Jupiler Pro League - speeldag 1 - 27/07/19 - 20:00
56'
Gustav Engvall
0 - 2
56'

Zulte Waregem heeft zijn start in de Jupiler Pro League gemist. Het ging met 0-2 onderuit tegen promovendus KV Mechelen. De thuisploeg kreeg rond het uur een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer, maar nieuwkomer Larin schoot de elfmeter naast. KVM spoelt de moeilijke weken weg met een zege.

Zulte Waregem - KV Mechelen in een notendop:

• Sleutelmoment: In de tweede helft krijgt Zulte Waregem een penalty na ingrijpen van de VAR. Besiktas-huurling Cyle Larin mist en vergooit zo de kans om de thuisploeg weer in de match te brengen.
  • Man van de match: Yannick Thoelen, pas aangetrokken bij KVM ter vervanging van Michael Verrips, speelde zich meteen in de harten van de supporters met een meer dan degelijke prestatie.
  • Opvallend: Het centrale duo achterin bij Zulte Waregem, De fauw - Deschacht, is samengeteld 76 jaar oud. Veel ervaring, maar die lijkt voorlopig niet te volstaan om de defensieve zorgen bij Zulte Waregem weg te nemen.

Bekijk de goals van KV Mechelen:

Storm wijst KV Mechelen de weg

KV Mechelen was na de nederlaag in de Supercup met heel wat vraagtekens naar Waregem afgezakt, maar begon wel prima aan de partij. Thuisdoelman Bansen moest al vroeg aan de bak om Engvall van de 0-1 te houden.

Een grondig vernieuwd Zulte Waregem voetbalde bij momenten best aardig, maar vond moeilijk openingen in de rood-gele afweer. Bjørdal tekende voor de eerste kans namens Zulte Waregem, kersvers KVM-doelman Thoelen wist er wel raad mee.

Na 20 minuten moest de nieuwe verdediging van Zulte Waregem, met ‘oudjes’ De fauw en Deschacht als centraal duo, zich een eerste keer gewonnen geven. Nikola Storm werd knap vrijgespeeld en prikte de 0-1 in de verste hoek.

Bijna maakte diezelfde Storm er meteen daarna 0-2 van, maar zijn plaatsbal krulde naast. Zulte Waregem probeerde in het vervolg van de eerste helft nog wel een antwoord te formuleren, maar KV Mechelen hield de nul op het bord.

Debutant Larin mist vanaf de stip

Zulte Waregem begon gretig aan de tweede helft, met een paar kansen voor nieuwe spits Larin, maar het bleef voor de thuisploeg ook uitkijken voor de scherpe tegenprikken van KV Mechelen. Storm liet opnieuw na om KVM al snel op 0-2 te zetten.

Het bleek slechts uitstel, want vijf minuten na de misser van Storm trof Engvall wel raak, al was er ingrijpen van de VAR nodig om het onterechte signaal van de lijnrechter te overrulen.

Halverwege de tweede helft kreeg Zulte Waregem dé kans om zich weer in de partij te knokken. Na een interventie van de VAR wees ref Lardot naar de stip. Nieuwkomer Larin zette zich achter de bal, maar mikte de elfmeter ruim naast.

Zulte Waregem probeerde in het slot nog wel de bakens te verzetten, maar beet de tanden stuk op de Mechelse organisatie. KV Mechelen begint zo met een prima zege aan het nieuwe seizoen, Francky Dury blijft met een pak vragen achter.

Vrancken: "Met grinta, maar ook goed voetbal"

Wouter Vrancken (coach KV Mechelen): “Ik denk dat ik niet mag klagen: we hebben een goede wedstrijd gespeeld en hebben verdiend gewonnen. Mijn spelers hebben getoond dat ze klaar zijn. Chapeau voor wat ze vandaag op de mat gebracht hebben – niet alleen grinta, maar ook goed voetbal. We waren alleen misschien niet efficiënt genoeg, want we hadden nog meer kunnen scoren. Maar er zijn nu eenmaal altijd werkpunten. In elk geval geeft dit ons veel vertrouwen voor de komende  wedstrijden.”

Francky Dury (coach Zulte Waregem): 'KV Mechelen was de betere ploeg. Na een kwartier hebben ze het middenveld in handen genomen en wonnen ze de duels. Dat gaf hen vertrouwen. De penalty in de tweede helft was voor ons dan wel een kans om weer in de match te komen, maar het was gewoon niet goed. Ik heb natuurlijk veel spelers die nog maar net aangekomen zijn en die er fysiek nog niet helemaal staan. We zitten nu in de hoek waar de klappen vallen, maar we moeten verder blijven werken, vanaf morgen."

90+5'

Afgefloten! KV Mechelen verslaat Zulte Waregem met 0-2 dankzij doelpunten van Storm en Engvall, Larin miste een penalty voor de thuisploeg.
90+1'

90'

5 minuten extra

Er worden 5 minuten bijgeteld, maar het kalf lijkt verdronken voor Zulte Waregem. KV Mechelen reikt de hand naar zijn eerste zege van het seizoen.
90'
90'
Vanzeir laat zich in gunstige zin opmerken bij zijn debuut. Hij duikt slim de ruimte in op links, zijn voorzet verrast doelman Bansen, maar niemand van KVM kan afwerken.
89'
85'

De Camargo scoort uit buitenspel

KV Mechelen laat het net een derde keer trillen, nu met een rake kopbal van De Camargo, maar deze keer is het buitenspelsignaal van de lijnrechter terecht. Het blijft 0-2.
84'
Vanzeir krijgt bij zijn eerste actie Deschacht tegenover zich. Hij maakt ruimte voor het schot, maar krijgt de bal niet tussen de palen.
80'

Druk van Zulte Waregem

De thuisploeg probeert er nog wat van te maken. De Smet knikt een voorzet van Soisalo richting doel, Van Damme staat op de juiste plaats om weg te werken.
78'
77'

Debuut Vanzeir

Dante Vanzeir mag debuteren bij KV Mechelen. Vorige week scoorde hij nog de 3-0 voor Racing Genk in de Supercup, tégen KV Mechelen.
77'
73'
In het uitvak wordt het overwinningsfeestje al ingezet. KVM zat met een pak vraagtekens na de 3-0-nederlaag in de Supercup, maar lijkt nu toch op weg naar een mooie zege.
72'
68'
penalty gemist
0-2
Cyle Larin
67'

Larin mist!

Cyle Larin kan Zulte Waregem weer in de westrijd brengen vanaf elf meter, maar de Canadees plaatst de bal een eind naast. Een dure misser van de nieuwkomer.
66'

Penalty voor Zulte Waregem

Lardot heeft de beelden rustig bekeken en wijst naar de stip: penalty voor de thuisploeg.