Jupiler Pro League - speeldag 1 - 27/07/19 - 20:30
48'
70'
1 - 3
70'

Philippe Clement heeft bij zijn debuut als hoofdcoach van Club Brugge meteen een driepunter veroverd. Club kwam wel op achterstand bij Waasland-Beveren, maar Vanaken en Okereke trokken die scheve situatie nog recht.

Waasland-Beveren – Club Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Meteen na de rust zet Club Brugge orde op zaken. Door de 1-2 van Okereke krijgen de bezoekers de wedstrijd weer onder controle en spelen ze hem rustig uit, met nog een extra treffer van Vanaken tussendoor.
  • Man van de match: Twee doelpunten en een (halve) assist: zou Vanaken zijn duizelingwekkende statistieken van vorig seizoen nog kunnen overtreffen in het nieuwe seizoen?
  • Opvallend: De doelpunten in de eerste helft kwamen exact op dezelfde manier tot stand. Rits (voor Club) en Caufriez (voor Waasland-Beveren) kregen de bal tegen de arm. D’hondt gaf twee keer geen strafschop, maar werd overruled door de VAR. Forte (voor Waasland-Beveren) en Vanaken (voor Club) zetten de 1-1-ruststand op het bord.

Bekijk de goals uit Waasland Beveren - Club Brugge (1-3)

Ook in het nieuwe seizoen eist de VAR een hoofdrol op

Philippe Clement stond uit bij Waasland-Beveren voor zijn grote debuut als coach van Club Brugge. Blauw-zwart is volgens velen de uitgesproken titelfavoriet en mocht het nieuwe seizoen niet met een valse noot beginnen. De spelers van Clement hadden dat goed begrepen en grepen van bij het begin van de wedstrijd de thuisspelers bij de keel. Deli, de nieuwe centrale verdediger van Club, mikte een kopbal op Pirard.

Pas in de 18e minuut kon Waasland-Beveren een eerste keer over de middellijn komen. Een ingestudeerde hoekschop bracht Koita in stelling, zijn schot ging voorlangs. Aan de overzijde koos Vormer op vrije trap voor de korte hoek, maar Pirard zweefde de krul heerlijk uit zijn bovenhoek.

Toen Rits op het halfuur een voorzet van Emmers tegen de arm kreeg, riep de VAR scheidsrechter D’hondt naar de zijlijn. D’hondt gaf daarop een strafschop aan Waasland-Beveren, Forte zette die feilloos om. Tegen de gang van het spel in klom de thuisploeg zo op voorsprong.

Blauw-zwart liet zich niet uit het lood slaan en ging op zoek naar de gelijkmaker. Bizar genoeg kwam die er in het slot van de eerste helft op exact dezelfde wijze: Caufriez blokkeerde een schot van Sobol met zijn hand, D’hondt liet doorspelen, maar de VAR kwam tussen. Vanaken hing de bordjes weer in evenwicht vanaf de stip.

Okereke opent zijn rekening voor blauw-zwart, Vanaken scoort nog een tweede keer

Meteen na de rust zette Club Brugge de situatie helemaal recht. Foulon, die ook in de eerste helft meermaals werd voorbijgelopen door Dennis, liet zich andermaal ringeloren door de Nigeriaan. Vanaken nam de bal over en mikte op Pirard, maar Okereke was prima gevolgd en schoof de 1-2 onder de Beverse doelman.

Diezelfde Pirard moest kort voor het uur twee keer uitstekend tussenkomen bij twee bezoekende hoekschoppen. Eerst ranselde hij een poging van Mitrovic uit de hoek, meteen daarna verhinderde hij met een superreflex dat hij tegenvoets gevloerd werd door een afgeweken schot.

Club Brugge had de wedstrijd met een 1-2-voorsprong opnieuw onder controle en liet Waasland-Beveren meevoetballen, maar grote kansen gaf het stugge bezoekende blok niet weg. Het was Vanaken aan de overzijde die de score nog verder uitdiepte. Op een hoekschop van Vormer verschalkte hij Pirard met een overhoekse kopbal.

Met een 1-3-overwinning doet Club Brugge wat het moest doen. Net als Genk gisteravond en Standard eerder vandaag pakt het de drie punten en mist het zijn seizoensstart niet. Een geslaagd debuut voor Philippe Clement.