2-1
    1. 63' - Verv. Laurent Depoitre door Giorgi Kvilitaia
    2. 73' - Verv. Jonah Osabutey door Frantzdy Pierrot
    Jupiler Pro League - speeldag 3 - 11/08/19 - 20:00

Moeskroen heeft AA Gent een eerste seizoensnederlaag aangesmeerd. De thuisploeg plooide een 0-1-achterstand om in een 2-1-overwinning. AA Gent blonk uit in machteloosheid en een gebrek aan creativiteit.

Moeskroen - AA Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: in de 81e minuut komt Gent op gelijke hoogte met Moeskroen, maar de VAR keurt de 2-2 van Kvilitaia af. Buitenspel, wordt gezegd. De videobeelden maken ons niet veel wijzer, het moet om centimeters gaan.
    • Man van de match: Frank Boya scoorde de 1-1 en was alomtegenwoordig. De Kameroener deed weinig verkeerd. Hij was een van de lichtpuntjes in een niet echt beklijvende wedstrijd.
    • Opvallend: Gent slaagt er voor het derde jaar op een rij niet in om te winnen op Le Canonnier.

Bekijk de goals uit Moeskroen - Gent (2-1)

Moeskroen zet scheve situatie snel recht

Na de bloedhete Europese opdracht van donderdagavond in Cyprus schudde Jess Thorup zijn elftal grondig door elkaar.

De Gentse coach zette Depoitre voor het eerst aan de aftrap, samen met Sylla, Bezoes en Verstraete. Kubo en Jaremtsjoek ontbraken op de feuille, Dejaegere en David moesten zich tevreden stellen met een plekje op de bank.

In die nieuwe samenstelling eiste Gent meteen de bal op. Moeskroen holde achter de feiten aan en incasseerde in minuut 25 de 0-1. Depoitre kopte een voorzet van Sylla aan de eerste paal binnen, zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer naar AA Gent.

Moeskroen had weinig in de melk te brokkelen en kwam met de schrik vrij toen Bezoes een paar minuten na de openingsgoal een volley op de lat uit elkaar zag spatten.

Toch klaarde de lucht nog voor de rust op voor de thuisploeg. Met een afgeweken schot van Boya herstelde Moeskroen het evenwicht en toen Asare zijn roes aan het uitslapen was, scoorde Campins vanuit de rug van de linksachter opportunistisch de 2-1.

Gent-fans eren Bjorg Lambrecht met spandoek voor de match

Tweede helft biedt geen soelaas

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks tot niet. Gent dirigeerde, maar verder dan wat voorspelbaar balbezit kwam het niet.

Een gebrek aan creativiteit en snelheid speelde de ploeg danig parten. Invaller David bracht wat kleur in de grijze tekening, maar het was lastig opboksen tegen een rode muur.

In de slotfase schilderde David de bal op de voet van andere invaller Kvilitaia, die het leer in doel devieerde. Er hing een geurtje van buitenspel aan het doelpunt en de VAR kwam tussenbeide. Het verdict voor de bezoekers was hard: geen 2-2.

Gent probeerde een slotoffensiefje in elkaar te boksen, maar veel stelde dat niet voor. De lange ballen in de box waren een gemakkelijk doelwit voor de kopbalsterke verdedigers van Moeskroen. Van Durmen kopte nog wel bijna in eigen doel, maar tot zijn grote opluchting viel de bal op de bovenkant van de lat.

Dichter kwam Gent niet. Voor het derde seizoen op een rij verliest het op het veld van Moeskroen, dat tweede wordt in het klassement, met evenveel punten als KV Mechelen.