• home
 • video
 • pas verschenen

  Invallers Tau en Okereke kruiden Brugse zege aan zee

  einde
  02
  1. 82' - Doelpunt - Percy Tau (0 - 2)
  2. 81' - Verv. Michiel Jonckheere door François Marquet
  3. 81' - Verv. Sofyan Amrabat door Mats Rits
  4. 79' - Verv. Fashion Sakala door Indy Boonen
  5. 79' - Verv. Robbie D'Haese door Fernando Canesin Matos
  6. 72' - Doelpunt - David Chidozie Okereke (0 - 1)
  7. 58' - Verv. Siebe Schrijvers door Percy Tau
  8. 58' - Verv. Jelle Vossen door David Chidozie Okereke
  72'David Chidozie Okereke0 - 1
  82'Percy Tau0 - 2

  KV Oostende heeft zijn eerste punten van het seizoen laten liggen na het  bezoek van Club Brugge. Clement roteerde en koos voor een verse aanval, maar uiteindelijk trok hij toch de kaart van zomeraanwinsten Okereke en Tau. Met succes. Club behoudt het maximum van de punten.

  Oostende - Club Brugge kort samengevat

  • Sleutelmoment: Een uur lang was er voor een laks Club Brugge haast geen doorkomen aan. De invalbeurt van Okereke en Tau, allebei goed voor een goal, deed de wedstrijd kantelen in het voordeel van de bezoekers.
  • Man van de Match: Percy Tau deed de Brugse fans kraaien van plezier met een paar leuke dribbels en een knap doelpunt. De Zuid-Afrikaanse internetfans hebben weer genoeg munitie om hele forums vol te spammen.
  • Opvallend: Vorig seizoen pakte Club Brugge 12 op 24 in matchen na een Europese opdracht. Het leek vanavond lang dezelfde kant op te gaan, vooral omdat coach Clement zijn ploeg bijna helemaal omgegooid had.

  Bekijk de goals uit Oostende - Club Brugge (0-2)

  Oostende doet meer dan zich kranig verweren

  De match tegen Oostende zat voor Club gesandwicht tussen de Europese opdracht tegen Dinamo Kiev, dus had Clement ervoor gekozen om flink te roteren. Liefst zes nieuwe namen stonden aan de aftrap. Dat was eraan te zien, want de hertekende ploeg oogde laks en kwam tegen een verzwakt KVO (zonder Vargas en Hjulsager) erg moeizaam aan kansen.

   

  Na een schampschot van Amrabat en een afzwaaier van Vossen kon Schrijvers doelman Dutoit eindelijk aan het werk zetten met een lage knal. Een afgeweken schot van Vossen gaf Dutoit de kans om sierlijk naar de winkelhaak te zweven. Oostende koos ervoor om af en toe scherp te prikken. Mignolet moest bij de pinken zijn bij een dubbele mogelijkheid voor Sakala en D'Haese.

   

  Na een paar minuten aanmodderen van beide teams joeg diezelfde D'Haese een adrenalinestoot door de Versluys Arena. Hij snoepte Schrijvers de bal af na een inworp en was terecht boos dat Guri op de vuisten van Mignolet vlamde. Opnieuw afleggen naar D'Haese had immers de 1-0 kunnen opleveren.

  VIDEO: Een spelletje om het langst de bal hooghouden in Oostende

  Club Brugge dankt invallersduo Tau-Okereke

  Clement besloot, ondanks de flauwe eerste helft, om het nog even aan te kijken. Het eerste kwartier na de rust bracht echter geen beterschap, maar wel een serieuze portie slordig voetbal. Op het uur mochten Okereke en Tau dan toch invallen. Dat was het verse bloed dat Club Brugge zo nodig had.

   

  Geleidelijk aan helde de balans door in het voordeel van de bezoekers. Na een listig overstapje van Tau was niemand snel genoeg gevolgd om Mata's voorzet te benutten en wat later haalde Dutoit een schuiver van Amrabat uit het hoekje. Er zat plots vaart in de match en bij Oostende konden ze niet meer volgen: Okereke knikte de 0-1 staalhard binnen.

   

  Een minuutje later viel de bal in de kluts goed voor Faes, maar die ramde onbesuisd over. Vanaken bleef aan de overkant wel Siberisch koud, maar duwde zijn kans dan weer tegen de paal. Geen nood, want Tau jaste de beslissende 0-2 er tien minuten voor tijd toch nog in. Ondanks het spartelen van KVO in de slotfase, met slappe pogingen van Canesin en Guri, kwam de 9 op 9 van Club niet meer in gevaar.

  Faes: "Dit KVO moet een rustig seizoen kunnen draaien"

  Wout Faes (KV Oostende): "Club Brugge was sterker, dat moet je kunnen toegeven. Maar we deden goed mee en hebben weinig kansen weggegeven. Club was efficiënt. Wij hadden een paar momentjes, maar konden ze niet grijpen. Het verschil met vorig jaar is groot bij KVO. Het systeem is iets makkelijker, maar iedereen weet wat hij moet doen en doet het ook. Het is door de trainer en de versterkingen dat we nu een ploeg hebben die een rustig seizoen moet kunnen draaien. We hebben zelfvertrouwen."

   

  Kare Ingebrigtsen (KV Oostende): "Ik ben blij met deze prestatie. De groep is nu teleurgesteld en dat is goed. We hebben kansjes gehad tegen dit team. Dat moet je afmaken. We moeten nog leren, maar ik ben trots."

   

  Philippe Clement (Club Brugge): "We wisten dat we hier op een klein veld een muur zouden moeten breken. Als je dat in het eerste halfuur niet doet, dan tikt de klok in het voordeel van de tegenstander. Hier zullen ploegen punten laten liggen. Mijn bankzitters hebben het verschil gemaakt, maar dat is hun rol ook. Het was een positieve avond voor ons. Het is een goeie voorbereiding voor de match in Kiev. Dat zal een ander niveau worden."

  Clement: “Okereke houdt zich niet alleen bezig met doelpunten maken”

  Okereke: “Niet makkelijker om te scoren in België, je hebt gewoon geluk nodig”

  Vormer: “We zijn erin blijven geloven”

  Faes: “Tegen Club verliezen is geen schande”

  Jonckheere: “Er zat misschien een gelijkspel in”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde! Club Brugge kon pas na de invalbeurt van Tau en Okereke afstand nemen van een stug Oostende, maar blijft dus wel aan de leiding met het maximum van de punten.
  2. tweede helft, minuut 91. Oostende geeft het niet op, maar enthousiasme alleen is niet genoeg om nog iets aan de score te veranderen.
  3. tweede helft, minuut 89. Club Brugge staat zeker tot morgen alleen op kop. Dan gaan ook Antwerp en Standard voor 9 op 9.
  4. tweede helft, minuut 87. Club kan de match nu met een gerust hart uitspelen.
  5. tweede helft, minuut 85. Toch met twee woorden spreken. Canesin wordt net niet goed genoeg aangespeeld door Vandendriessche, maar loopt ook zelf het gat dicht. Dit had de 1-2 kunnen zijn. Even later kan Guri vrij koppen.
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Percy Tau van Club Brugge. 0, 2.
  7. tweede helft, minuut 82. Tau met de 0-2! Percy Tau bekroont zijn puike invalbeurt met een goal. Hij zoeft langs Skulason en jaagt de bal dan hard tegen het net. Club Brugge heeft de drie punten nu helemaal beet.
  8. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KV Oostende, François Marquet erin, Michiel Jonckheere eruit
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Club Brugge, Mats Rits erin, Sofyan Amrabat eruit