• home
 • video
 • pas verschenen

  Moeskroen graait meteen 3 punten mee uit Sint-Truiden

  1. 38' - Doelpunt vrije trap - Fabrice Olinga (0 - 1)
  2. 37' - Geel - Wolke Janssens
  3. 25' - Geel - Alexandre de Bruyn
  4. 20' - Geel - Noe Dussenne
  1. 90+3' - Geel - Nathan De Medina
  2. 87' - Verv. Dimitri Mohamed door Benjamin van Durmen
  3. 77' - Verv. Joan Campins door Alessandro Ciranni
  4. 73' - Verv. Elton Acolatse door Yohan Boli
  5. 64' - Verv. Sami Allagui door Jonah Osabutey
  6. 59' - Geel - Frank Boya
  7. 53' - Geel - Deni Hocko
  38'Fabrice Olinga0 - 1

  Moeskroen heeft zijn eerste overwinning van het seizoen beet. Op Stayen klopte het STVV met het kleinste verschil. De bezoekers hadden genoeg aan een vrijetrapdoelpunt van Olinga, Sint-Truiden morste met de kansen.

  STVV - Moeskroen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een dikke 5 minuten voor de rust zet Olinga zich achter een vrije trap. De bal verdwijnt heerlijk in doel en Moeskroen kan met de voorsprong gaan rusten.
  • Man van de match: Vaso Vasic was de boeman van Sint-Truiden. Elke doelpoging van de thuisploeg werd gestopt door de Zwitserse Serviër, waardoor Moeskroen de voorsprong vasthield.
  • Opvallend: In de afgelopen twee seizoenen pakte Sint-Truiden telkens een 4 op 6 tegen Moeskroen met in beide jaargangen een zege voor eigen volk. Moeskroen maakt al meteen een einde aan die jonge traditie.

  Bekijk de goal uit STVV - Moeskroen (0-1)

  Olinga opent knap

  Na een lange zomer keken Sint-Truiden en Moeskroen elkaar in de ogen op de openingspeeldag van het nieuwe voetbalseizoen. De voorbije twee seizoenen pakte STVV telkens 4 op 6 tegen de Henegouwers en op dat elan wilden de troepen van Marc Brys maar al te graag voortgaan.

   

  In de eerste minuten leek dat scenario zich ook te gaan voltrekken, maar gaandeweg verslapte de Truiense dominantie en trok Moeskroen het laken naar zich toe. De vele ingestudeerde hoekschoppen leverden dreiging, maar weinig doelgevaar op. Het was duidelijk wachten op een ingeving, maar die kwam uit onverwachte hoek.

   

  Na het zoveelste nonchalante balverlies van de thuisploeg moest Wolke Janssens aan de noodrem hangen. Olinga zette zich achter de vrije trap en na een heerlijke krul over de muur botste de bal net langs de goeie kant van de paal op de doellijn. Steppe geklopt en Sint-Truiden met een kleine kater naar de kleedkamer.

  VIDEO: Boli kan niet wat Olinga eerder wel kon, zijn vrije trap gaat hoog over

  Onklopbare Vasic houdt de nul

  Ook in de tweede helft teerde Moeskroen op de varianten op de hoekschop, maar het grootste gevaar kwam van een stilstaande fase aan de overkant. Pol Garcia wilde de poging van Olinga maar al te graag kopiëren. De heerlijke krulbal van de Catalaan leek op weg naar de winkelhaak, maar Vasic duwde het leer nog via de lat in hoekschop.

   

  Het Servische sluitstuk van Moeskroen moest zich enkele minuten later opnieuw onderscheiden, maar deed dat met verve. Een zwak acterende Endo pakte toch eens uit met knappe actie en dito voorzet vanop links, maar de inzet van Balongo werd opnieuw afgeweerd door Vasic.

   

  Een kwartier voor tijd kropen opnieuw Balongo en Vasic in de rollen van protagonist en antagonist, maar de uitkomst was dezelfde. In de herneming leek Botaka het leer nog in doel te gaan koppen, maar zijn poging was te zwak en bovendien slecht gemikt. Uiteindelijk kwam Moeskroen niet meer in de problemen en neemt het zo meteen de eerste driepunter van het seizoen mee naar Henegouwen.

  Botaka: "Tegendoelpunt kroop in de hoofden"

  Jordan Botaka (STVV): “Ik denk dat we een punt verdienen, maar het kwam er niet van. Het tegendoelpunt leek in de hoofden te kruipen, waardoor wij meer naar achteren kropen en Moeskroen meer kon drukken. Tijdens de rust hebben we gezegd naar de basics terug te grijpen. Na de rust hebben we hen ook naar de keel gegrepen, maar dan maken we onze kansen niet af.”

   

  Marc Brys (coach STVV): “De eerste acht minuten hebben we goed gevoetbald, maar om welke reden ook vervalt dat en sluipt er angst in de ploeg. Dan staan we plots ook te ver van onze man te verdedigen en dan groeit het vertrouwen bij de tegenstander. In de tweede helft hebben we niets te verliezen en spelen we toch moedig met goed voetbal, maar komen we een goeie doelman tegen. Dan is het jammer dat je dat puntje niet thuis kan houden.”

   

  Bernd Hollerbach (coach Moeskroen): “Met de eerste helft was ik tevreden, maar
  met de tweede niet meer. Dan kropen we te veel terug en kregen we ook wel wat
  kansen tegen. Voor ons is deze driepunter zeker welkom. We hebben het kleinste
  budget en onze doelstelling is om in eerste te blijven. Dan is het zaak om zo
  snel mogelijk genoeg punten te verzamelen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Ook Boli krijgt nog een mooie vrije trap, maar de Ivoriaan trapt de bal zelfs hoog in de tribunes.
  2. Gele kaart voor Nathan De Medina van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 93
  3. tweede helft, minuut 92. Osabutey kan Olinga oog in oog met Steppe zetten, maar zijn voorzet is niet scherp genoeg, waardoor de Truiense goalie aan het langste eind trekt.
  4. tweede helft, minuut 92. Nee, hoor. Pol Garcia mikt de vrije trap enkele meters over.
  5. tweede helft, minuut 91. Antonov maakt nog een domme fout op Masoudi op de hoek van de grote rechthoek. Krijgt Sint-Truiden nog een gouden kans op een presenteerblaadje?
  6. tweede helft, minuut 88. Osabutey krijgt nog eens de kans om zijn snelheid te tonen. De Ghanees legt nog breed, maar zijn maatje voorin mikt de bal vol op Steppe.
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Excel Moeskroen, Benjamin van Durmen erin, Dimitri Mohamed eruit
  8. tweede helft, minuut 85. Osabutey wordt op het perfecte moment de diepte ingestuurd door Olinga, maar ziet plots Steppe voor zijn neus opduiken. De Ghanees wacht en tikt de bal tot bij Mohamed, maar Endo is goed gevolgd om diens poging af te blokken. Goed dat hij daar stond, want Steppe stond nog niet terug in zijn kooi.
  9. tweede helft, minuut 82. Bij STVV warmt de Vietnamese Messi zich stilletjes aan op. Aan de intensiteit van die opwarming te zien, zal hij er niet zo snel op komen.
  10. tweede helft, minuut 81. Een knappe combinatie van de thuisploeg die misschien meer verdiende. Het is Botaka die de bal voorbrengt, maar de kopbal van Balongo gaat ruim over de kooi van Vasic.