Jupiler Pro League - speeldag 4 - 18/08/19 - 18:00
1 - 0
55'
55'
2 - 0

Antwerp heeft STVV zijn derde nederlaag van het seizoen bezorgd. Met goals van Refaelov en Mbokani werd het 2-0. Met 9 op 12 volgt Antwerp op 1  punt van leiders Club Brugge en KV Mechelen.

Antwerp - STVV in een notendop:

• Sleutelmoment: Voor de rust maakte de VAR nog een strafschop ongedaan, maar in minuut 55 krijgt Antwerp er toch nog een. Mbokani maakt er 2-0 van, waarna de thuisploeg helemaal gerust mocht zijn.
  • Man van de match: Dieumerci Mbokani was ongrijpbaar voor de bezoekende verdedigers. De Congolees kroop in de rol van aangever en afwerker, maar had uiteindelijk een strafschop nodig om op het scorebord te komen.
  • Opvallend: Antwerp verloor zijn vorige 4 wedstrijden van STVV, maar was vanavond duidelijk de beter. Daar kon een zware Europese wedstrijd niets aan veranderen.

Bekijk de goals uit Antwerp-STVV (2-0)

Refaelov scoort, VAR maakt strafschop ongedaan

Na een valse start knoopte STVV vorige week weer aan met de zege. Daar wilde het graag een vervolg aan breien tegen Antwerp, dat op donderdag nog 120 minuten moest voetballen tegen Plzen. Bölöni dropte daarom maar liefst 7 nieuwe namen in de basiself en dat bleek een goeie keuze te zijn.

Antwerp haalde van bij de aftrap zijn gekende hoge druk boven en daar vonden de bezoekers niet meteen een antwoord op. Na nog geen 10 minuten stuurde Mbokani Refaelov de zestien in. De Israëli kwam oog in oog te staan met Schmidt en lepelde het leer heerlijk over de Japanse goalie. Minuten later liet Mbokani na de voorsprong verder uit te diepen, waarna de storm ging liggen.

Iets na het halfuur eiste Ritchie De Laet de hoofdrol op wanneer hij als laatste man Acolatse neerhaalde. Iedereen met een rood hart schrikte op bij het fluitsignaal, maar Dierick floot voor buitenspel van de Nederlander, tot grote opluchting van het thuispubliek.

Vlak voor rust leek De Laet – opnieuw als laatste man - de bal te verspelen, maar ontdeed hij zich nog net van zijn twee belagers. De blonde verdediger lanceerde Buta, die op zijn beurt in de zestien werd neergehaald door Acolatse. Strafschop voor Antwerp, al dacht de VAR daar anders over. De herhaling toonde dat Acolatse zelf getorpedeerd werd door Baby en zo op de hakken van Buta belandde.

Baby verliest zijn broek bijna na een duel

Penalty en rode kaart beslissen de wedstrijd

De thuisploeg begon niet minder scherp aan de tweede helft. Refaelov mikte zijn voorzet al meteen tot bij Lamkel Ze, die een paar schoenmaten te kort kwam om die in doel te verlengen. Nog voor het uur ging de bal opnieuw op de stip na een slordige tackle van Janssens en deze keer bleef die daar wel liggen. Mbokani zette zich achter de elfmeter en stuurde Schmidt de verkeerde kant op, 2-0.

Antwerp zette door en op het uur kreeg Refaelov dé kans op 3-0. Mbokani zette de Israëli opnieuw oog in oog met Schmidt, maar deze keer schoof die de bal naast. De Congolees deed het minuten later zelf niet veel beter. Een flauw schot van Lamkel Ze zoefde door het pak naar de voeten van Mbokani, maar die trapte verrast op de Truiense doelman.

De troepen van Marc Brys konden maar geen vuist maken en na een schwalbe en een tweede geel voor Boli was de kaars van de bezoekers helemaal uit. Dankzij deze oververdiende zege nadert Antwerp tot op een punt van leiders Club en KV Mechelen, terwijl Sint-Truiden achterin het klassement blijft hangen.

Boli woedend na tweede gele kaart wegens schwalbe

Bölöni: "Ik weiger om 100% tevreden te zijn"

Laszlo Bölöni (coach Antwerp): “We moeten de wedstrijd vandaag veel sneller op slot  doen. In onze laatste 20 meter werden we wat laks en daarom hebben we de grootste kansen niet afgemaakt. Er zijn heel veel zaken, maar ik weiger om 100% tevreden te
zijn.”

Jens Teunckens (Antwerp): “Vorig seizoen heb ik geen minuut gespeeld, dus is dit sowieso een fijne avond. Onze mentaliteit is een van onze sterktes en voor ons eigen publiek gaan we er altijd voor. Sinan staat voor mij en dat is geen schande. Ik sta altijd klaar als hij geblesseerd is, zoals nu het geval is.”

Brys: "Het was een lijdensweg, dit zijn duidelijke signalen"

Marc Brys (coach STVV): “Ik denk niet dat er veel is fout gelopen, het verschil was gewoon te groot. We zijn niet sterk genoeg om tegen deze tegenstander te strijden. We moesten kiezen tussen heel lag of heel hoog te spelen, maar het was er ergens tussenin. Je zegt dan tegen je spelers dat ze  niets te verliezen hebben, maar ook met de druk viel er niets te rapen. Ik heb enorm veel respect voor de spelers, want het was bijna een lijdensweg. Dat zijn toch duidelijke signalen, denk ik. Vorig jaar zijn we hier met 1-3 komen winnen, maar van dat team staan er nu nog maar 3 spelers tussen de lijnen.”

Samy Mmaee (STVV): “Het was heel moeilijk vandaag. We hebben
geprobeerd ons spel te spelen, maar vandaag hebben we niet veel kunnen creëren.
De keuzes en de laatste passes waren vandaag niet goed. Ik weet niet hoe we het
kunnen uitleggen, want ik zie geen groot verschil met vorige week, toen we
wonnen van Standard.”

90+3'

Einde!

Antwerp rekent vlot af met een zwak STVV en lijkt de Europese wedstrijd goed verteerd te hebben! Refaelov scoorde voor de rust en Mbokani zette de 2-0-eindscore na de pauze op het bord. Sint-Truiden mag blij zijn dat het daar nog bij bleef.
90+3'
Antwerp krijgt zowaar nog een hoekschop! Dat zal het laatste wapenfeit van de wedstrijd zijn.
90+1'

90'
Antwerp tikt het nu rustig uit. Bij Sint-Truiden maken ze geen aanstalten meer op een laatste tegenprik.
88'
Lamkel Ze dropt de bal perfect in de loop van Baby, maar die ziet de bal wegspringen van zijn voet, waarna Schmidt alert genoeg reageert.
85'
Teunckens moet zowaar nog eens een bal pakken. Op de Truiense hoekschop kopt Mmaee op doel, maar veel gevaar zat daar niet in.
81'

Boli krijgt tweede gele kaart na schwalbe

81'
Na de uitsluiting van Boli blijft Marc Brys verhaal halen. Dierick gaat hem even de les spellen en dat ziet de Antwerp-aanhang graag gebeuren met een ex-Beerschot-coach.
79'
78'

Boli moet douchen na een schwalbe

Het zit pottoe bij Antwerp en dus probeert Boli maar een strafschop te versieren. Dierick heeft dat door en beloont Boli met zijn tweede geel en dus rood.