• home
 • video
 • pas verschenen

  Energiezuinig Gent breekt Oostends verzet met het nodige geduld

  1. 82' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Alessio Castro-Montes
  2. 81' - Geel - Goran Milovic
  3. 77' - Verv. Idrissa Sylla door Sindrit Guri
  4. 68' - Verv. Michiel Jonckheere door François Marquet
  5. 67' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Brecht Dejaegere
  6. 67' - Verv. Fernando Canesin Matos door Indy Boonen
  7. 63' - Verv. Jonathan David door Roman Bezoes
  8. 53' - Doelpunt - Jonathan David (2 - 0)
  9. 48' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (1 - 0)

  AA Gent heeft zich prima hersteld van de uitschuiver vorige week in Moeskroen. Met een verdiende 2-0-overwinning tegen KV Oostende nestelt het zich op een gedeelde 5e plaats, naast KV Kortrijk en Moeskroen.

  AA Gent - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: in minuut 58 poeiert Sakala de 2-1 tegen de paal. Geen aansluitingstreffer voor KVO, wel een "oef" bij AA Gent, dat in het restant van de partij niks meer te vrezen heeft.
  • Man van de match: het belang van Roman Jaremtsjoek in dit Gent kan niet overschat worden. De Oekraïner brak de match open met de 1-0, kort na de rust. Het was zijn 6e doelpunt in 7 wedstrijden en opnieuw een heel belangrijk.
  • Opvallend: Gent zocht een hele tijd naar zichzelf. Een laag tempo en weinig dadendrang werden vroeg in de tweede helft weggespoeld met twee treffers, maar mogen de eerste zwakke 45 minuten niet verbloemen.

  Bekijk de goals uit Gent-Oostende (2-0)

  Oostende vergeet zichzelf te belonen

  Met AA Gent en KV Oostende stonden in de Ghelamco Arena twee teams uit de middenmoot tegenover elkaar, als je daar na drie wedstrijden al over kunt spreken.

   

  Na de 2-1-nederlaag in Moeskroen vorige week was Gent zijn publiek een revanche verschuldigd. Met veel balbezit trachtte de thuisploeg de bezoekers uit Oostende te imponeren, maar Gent sloeg te veel op dezelfde spijker.

   

  Oostende gaf Gent lik op stuk met enkele geslaagde aanvalscombinaties. Skulason (vrije trap bestemd voor de winkelhaak en schot op een Gents hoofd in de 16) en Sakala (pegel vanuit een schuine hoek) deelden enkele gevaarlijke plaagstoten uit.

   

  Gent kwam niet verder dan een kopbal van Kubo (naast) en een snelle actie van David, door Verstraete tegen de verste paal gedevieerd. Meer had een vrij slappe eerste helft niet om het lijf.

  Gent verdappert na de appelsientjes

  Na de rust werd het vuurwerk wel aangestoken. Die van Oostende zaten nog met hun gedachten in de kleedkamer toen Odjidja met een korte corner David vond en de bal via de voet van Jaremtsjoejk een paar seconden later tegen het net vloog, 1-0.

   

  Niet veel later wilde Kubo er 2-0 van maken en was er een goeie Dutoit nodig om dat te beletten. Maar de dubbele Gentse bonus kwam er in minuut 52 toch: David ramde het leer onhoudbaar in het dak van het doel.

   

  Oostende werd in het defensief gedrongen, maar bleef wroeten. Sakala knalde meteen na de 2-0 enig mooi en snoeihard tegen de paal, een poging die meer verdiende dan de ontgoocheling van de meegereisde bezoekende supporters.

   

  Maar daarmee was het vet van de Oostendse soep. Gent tikte en controleerde, zonder risico's te nemen en overdreven veel krachten te verbruiken.  Met een 2-0-overwinning behaalt Gent in eigen huis 6 op 6, na de 6-1 van twee weken geleden tegen  Eupen.

  Neto krijgt handen op elkaar van Gentse supporters

  Reactie van de trainers:

  • Jess Thorup (coach van AA Gent): "Waar ik het meeste tevreden over ben? Over de 3 punten en het feit dat we aan onze winnaarsmentaliteit werken. En dat we dit seizoen, Europa meegerekend, voor de 4e keer thuis winnen. Plus: we houden de 0. Dat maakt me allemaal zeer blij. Je ziet dat het elke week beter wordt. Je mag niet vergeten dat we een handvol nieuwe spelers moeten inpassen, vooral achterin. Tijdens de rust heb ik de jongens gezegd dat ze de flanken meer moesten benutten en dat heeft geloond. De 1-0 was ingestudeerd, ja. Ik ben gelukkig dat dat werk zijn vruchten afwerpt, want die goal brak de match open en gaf ons het nodige vertrouwen."

  • Kare Ingebrigtsen (coach van KVO Oostende): "Ik vond ons eerste halfuur zeer goed. We speelden knap en creëerden kansen, maar we vergaten te scoren. Bij de 1-0 stonden we dan weer gewoon te slapen. We waren 99,9% van de wedstrijd geconcentreerd, maar op dit niveau moet dat 100% zijn. Die 1-0 heeft de richting van de wedstrijd bepaald, want vanaf dan kregen we het lastig. Dit moeten we even doorspoelen. Daar hebben we één dag voor en daarna leven we toe naar de partij van komend weekend tegen KV Mechelen."

  Tweets van beide clubs:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92. Einde: 2-0. Ref Wesley Alen zet er een punt achter. Gent wint verdiend.
  2. tweede helft, minuut 91. Gent blijft de bal opeisen, Oostende loopt er achter.
  3. tweede helft, minuut 90. Extra tijd . Er komen 2 minuten bij.
  4. tweede helft, minuut 89. Olé! Nog een paar minuten en Gent kan er 3 punten bijschrijven. Elke geslaagde pass wordt vanuit de tribunes nu begeleid door een "olé".
  5. tweede helft, minuut 84. Het is tikken en controleren, zonder risico's. Gent speelt de match volwassen uit. Radiocommentator Bert Sterckx.
  6. tweede helft, minuut 82. Tweede verlies op rij voor KVO? KVO begon met 6 op 6 door overwinningen tegen Anderlecht en Cercle Brugge. Vorige week verloor KVO thuis van Club Brugge en nu dreigt een zeperd tegen Gent.
  7. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAA Gent, Alessio Castro-Montes erin, Roman Jaremtsjoek eruit
  8. Gele kaart voor Goran Milovic van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 81
  9. tweede helft, minuut 78. Lustig voorlangs. Dejaegere bedient Lustig met een handig passje binnendoor. De rechtsachter legt aan, zijn trap verdwijnt voorlangs.
  10. tweede helft, minuut 78. Geen Neto. Wie gehoopt had dat Renato Neto nog eens in de Ghelamco Arena zou spelen, komt bedrogen uit. KVO heeft zijn drie wissels opgebruikt, Neto (ex-Gent) zit nog altijd op de bank.