Antwerp scoort 6 op 6 dankzij goals en assist Mbokani

  1. 42' - Doelpunt - Matthias Verreth (2 - 1)
  2. 32' - Doelpunt strafschop - Lior Refaelov (2 - 0)
  3. 31' - Geel - Aleksandar Vukotic
  4. 3' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (1 - 0)
  1. 82' - Verv. Maximiliano Caufriez door Daam Foulon
  2. 78' - Verv. Aurélio Buta door Robbe Quirynen
  3. 75' - Verv. Beni Badibanga door Tuur Dierckx
  4. 75' - Verv. Faris Haroun door Sander Coopman
  5. 73' - Verv. Lior Refaelov door Jonathan Bolingi
  6. 72' - Geel - Denzel Jubitana
  7. 68' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (4 - 1)
  8. 65' - Verv. Djihad Bizimana door Denzel Jubitana
  9. 50' - Doelpunt - Aurélio Buta (3 - 1)
  32'penalty goalLior Refaelov2 - 0
  42'goalMatthias Verreth2 - 1
  50'goalAurélio Buta3 - 1
  68'goalDieumerci Mbokani4 - 1

  Antwerp is het seizoen begonnen met een foutloos parcours. Ook zijn eerste thuismatch won het team van Bölöni met 4-1. Mbokani scoorde 2 keer en liet een keer scoren tegen Waasland-Beveren.

  Antwerp - Waasland-Beveren in een notendop:

  • Man van de Match: Twee goals, een assist en tussendoor ook nog altijd aanspeelbaar. Deze Dieumerci Mbokani is van goudwaarde voor Antwerp en een gesel voor elke tegenstander.
  • Sleutelmoment: Waasland-Beveren eindigde de 1e helft goed, met onder meer de 2-1 van Verreth, maar de snelle 3-1 na de rust sneed de bezoekers de adem af.
  • Opvallend: Na amper 2 wedstrijden zit Dieumerci Mbokani al aan 4 doelpunten. Topschutter in wording?

  Bekijk de goals uit Antwerp - Waasland-Beveren (4-1)

  Mbokani zet Antwerp al snel op rozen

  Het wedstrijdbegin was een kopie van het scenario van de 1e speeldag. Net als in Eupen opende Dieumerci Mbokani al na 3 minuten de score. Na een fraaie voorzet - buitenkantje links - van de bedrijvige Hairemans duwde de Congolees van dichtbij de 1-0 binnen.

   

  Antwerp wisselde momenten van goed voetbal af met slordig spel en dat gaf Waasland-Beveren de kans om in de wedstrijd te groeien, ook al bleven de tegenstoten van de thuisploeg erg gevaarlijk. Op het halfuur ging de bal op de stip na vermeend hands van Vukotic, die een bal van Hairemans vol in het gezicht kreeg.

   

  De VAR maande ref Boucaut aan om de beelden te bekijken, maar ook na de herhaling bleef de spelleider bij zijn standpunt. Bovendien toonde hij ook zijn gele kaart aan een verongelijkte Vukotic. Refaelov liet het allemaal niet aan zijn hart komen en wipte de elfmeter met een panenka tegen het net.

   

  In het slot van de 1e helft werd Waasland-Beveren toch beloond voor zijn goeie intenties. De jonge Matthias Verreth, weggeplukt bij PSV, maakte de aansluitingstreffer met een halve volley.

  Schryvers begrijpt niet dat zijn terugspeelbal een vrije trap veroorzaakt

  Buta legt bezoekers het zwijgen op, Mbokani slaat ze KO

  De 2-1 kwam er op een goed moment voor de bezoekers, maar de hoop die Waasland-Beveren misschien wel koesterde, werd vroeg in de 2e helft meteen de kop ingedrukt. Mbokani vond met zijn opwippertje Buta, die twee verdedigers afschudde en de 3-1 tegen het net prikte.

   

  Dat doelpunt bleek de doodsteek voor Waasland-Beveren, dat ondanks alle goeie wil niet al te veel meer kon klaarmaken. Antwerp kon de wedstrijd in spaarmodus uitvoetballen en 20 minuten voor tijd liet Mbokani de fans nog een 4e keer juichen met zijn 2e goal van de avond.

   

  Dankzij de 4-1-zege nestelt Antwerp zich in een kopgroepje van 5 teams dat na 2 speeldagen nog het maximum telt. Waasland-Beveren zit dan weer in de staart van het peloton met 0 op 6.

  Reacties coaches:

  • Adnan Custovic (Waasland-Beveren): "We hebben een goede eerste helft gespeeld. We deden goed mee met Antwerp en brachten hen zelfs in de problemen in de eerste minuut. Ik weet niet of het penalty was of niet, maar goed, de VAR zegt van wel. We komen opnieuw in de wedstrijd en geven het dan eenvoudig weg door defensief geklungel. Dat derde doelpunt was absoluut te vermijden, daarna was het voorbij. De match tegen Eupen wordt al heel belangrijk, we moeten zo snel mogelijk punten pakken."
   
  • Laszlo Bölöni (Antwerp): "Ik ben heel tevreden met het begin van het seizoen, maar we hebben in deze drukke maand nog een ander doel: ik wil de supporters een mooi cadeau geven in de Europa League. We spelen onze wedstrijd in Brussel en dat is een bijkomende handicap. Pilzen is een goede ploeg, ze zijn heel sterk op fysisch vlak. Het wordt geen gemakkelijke wedstrijd."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 91. Einde. Het laatste fluitsignaal weerklinkt op de Bosuil. Een sterke Mbokani loodst Antwerp met 2 goals en een assist naar een vlotte zege tegen Waasland-Beveren. Antwerp nestelt zich zo in een peloton van 5 clubs met 6 op 6.
  3. tweede helft, minuut 90. Kopbal Coopman. Bijna is daar nog een 5e doelpunt voor de thuisploeg. Mbokani schildert de bal op het hoofd van de vrijstaande Coopman, die zijn kopbal niet tussen het kader kan plaatsen. Hier zat meer in.
  4. tweede helft, minuut 89. Na een corner van Antwerp probeert Waasland-Beveren een snelle omschakeling op de mat te leggen. Maar het is toch allemaal wat te traag en te inspiratieloos aan de kant van de bezoekers. Op die manier kun je een goed georganiseerd Antwerp niet uit verband spelen.
  5. tweede helft, minuut 85. De wedstrijd kabbelt naar zijn einde toe, al proberen de bezoekers in het slot de pil nog wat te vergulden. Bij Antwerp zijn ze niet meteen onder de indruk.
  6. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij SK Beveren, Daam Foulon erin, Maximiliano Caufriez eruit
  7. tweede helft, minuut 81. Rodrigues mikt over. Na een terugspeelbal in de zestien krijgt Antwerp een onrechtstreekse vrije trap net binnen de grote rechthoek. Rodrigues krijgt de bal niet tussen het kader.
  8. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Antwerp, Robbe Quirynen erin, Aurélio Buta eruit
  9. tweede helft, minuut 78. 17-jarige invaller bij Antwerp. Doelpuntenmaker Buta wordt ook rust gegund. De amper 17-jarige Robbe Quirynen mag nog even proeven van eerste klasse.
  10. tweede helft, minuut 75. Exit Haroun. Bölöni haalt Haroun een kwartier voor tijd naar de kant, Coopman is zijn vervanger. Haroun krijgt een open doekje van de Bosuil, dat ook ex-Antwerp-speler Tuur Dierckx warm onthaalt als invaller bij de bezoekers.
  11. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij SK Beveren, Tuur Dierckx erin, Beni Badibanga eruit
  12. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Antwerp, Sander Coopman erin, Faris Haroun eruit
  13. tweede helft, minuut 74. Exit Haroun. Bölöni haalt Haroun een kwartier voor tijd naar de kant, Coopman is zijn vervanger. Haroun krijgt een open doekje van de Bosuil, dat ook ex-Antwerp-speler Tuur Dierckx warm onthaalt als invaller bij de bezoekers.
  14. tweede helft, minuut 73. Schryvers vindt Badibanga met een uitstekende lange pass. De aanvaller twijfelt te lang over wat hij nu precies gaat doen en levert dan de bal in.
  15. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Antwerp, Jonathan Bolingi erin, Lior Refaelov eruit
  16. Gele kaart voor Denzel Jubitana van SK Beveren tijdens tweede helft, minuut 72
  17. tweede helft, minuut 69. Mbokani tikt een voorzet van Haroun met een kattenpootje in doel: 4-1!

   Mbokani tikt een voorzet van Haroun met een kattenpootje in doel: 4-1!

  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 68 door Dieumerci Mbokani van Antwerp. 4, 1.