1. 3' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (1 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 2 - 04/08/19 - 20:00
3'
Dieumerci Mbokani
3'
1 - 0

Antwerp is het seizoen begonnen met een foutloos parcours. Ook zijn eerste thuismatch won het team van Bölöni met 4-1. Mbokani scoorde 2 keer en liet een keer scoren tegen Waasland-Beveren.

Antwerp - Waasland-Beveren in een notendop:

• Man van de Match: Twee goals, een assist en tussendoor ook nog altijd aanspeelbaar. Deze Dieumerci Mbokani is van goudwaarde voor Antwerp en een gesel voor elke tegenstander.
  • Sleutelmoment: Waasland-Beveren eindigde de 1e helft goed, met onder meer de 2-1 van Verreth, maar de snelle 3-1 na de rust sneed de bezoekers de adem af.
  • Opvallend: Na amper 2 wedstrijden zit Dieumerci Mbokani al aan 4 doelpunten. Topschutter in wording?

Bekijk de goals uit Antwerp - Waasland-Beveren (4-1)

Mbokani zet Antwerp al snel op rozen

Het wedstrijdbegin was een kopie van het scenario van de 1e speeldag. Net als in Eupen opende Dieumerci Mbokani al na 3 minuten de score. Na een fraaie voorzet - buitenkantje links - van de bedrijvige Hairemans duwde de Congolees van dichtbij de 1-0 binnen.

Antwerp wisselde momenten van goed voetbal af met slordig spel en dat gaf Waasland-Beveren de kans om in de wedstrijd te groeien, ook al bleven de tegenstoten van de thuisploeg erg gevaarlijk. Op het halfuur ging de bal op de stip na vermeend hands van Vukotic, die een bal van Hairemans vol in het gezicht kreeg.

De VAR maande ref Boucaut aan om de beelden te bekijken, maar ook na de herhaling bleef de spelleider bij zijn standpunt. Bovendien toonde hij ook zijn gele kaart aan een verongelijkte Vukotic. Refaelov liet het allemaal niet aan zijn hart komen en wipte de elfmeter met een panenka tegen het net.

In het slot van de 1e helft werd Waasland-Beveren toch beloond voor zijn goeie intenties. De jonge Matthias Verreth, weggeplukt bij PSV, maakte de aansluitingstreffer met een halve volley.

Schryvers begrijpt niet dat zijn terugspeelbal een vrije trap veroorzaakt

Buta legt bezoekers het zwijgen op, Mbokani slaat ze KO

De 2-1 kwam er op een goed moment voor de bezoekers, maar de hoop die Waasland-Beveren misschien wel koesterde, werd vroeg in de 2e helft meteen de kop ingedrukt. Mbokani vond met zijn opwippertje Buta, die twee verdedigers afschudde en de 3-1 tegen het net prikte.

Dat doelpunt bleek de doodsteek voor Waasland-Beveren, dat ondanks alle goeie wil niet al te veel meer kon klaarmaken. Antwerp kon de wedstrijd in spaarmodus uitvoetballen en 20 minuten voor tijd liet Mbokani de fans nog een 4e keer juichen met zijn 2e goal van de avond.

Dankzij de 4-1-zege nestelt Antwerp zich in een kopgroepje van 5 teams dat na 2 speeldagen nog het maximum telt. Waasland-Beveren zit dan weer in de staart van het peloton met 0 op 6.