• home
 • video
 • pas verschenen

  Mboyo schenkt Kortrijk eerste punt in deze nieuwe voetbaljaargang

  einde
  11
  1. 45+2' - Geel - Ryota Morioka
  2. 40' - Geel - Marco Ilaimaharitra
  3. 30' - Doelpunt strafschop - Ryota Morioka (0 - 1)
  4. 29' - Geel - Andriy Batsula
  5. 15' - Geel - Imoh Ezekiel
  1. 89' - Verv. Massimo Bruno door David Henen
  2. 79' - Doelpunt - Ilombe Mboyo (1 - 1)
  3. 73' - Verv. Imoh Ezekiel door Hervé Kage
  4. 72' - Verv. Ryota Morioka door Gaëtan Hendrickx
  5. 63' - Verv. Adama Niane door Chris Bedia
  6. 54' - Verv. Elohim Rolland door Abdul Ajagun
  7. 47' - Verv. Andriy Batsula door Ilombe Mboyo
  30'Ryota Morioka0 - 1
  79'Ilombe Mboyo1 - 1

  Kortrijk heeft op de tweede speeldag de 0 weggeveegd. Invaller Mboyo maakte diep in de tweede helft gelijk met een halve volley tegen Charleroi, dat afgestraft werd voor een karrenvracht aan gemiste kansen en zo opnieuw op een draw bleef steken.

  KV Kortrijk – Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de 47e minuut krijgt Massimo Bruno dé kans om de wedstrijd te beslissen, maar Bruzzese staat in zijn weg. De zoveelste gemiste kans breekt de bezoekers uiteindelijk nog zuur op.
  • Man van de match: Massimo Bruno verdeelde en heerste op het bezoekende middenveld. Helaas voor hem rondden zijn ploegmakkers voorin zijn cadeautjes met grote strikken rond niet af.
  • Opvallend: Pas in de 63e minuut kreeg Kortrijk een eerste kans. Het was uitgerekend centrale verdediger Kagelmacher die met een afstandsschot de eerste Kortrijkse bal tussen de palen kreeg.

  Bekijk de goals uit Kortrijk - Charleroi (1-1)

  Kortrijk bouwt voor de rust niet voort op het goede spel van in Genk

  De eerste thuismatch van Kortrijk in het nieuwe seizoen was dezelfde als de afsluiter van het vorige. Toen beet Kortrijk in de finale van Play-off 2 in het gras tegen de Zebra’s uit Charleroi. “Een kans om dat verlies recht te zetten”, liet KVK-coach Vanderhaeghe vooraf optekenen.

   

  De Kerels wilden voortbouwen op het goede spel van vorig weekend in Genk, maar kwamen een stuk minder voor de dag voor de rust. Een flauwe eerste helft werd opgeleukt door twee splijtende passes van Massimo Bruno, die in zijn sas was op de uitstekende grasmat in het Guldensporenstadion. Eerst Fall en nadien Niane lieten de torenhoge kansen liggen.

   

  “Dan maar vanaf de stip”, dacht Morioka. Boterberg gaf op het halfuur een strafschop aan de bezoekers nadat Batsula in de eigen zestien de bal met de bovenarm geraakt had en de VAR Boterberg een handje hielp. De Japanner opende de score met een centraal schot in het dak van het doel.

   

  Kortrijk was een schim van zichzelf en kwam niet in het stuk voor. Vier bezoekende kansen tegen nul voor Kortrijk was de balans halfweg. De Kerels mochten van geluk spreken dat ze met slechts één doelpunt in het krijt naar de kleedkamers trokken.

  VIDEO: De Sart heeft de winning goal aan zijn voet, maar trapt de bal op zijn ploegmaat

  Karrenvracht gemiste kansen breekt Charleroi zuur op

  De thuisploeg moest na de koffie uit een ander vaatje gaan tappen, maar de eerste grote kans in de tweede helft was andermaal voor Charleroi. De ingevallen Mboyo gaf een bal dom weg aan Morioka, die opende op Bruno. De beste man op het veld kon zijn glansprestatie niet bekronen met een doelpunt, Bruzzese redde knap. De zoveelste gemiste kans voor Charleroi.

   

  Gaandeweg kroop Kortrijk voorzichtig uit de verdrukking. Pas na een dik uur spelen kon het een eerste keer tussen de palen trappen. Het was uitgerekend centrale verdediger Kagelmacher die dat met een afstandsschot moest doen. Penneteau redde in twee tijden.

   

  De thuisploeg nam het met de slotfase in zicht op fysiek vlak over van Charleroi, dat niet meer in de buurt van Bruzzese kon komen. Toen De Sart de bal over de bezoekende defensie lepelde, werden de Carolo's afgestraft voor de gemiste kansen. Mboyo legde de bal met een halve volley knap in de hoek.

   

  In het absolute slot kregen beide ploegen nog één reuzenkans. Fall mikte voor Charleroi in het zijnet nadat Bruzzese een schot van Bedia in zijn voeten geduwd had. De Sart had de winning goal voor Kortrijk aan de voet, maar mikte op ploegmaat Hines-Ike, die na een botsing met Penneteau was blijven liggen. En zo bleef het bij een billijk gelijkspel.

  Belhocine: "Je weet wat er gebeurt als je je kansen niet afmaakt"

  Charleroi-coach Karim Belhocine was niet helemaal tevreden met het punt. “We zaten in de eerste helft goed in de wedstrijd en creëerden drie à vier heel goede kansen. Ook na de rust hadden we een paar open kansen en die hadden we echt wel moeten afmaken. Je weet dat je afgestraft kan worden als je dat niet doet. Et voilà."

   

  “De druk van Kortrijk nam in de tweede helft toe. Het klopt dat wij normaal de ploeg zijn die met het slot in zicht de druk opvoert, maar met de steun van hun publiek hebben zij dat nu voor mekaar gekregen. Of ik tevreden ben met twee draws na twee wedstrijden? Wel, dat zijn ook twee wedstrijden zonder nederlaag", besluit Belhocine.

  Vanderhaeghe: "Mijn eigen verdediger verhinderde misschien wel onze winning goal"

  "Dat het contrast tussen het eerste uur en het laatste half uur zo groot was, dat is voetbal. Soms denk je dat je goed staat en dat je gevaar gaat kunnen creëren, maar in de eerste helft kwamen we nooit uit de dekking en konden we geen kansen afdwingen. We waren gewoon de mindere voor de rust", zag ook KVK-coach Yves Vanderhaeghe.

   

  "Gelukkig hebben we het de tweede helft serieus kunnen omdraaien. We zijn anders gaan spelen en dat heeft geloond. Met de inbreng van Mboyo hadden we iets meer gestalte vooraan en kregen we de ballen ook bij onze aanvallers. Het leer ging in het laatste kwart goed rond en het was zelfs mijn eigen verdediger die misschien wel een winning goal voor ons verhinderde", knipoogt Vanderhaeghe nog.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Afgelopen! Einde partij! Bruno liet het meteen na de rust na om de match te beslissen. De karrenvracht gemiste kansen brak Charleroi nog zuur op: Mboyo redde een punt voor Kortrijk: 1-1.
  2. tweede helft, minuut 93. Henen mikt wellicht de laatste kans voorlangs.
  3. tweede helft, minuut 92. Er staat nog 1 van 3 minuten extra tijd op de klok.
  4. tweede helft, minuut 90. Wat een kans in het slot! D'Haene laat zich in de luren leggen door Bedia, die egoïstisch op Bruzzese besluit. De rebound is voor Fall, maar die mikt in het zijnet.
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Charleroi, David Henen erin, Massimo Bruno eruit
  6. tweede helft, minuut 87. Het kan nog voor KV Kortrijk. De Kerels zijn aan het duwen. Spanning, spanning, spanning! Tom Boudeweel, Sporza Radio.
  7. tweede helft, minuut 86. Slapstick. Kagelmacher ligt geveld in de zestien na een botsing met Penneteau, De Sart heeft de winning goal aan de voet maar knalt die op zijn ploegmaat.
  8. tweede helft, minuut 84. Penneteau moet zijn ploeg rechthouden. De Sart knalt naar dezelfde hoek als waarin Mboyo zonet de gelijkmaker dropte, maar de doelman van Charleroi is alert.
  9. tweede helft, minuut 81. Charleroi zal zich de karrenvracht gemiste kansen nog beklagen. De 1-1 heeft Kortrijk moed gegeven. De thuisploeg wil meer.