeghe: "De hele ploeg verdient een pluim"

Zo groot de ontgoocheling bij de bezoekers was, zo groot was uiteraard de vreugde bij thuisploeg KV Kortrijk.

"De eerste en tweede helft waren volledig verschillend", reageerde coach Yves Vanderhaeghe. "Na de pauze hadden we wel die drang vooruit en dat heeft ons de zege opgebracht."

"Dat we eindelijk een topclub kloppen? Dat is niet alleen fijn voor mezelf, maar ook voor de spelers. Anders breng je dit niet in de tweede helft."

"Anderlecht had de bal en dat was zo afgesproken, maar we moesten het hen lastiger maken. Dat hebben we na de rust gedaan en dan kun je dreigen en scoren. Iedereen heeft zijn duit in het zakje gedaan. De hele ploeg verdient een pluim."

Van der Bruggen: "Een oefenmatch? Haha, dat is wat overdreven"

Kompany: "Bij momenten is het toch fenomenaal"

Chadli: "Dit is een klap, maar we moeten de jongeren steunen"

90+4'

De komst van Chadli biedt nog geen soelaas voor Anderlecht. Paars-wit gaat met 4-2 onderuit tegen Kortrijk en incasseert zo al zijn tweede competitienederlaag van het seizoen.
90+1'

Kage laat de 5-2 liggen

Het is zowaar Kortrijk dat nog eens voor dreiging zorgt. Kage kopt aan de tweede paal in het zijnet na een prima pass van D'Haene. Bijna stond het 5-2.
90+1'

90'

4 extra minuten

Anderlecht krijgt nog 4 extra minuten om het tij te keren. Maar veel believers zullen er niet meer zijn bij de bezoekers, de buit lijkt binnen voor Kortrijk.