• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Oostende blijft foutloos: Cercle Brugge gaat de boot in aan de kust

  einde
  31
  1. 40' - Own goal - Idriss Saadi (2 - 1)
  2. 32' - Doelpunt - Sindrit Guri (1 - 1)
  3. 28' - Geel - Jordi Mboula
  4. 27' - Verv. Ronald Vargas door Fashion Sakala
  5. 7' - Doelpunt - Idriss Saadi (0 - 1)
  1. 87' - Doelpunt - Sindrit Guri (3 - 1)
  2. 80' - Verv. Robbie D'Haese door Indy Boonen
  3. 72' - Verv. Kevin Hoggas door Olivier Deman
  4. 68' - Verv. Andrew Hjulsager door Michiel Jonckheere
  5. 63' - Verv. Stef Peeters door Aboubakary Kanté
  6. 63' - Verv. Idriss Saadi door Stephane Omeonga
  7. 54' - Geel 2 - Jordi Mboula
  7'Idriss Saadi0 - 1
  32'Sindrit Guri1 - 1
  40'Idriss Saadi2 - 1
  87'Sindrit Guri3 - 1

  KV Oostende heeft de goeie lijn van de stuntzege op Anderlecht doorgetrokken op de tweede speeldag. In een aantrekkelijke pot voetbal maakte KVO een vroege achterstand nog voor de rust goed. In het tweede bedrijf schoot Cercle zichzelf in de voet door de uitsluiting van Mboula.

  KV Oostende - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Saadi lijkt op weg naar de 2-2, maar trapt recht op Dutoit. In de herneming wil Mboula tacklen, maar komt te laat en krijgt zo zijn tweede geel.
  • Man van de match: Fashion Sakala boezemde de Cercle-verdediging angst in bij elke baltoets, maar het was Sindrit Guri die twee keer scoorde. Ook bij het eigen doelpunt van Saadi was het Guri die de Algerijn het zicht belemmerde.
  • Opvallend: Sinds KVO in 2013 promoveerde naar de hoogste afdeling, begon het nog maar één keer met een 6 op 6 aan de competitie. Toen, 4 seizoenen geleden, tuimelde het zelfs pas in Play-off 1 uit de top 4.

  Bekijk de goals uit Oostende - Cercle Brugge (3-1)

  Saadi scoort voor én tegen Cercle

  Een week na de knappe zege op Anderlecht wilde Oostende maar al te graag bevestigen tegen Cercle, dat op de eerste speeldag pas in de slotfase kraakte tegen Standard. Beide ploegen toonden meteen dat ze wilden voetballen, maar het waren de bezoekers die al snel als eerste raak troffen.

   

  Vandendriessche liet zich kinderlijk in de luren leggen door Kylian Hazard. De dribbelkont kon vlotjes naar binnen snijden en legde de bal panklaar voor Idriss Saadi, die de bal snoeihard onder de lat poeierde. Oostende op achterstand en het zag er nog slechter uit toen de frêle Vargas nog voor het halfuur geblesseerd naar de kant moest.

   

  Enkele minuten later klaarde het plots toch op boven de Versluys Arena, wanneer Guri de thuisploeg weer langszij bracht. Dit keer was het Biancone die zich veel te makkelijk opzij liet zetten, waarna D’Haese zijn voorzet perfect op het hoofd van de Albanees schilderde. Vlak voor rust was het Oostendse feest helemaal compleet wanneer Saadi een hoekschop voorbij zijn eigen doelman kopte.

  VIDEO: Cercle Brugge vergooit het in één fase: geen gelijkmaker én met zijn tienen

  Oostende rolt tienkoppig Cercle op

  De tweede helft was nog geen 10 minuten ver wanneer de 2-2 al bijna werd genoteerd. Idriss Saadi kwam oog in oog te staan met William Dutoit, maar trapte recht op de Oostendse goalie. Seconden later zag Jordi Mboula een wilde tackle bestraft worden met zijn tweede gele kaart en zo werd de opgave meteen een pak lastiger voor de bezoekers.

   

  Met z’n tienen moest Cercle op zoek naar een plan B. Onder meer de ongelukkige Saadi werd geslachtofferd, maar ook de verse krachten konden het tij niet keren. Aan de overkant boezemde Sakala de tegenstand angst in bij elke vinnige baltoets en explosieve versnelling. De Zambiaan leek zijn sterke invalbeurt te bekronen met een doelpunt, maar Badiashile stak daar nog net een stokje voor.

   

  De Frans-Congolese doelman moest zich uiteindelijk toch nog een derde keer omdraaien. Guri - alweer hij – draaide vlot weg van Dabila, waarna hij de 3-1-eindstand rustig in het zijnetje legde. Oostende hijst zich zo naast Club, Standard en KVM met een knappe 6 op 6. Cercle blijft na twee nederlagen dan weer helemaal onderin staan.

  Mercadal: "Heb nog zeker 4 spelers nodig"

  Fabien Mercadal (coach Cercle): “Ik wil geen afbreuk doen aan de tegenstander, maar we hebben hen de zege eigenlijk cadeau gedaan. We hebben eigenlijk het slechtste scenario geschreven. We scoren snel buitenshuis, maar dan gebeurt er wat er gebeurt. Het toppunt van de nachtmerrie was vooral dat we op 2-2 kunnen komen, die kans missen en in diezelfde actie met 10 komen te staan na de tackle van Mboula. We hebben wel nog steeds een jonge en onvolledige groep en ik heb nog zeker vier spelers nodig.”

   

  Idriss Saadi (Cercle): “Ik ben toch wat teleurgesteld omdat we goed aan de wedstrijd begonnen waren. Uiteindelijk stonden we samen toch niet even sterk als tegen Standard vorige week. Er zijn ook veel nieuwe spelers en de mayonaise pakt misschien nog niet zo goed. Het heeft wat tijd nodig om elkaar te leren kennen en de automatismen erin te slijpen. We zullen nog wat geduld moeten uitoefenen. Het is ook nog maar de tweede wedstrijd, dus mogen we de moed nog niet verliezen.”

  Ingebrigtsen: "6 op 6 is mooie bonus"

  Kare Ingebrigtsen (coach Oostende): “Ik denk dat we wat zenuwachtig aan de partij begonnen en Cercle was de betere in de eerste 20 minuten. Daarna knokken we onszelf terug in de wedstrijd. Ik denk niet dat het een mooie wedstrijd was, maar we zagen twee ploegen die ervoor vochten en gelukkig winnen wij de wedstrijd. Als je op voorhad had gezegd dat we 6 op 6 zouden pakken, zou 90% je hebben uitgelachen. Maar het is een welgekomen bonus.”

   

  Brecht Capon (Oostende): “Met de ruimte die er soms lag hadden we meer kansen moeten creëren. Zeker na die rode kaart moeten we dat voordeel veel beter uitspelen en scoren we de 3-1 eigenlijk te laat. Het was nog niet het beste spel, maar ik denk dat we wel mooie dingen laten zien hebben en dat het een leuke wedstrijd was voor de supporters. De zes punten geven een goed gevoel, maar we moeten nog niet te ver vooruit kijken. Er zit in elk geval muziek in deze ploeg.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Oostende haalt zes op zes! Na een aangename wedstrijd houdt Oostende punten thuis! Nog voor de rust haalde het een vroege voorsprong op. Cercle schoot zichzelf in de voet met een vroege rode kaart na de rust, waarna Oostende niet meer in de problemen kwam.
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Sindrit Guri van KV Oostende. 3, 1.
  3. tweede helft, minuut 87. Guri doet de boeken toe! De zege lijkt nu helemaal binnen voor Oostende! Sindrit Guri draait vlot weg van Dabila en tikt de bal dan eenvoudig voorbij Badiashile in het zijnetje.
  4. tweede helft, minuut 84. Kylian Hazard wordt nog eens bereikt op links. Hij krijgt een lastige pass nog onder controle en gooit de bal voor doel, maar daar is niet genoeg slagkracht aanwezig om die te verlengen.
  5. tweede helft, minuut 82. Badiashile laat zich bijna verrassen door een gekke voorzet van Vandendriessche. Gelukkig voor de Frans-Congolese doelman is er geen enkele Oostendenaar gevolgd om te profiteren.
  6. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KV Oostende, Indy Boonen erin, Robbie D'Haese eruit
  7. tweede helft, minuut 78. Badiashile houdt Sakala van een doelpunt. Sakala lijkt zijn sterke invalbeurt te bekronen met een doelpunt, maar zijn schuiver uit een scherpe hoek wordt nog geweerd door een knappe redding van Badiashile.
  8. tweede helft, minuut 77. Hazard moet het even opnemen tegen Sakala. De broer van krijgt er wel nog een voorzet uit, maar die gaat recht naar de veilige handen van William Dutoit, die al bij al een rustige avond kent.
  9. tweede helft, minuut 75. Nog een kwartier te gaan. En toch lijken we al in de ultieme slotfase te zitten. Wat krijgen we nog allemaal te zien? Het lijkt alsof veel spelers toch al diep in de energievoorraad hebben getast.
  10. tweede helft, minuut 73. Brecht Capon wil Jonckheere bedienen met een vroege voorzet. Ueda zit er nog net tussen, maar lijkt even voor het tweede eigen doelpunt van de avond te zorgen. Gelukkig voor de Japanner hobbelt de bal tientallen centimeters naast.