• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerp is maximum van de punten kwijt na dol slot in Charleroi

  einde
  21
  1. 42' - Geel - Simen Juklerød
  1. 90' - Doelpunt - Jérémy Perbet (2 - 1)
  2. 87' - Verv. Massimo Bruno door Adama Niane
  3. 79' - Verv. Chris Bedia door Jérémy Perbet
  4. 75' - Doelpunt - Lior Refaelov (1 - 1)
  5. 70' - Verv. Ryota Morioka door David Henen
  6. 69' - Verv. Martin Hongla door Jonathan Bolingi
  7. 69' - Verv. Amara Baby door Lior Refaelov
  8. 60' - Doelpunt - Mamadou Fall (1 - 0)
  9. 60' - Verv. Ivo Rodrigues door Didier Lamkel Ze
  60'Mamadou Fall1 - 0
  75'Lior Refaelov1 - 1
  90'Jérémy Perbet2 - 1

  Antwerp heeft geen 3e keer op een rij kunnen winnen. Charleroi trok in het slot het laken naar zich toe. Perbet miste in de slotfase een strafschop, maar maakte daarna toch nog de winning goal. De 3-1 van Henen werd nog afgekeurd voor buitenspel.

  Charleroi - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: Jérémy Perbet viel in minuut 79 in en speelde de hoofdrol in een knotsgekke slotfase. Hij kon de wedstrijd beslissen vanaf de stip, maar stelde het feestje nog even uit. In minuut 90 maakte hij zijn penaltymisser goed.
  • Man van de match: Mamadou Fall was een gesel voor Juklerod, die met het schaamrood op de wangen moest afdruipen. Met een doelpunt en een uitgelokte (maar door Perbet gemiste) strafschop is hij onze man van de match.
  • Opvallend: Veel gekker moeten wedstrijden niet worden. De VAR kwam meer dan eens tussen om doelpunten af te keuren, dan wel te valideren. We raden u aan om de samenvatting vanavond zeker te bekijken.

  Bekijk de goals uit Charleroi - Antwerp (2-1)

  Slaapverwekkende vertoning voor de rust

  Antwerp moest nog geen 72 uur na de Europese overwinning tegen Plzen weer aan de bak in en tegen Charleroi. Bölöni zocht en vond een oplossing voor enkele sleutelspelers die met ongemakjes kampten. Hij wisselde zijn elftal op 5 posities en dat vertaalde zich bij The Great Old in een lange studieronde.

   

  Charleroi deed het van zijn kant niet veel beter. De eerste helft was ronduit slaapverwekkend. Waar in het begin van de wedstrijd nog wel wat dreiging in de lucht hing voor beide doelmonden, verwaterde het tweede kwart helemaal. “Onze minste eerste helft tot nog toe”, gaf ook Antwerp-T2 Wim De Decker tijdens zijn rustinterview toe.

  Haroun moet zijn supporters vragen om geen scheldende gezangen meer aan te heffen

  Knotsgekke tweede helft met hoofdrol voor Perbet

  We hoopten op beterschap na de rust en kregen die ook, al kwam die er pas op het uur. Toen De Laet een zoveelste lange inworp gevaarlijk voor doel bracht, bleef de bal tussen een trosje spelers hangen. Baby jaagde het leer hoog in doel, maar de VAR zag handspel van Coopman in de actie die eraan voorafging. Verboomen moest het doelpunt afkeuren.

   

  Het spel verlegde zich naar de overkant en daar was het meteen na de afgekeurde openingstreffer van Antwerp wel raak voor Charleroi. De Laet liet zich als een preminiem uitkappen door Bruno, die de bal haarfijn tot bij Fall bracht. Met een overhoekse knal zette hij de 1-0 op het bord.

   

  Bölöni greep in en bracht onder anderen Refaelov in de ploeg. De invaller bedankte meteen met de gelijkmaker na sterk voorbereidend werk van Mbokani. Ook hier moest de VAR de beelden even herbekijken, maar deze keer viel er niets op aan te merken: 1-1.

  Zowel Antwerp als Charleroi zien een doelpunt afgekeurd worden

  Charleroi boekt eerste zege, Antwerp eerste nederlaag

  De tweede helft was wel echt een stuk beter dan de eerste, want in het slot ging Fall ook nog neer na contact met Bolat. Perbet, pas ingevallen, ging vanaf de stip op zoek naar de winnende treffer, maar Bolat zette zijn foutje zelf recht.

   

  Alsof dat nog niet genoeg was, kwam er in de laatste minuut van de reguliere speeltijd toch nog een winnaar uit de bus. Haroun kopte een hoekschop naar zijn eigen doelman. Bolat had een wereldsave in petto, maar Perbet was goed gevolgd. Hoewel hij offside stond, telde dat door de kopbal van Haroun niet mee. De antiheld wordt zo de held die Charleroi een eerste zege schenkt. Met 6 op 9 hoeft Antwerp niet teleurgesteld te zijn.

  Perbet: "Dankzij mijn ervaring niet beginnen twijfelen"

  • De Laet (Antwerp): “We zijn in de laatste twintig minuten tegen een muur gelopen. Er zat vermoeidheid in onze benen en Charleroi maakte het ons erg moeilijk. Hadden we onze kansen afgemaakt, hadden we hier zeker wel een punt gepakt. Dit is even zuur, maar ik ben er zeker van dat we er donderdag weer staan.”

   

  • Perbet (Charleroi): “Ik voel me magnifiek. Ik viel in en wilde mijn ploeg helpen, maar miste de penalty. Door mijn staat van dienst ben ik niet beginnen twijfelen en dat heb ik vanavond bewezen. Die winning goal kwam er omdat ik er in bleef geloven, ondanks de gemiste strafschop.”

  Belhocine: "Taak van mijn spitsen om me de keuze moeilijk te maken"

  Karim Belhocine (coach Charleroi): “Ik heb veel emoties beleefd vandaag, maar voel me nu toch vooral moe. Ik heb samen met mijn spelers alles proberen te geven. Wat me tevreden stemt is dat we na die gemiste strafschop niet hebben opgegeven. Dat ziet een coach heel graag."

   

  “We hebben voorin gedaan wat we moeten doen: goals gemaakt en een
  strafschop uitgelokt. We zijn op de goede weg. Of ik na het doelpunt van
  Perbet een keuzeprobleem heb voorin? Ik heb liever drie goede spitsen dan één.
  We gaan ze allemaal nodig hebben. Het maakt de keuze er niet gemakkelijker op,
  maar het is hun taak om het mij daarin moeilijk te maken.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98. Einde wedstrijd. Afgelopen! In een knotsgekke tweede helft vielen er wel doelpunten. Twee voor Charleroi, één voor Antwerp. De Zebra's hebben hun eerste overwinning beet, Antwerp lijdt een eerste nederlaag.
  2. tweede helft, minuut 98. De zes minuten extra tijd zitten er al twee minuten op en nog fluit Verboomen niet af!
  3. tweede helft, minuut 95. Niane plaatst in minuut 95 nog een bal naar de verste hoek, maar Bolat redt in twee tijden. Was dit het dan? .
  4. tweede helft, minuut 93. Gekker moet het niet worden. We kunnen haast niet meer volgen. Charleroi countert Antwerp helemaal stuk, Henen jaagt de 3-1 in de bovenhoek in minuut 93, maar ook die wordt afgekeurd voor buitenspel!
  5. tweede helft, minuut 92. Zes minuten extra!
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Jérémy Perbet van Charleroi. 2, 1.
  7. tweede helft, minuut 90. Perbet maakt zijn misser zelf goed! Ongelofelijk, minuut 90 loopt en dan moet je altijd op je hoede zijn in Charleroi. Haroun dwingt zijn eigen doelman tot een wereldsave, maar Perbet is gevolgd en zet de 2-1 op het bord!
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Charleroi, Adama Niane erin, Massimo Bruno eruit
  9. tweede helft, minuut 84. Knotsgek slot. De slotfase in Charleroi - Antwerp is knotsgek. Refaelov knalt van erg dichtbij op de onderarm van Diagne, maar een strafschop kan je daar maar moeilijk voor geven, dus doet Verboomen dat ook niet.
  10. tweede helft, minuut 82. Perbet mist! Bolat zet zijn fout zelf recht! Hij haalt de strafschop van Perbet uit de hoek!