• home
 • video
 • pas verschenen

  10 Essevee-spelers zijn de speelbal van dartel Standard

  einde
  40
  1. 45+1' - Doelpunt - Maxime Lestienne (2 - 0)
  2. 44' - Geel - Henrik Rørvik Bjørdal
  3. 2' - Own goal - Sandy Walsh (1 - 0)
  1. 84' - Verv. Mehdi Carcela-González door Aleksandar Boljevic
  2. 75' - Doelpunt - Renaud Emond (4 - 0)
  3. 73' - Verv. Maxime Lestienne door Anthony Limbombe
  4. 72' - Geel - Gianni Bruno
  5. 71' - Verv. Gojko Cimirot door Merveille Bokadi
  6. 69' - Doelpunt - Renaud Emond (3 - 0)
  7. 52' - Verv. Luka Zarandia door George Timotheou
  8. 47' - Rood - Olivier Deschacht
  2'Sandy Walsh1 - 0
  45+1'Maxime Lestienne2 - 0
  69'Renaud Emond3 - 0
  75'Renaud Emond4 - 0

  Standard heeft zijn competitiestart niet gemist. In zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen klopte het Zulte Waregem met duidelijke cijfers: 4-0. Essevee speelde lange tijd met zijn tienen na de rode kaart van Olivier Deschacht.

  Standard - Zulte Waregem kort samengevat

  • Sleutelmoment: Zowel in de eerste als in de tweede helft krijgt Zulte Waregem meteen een klop van de hamer. De owngoal van Walsh en de uitsluiting van Deschacht leggen deze wedstrijd in een beslissende plooi.
  • Man van de Match: Er zijn niet veel velden in België waarop Mehdi Carcela zich niet de beste speler mag noemen. Bovendien werd de Marokkaan vanavond geholpen door de omstandigheden, waardoor hij lekker zijn zin kon doen.
  • Opvallend: Op de eerste speeldag kon slechts één thuisploeg winnen. Na twee matchen op de tweede speeldag doen de thuisploegen het een pak beter met twee zeges en een sprekend doelsaldo van 10-0.

  Bekijk de goals uit Standard - Zulte Waregem (4-0)

  Standard zit al vroeg op rozen

  Essevee was naar Sclessin gekomen om niet veel weg te geven. Dury had zijn opstelling aangepast en trad aan met een vijfmansdefensie. Het plan viel al in de tweede minuut in duigen toen Walsh een vrije trap in eigen doel devieerde. Standard, met Carcela van bij het begin in het elftal, zat meteen in het zadel.

   

  Nochtans liet Zulte Waregem het hoofd niet hangen en probeerde het fel door te jagen. Zodra de energie begon te zakken, nam Standard het heft in handen en kwamen er kansen voor het doel van Bansen. Lestienne botste na een heerlijke aanval op de Duitse doelman. Even later floot scheids Verboomen een strafschop, maar na een tussenkomst van de VAR kwam hij terecht terug op die beslissing.

   

  Zulte Waregem hield zich met hangen en wurmen overeind en leek de rust te halen met een overbrugbare 1-0. Dat was buiten Lestienne gerekend, want die glipte op het eind nog door de buitenspelval en maakte er alsnog 2-0 van.

  VIDEO: Deschacht toont de beelden van zijn rode kaart aan een steward

  Rode kaart maakt het nog eenvoudiger

  Met twee vervangingen hoopte Dury meer greep op de match te krijgen, maar de tweede helft begon al even rampzalig als de eerste. Invaller Marcq leed balverlies, waarna een torpedo-tackle van Deschacht met rood bestraft werd. Ditmaal bracht de VAR geen soelaas.

   

  De rest van de avond werd een gezondheidswandeling voor Standard, dat geen kind had aan de tien man van Essevee. Carcela pikte de bal lekker mee om hem dan over doel te lepelen. Wat later legde Amallah het leer wel in het net, maar hij was vertrokken vanuit buitenspelpositie.

   

  De vaart verdween dan een poosje uit de wedstrijd, tot Emond op z'n Emonds twee keer kort na elkaar toesloeg. De 3-0 was een half gekraakt schot, de 4-0 een kopbal van dichtbij op aangeven van Carcela. Bijna sprong Emond helemaal alleen naar de eerste plek in de topschuttersstand, maar een hattrick kwam er niet.

  VIDEO: Na ingrijpen van de VAR wordt het handspel van Deschacht toch geen strafschop

  Dury: "Het komt wel goed"

  • Michel Preud'homme (coach Standard): "We hebben ons werk goed gedaan. De spelers hebben heel hard gewerkt en de ploeg stond goed. Ik zie steeds vaker op het veld dingen terug waar we op training op werken en dat stemt me tevreden. De automatismen beginnen te komen. Op sommige vlakken is er nog progressie mogelijk, maar ik ben blij met waar we nu al staan."

  • Francky Dury (coach Zulte Waregem): "We hebben te weinig duels gewonnen en dan kom je in de problemen. Dat was vorige week ook al zo. Die rode kaart voor Deschacht is spijtig, zeker als je achteraf hoort dat hij de bal speelde. Ik wil er niet te veel kritiek op geven. Uiteindelijk heeft Verboomen een goeie wedstrijd gefloten en heeft die beslissing het resultaat niet beïnvloed."

   "We hebben niet goed gespeeld. Tegen KV Mechelen kwamen we ook al niet goed uit de verf. We moeten naar onszelf kijken en zo snel mogelijk ons ritme vinden. Sommige jongens zullen zich snel moeten aanpassen aan het niveau in België. De Belgische competitie is moeilijk. Ik ben ervan overtuigd dat het wel goed komt, maar we moeten nog wat geduld hebben."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde! Standard heeft de vloer aangeveegd met Zulte Waregem. Een vroege owngoal van Walsh en de uitsluiting van Deschacht waren dodelijk voor Essevee, dat met 4-0 de boot inging.
  2. tweede helft, minuut 91. In de toegevoegde tijd vliegt een voorzet over het hoofd van de volledig losgelaten Emond. Even later mist die nog eens z'n derde.
  3. tweede helft, minuut 88. Bijna een hattrick! Emond glibbert tussen Timotheou en Pletinckx door, maar geraakt niet voorbij Bansen. De spits kon zijn zuivere hattrick al ruiken.
  4. tweede helft, minuut 86. Het rapport van Standard oogt mooi: zes goals voor en geen enkele tegen. Voor Zulte Waregem geldt precies het omgekeerde.
  5. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Standard, Aleksandar Boljevic erin, Mehdi Carcela-González eruit
  6. tweede helft, minuut 82. Veel West-Vlaams volk rukt mee op bij een hoekschop. Dat levert heel wat ruimte op bij de Luikse tegenaanval. Gavory legt echter iets te ver af voor Carcela, die niet kan besluiten.
  7. tweede helft, minuut 80. Er zijn nog tien minuten te spelen. Zulte Waregem spartelt nog een beetje tegen, maar veel stelt het niet voor.
  8. tweede helft, minuut 77. Emond staat met drie goals naast Vanaken en Okereke bovenaan bij de topschutters.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 75 door Renaud Emond van Standard. 4, 0.