• home
 • video
 • pas verschenen

  Mazzu-time bestaat nog: Bruno voorkomt 1e nederlaag in minuut 89

  1. 89' - Doelpunt - Massimo Bruno (1 - 1)
  2. 84' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Louis Verstraete
  3. 84' - Verv. Mamadou Fall door David Henen
  4. 78' - Geel - Igor Plastoen
  5. 77' - Verv. Yuya Kubo door Giorgi Beridze
  6. 77' - Verv. Ryota Morioka door Jérémy Perbet
  7. 71' - Verv. Brecht Dejaegere door Milad Mohammadi
  8. 70' - Verv. Adama Niane door Chris Bedia
  9. 56' - Doelpunt - Michael Ngadeu-Ngadjui (0 - 1)
  10. 53' - Geel - Nana Asare
  56'Michael Ngadeu-Ngadjui0 - 1
  89'Massimo Bruno1 - 1

  Charleroi heeft AA Gent in het slot van de wedstrijd een 1e zege door de neus geboord. Gent was al klaar voor een feestje, maar Massimo Bruno maakte een minuut voor tijd nog gelijk.

  Charleroi - Gent kort samengevat

  • Sleutelmoment: Gent praat zichzelf na de 0-1 een vals gevoel van veiligheid aan en vergeet op zoek te gaan naar een definitief beslissende 0-2. Die spaarzame instelling komt de bezoekers in het slot duur te staan.
  • Man van de Match: Het was zeker niet zo dat een aanraking van Massimo Bruno alles in goud veranderde, maar de middenvelder bleef noest werken. Hij werd er ook voor beloond met een belangrijke late goal.
  • Opvallend: De nieuwkomers in de Jupiler Pro League doen al op de eerste speeldag van zich spreken. Nygren, Hagi, Okereke, Vlap en nu dus ook Ngadeu hebben meteen hun doelpuntenrekening geopend.

  Bekijk de goals uit Charleroi - AA Gent (1-1)

  Eerste helft heeft weinig om het lijf

  De thuisploeg begon met slechts één nieuw naam, Diagne, aan de wedstrijd. De fans lieten hun ongenoegen over het gezapige transferbeleid van hun club blijken met een bijtend spandoek aan het adres van CEO Bayat. Gent trad aan met Ngadeu en Owusu, maar nog zonder Depoitre en Lustig.

   

  Belhocine, de nieuwe coach van Charleroi, had zijn manschappen flink opgepept en die begonnen dan ook met wat powerplay. Gent was onder de indruk, maar gaf wel niet echt kansen weg. Daar was de afwezigheid van Osimhen bij Charleroi niet vreemd aan. De Zebra's misten hun Nigeriaanse afwerker node.

   

  Stilaan daalde het energieniveau bij Charleroi en loosde Gent het afval in zijn eigen spel. Het resultaat was een dot van een kans voor Jaremtsjoek, die echter half naast de bal trapte. David dreigde een paar keer, maar een afgeweken volley van Fall was uiteindelijk nog het gevaarlijkste dat we voor de rust zagen.

  Diandy knalt zijn volley het stadion uit

  Laks Gent vergeet Charleroi af te maken

  Gent groeide voort in de tweede helft en loste een paar schoten voor de boeg. Ngadeu kopte in de grijparmen van Penneteau en een goal van Kubo werd afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel van Jaremtsjoek. De bezoekers werden voor hun aanhoudende druk beloond toen Ngadeu de 0-1 voorbij een grabbelende Penneteau kopte.

   

  Charleroi moest nu iets verzinnen en zo kwamen de aanvallende beperkingen van Belhocines kern bloot te liggen. Gent waande zich, tot ergernis van coach Thorup, veilig en jaagde de dubbele voorsprong niet echt na. Wel werd opnieuw een Gents doelpunt afgekeurd. Ditmaal liepen Jaremtsjoek én Kubo buitenspel.

   

  Het was zowat het laatste positieve dat Gent op de mat van Mambourg wist te leggen. Charleroi bleef knokken en had pech toen Perbet Kaminski verraste en de voorzet van Bruno onder het achterwerk van de doelman bleef hangen. dat had een waarschuwing moeten zijn, maar in de slotminuut bediende invaller Henen diezelfde Bruno en die maakte het koud af: 1-1.

  Belhocine: "We hebben een punt gewonnen"

  Karim Belhocine wist in zijn eerste match als coach van Charleroi nipt een nederlaag te vermijden. "Ik ben vooral tevreden dat we op mentaliteit terugkomen. Dit geeft toch het gevoel dat we een punt gewonnen hebben."

   

  "In de eerste helft hadden we op voorsprong moeten komen, maar dat lukte niet. Het hoog druk zetten werkte ook maar één helft, daaraan werken is nu de opdracht. Dat hangt natuurlijk ook af van de tegenstander en Gent is een goede ploeg", stipte Belhocine aan.

   

  "De vervangingen brachten iets bij en dat is interessant. Met Henen erbij had ik twee mannen die de hele flank deden. Bruno kon daardoor op de nummer 10 gaan spelen achter de spitsen."

  Ngadeu: "Verloren concentratie op het einde"

  Ondanks zijn goal kon Michael Ngadeu niet helemaal tevreden zijn. "Het is altijd goed om te scoren, maar het collectieve primeert. We verdienden de drie punten."

   

  "Tot aan de gelijkmaker hadden we de controle, maar op het einde verloren we de concentratie. Dat is teleurstellend", vond de Kameroener. "Dit is nog maar het begin van het seizoen, het beste moet nog komen."

   

  Ngadeu heeft wel een hoge dunk van de Jupiler Pro League. "Dit is een zeer goede competitie. Aantrekkelijk, met veel intensiteit en een goede sfeer in de tribunes."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Afgelopen! Gent heeft een zege weggegeven op bezoek bij Charleroi. Alles zag er goed uit na de goal van recordaankoop Ngadeu, maar Bruno bracht een onmondige thuisploeg in het slot toch nog langszij.
  2. tweede helft, minuut 92.
  3. tweede helft, minuut 92. Ilaimaharitra, die met Madagascar een sprookje schreef op de Afrika Cup, blijft maar lopen. Best wel indrukwekkend, want hij heeft amper vakantie kunnen nemen.
  4. tweede helft, minuut 91. We stevenen af op het eerste gelijkspel van deze competitie.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Massimo Bruno van Charleroi. 1, 1.
  6. tweede helft, minuut 89. Bruno maakt gelijk! Gent heeft het een beetje over zichzelf afgeroepen. Even voor het einde van de reguliere speeltijd tikt Bruno de bekeken aflegger van invaller Henen in de korte hoek. Hier had Charleroi niet meer op gerekend.
  7. tweede helft, minuut 85. Ngadeu schrikt even wanneer Bedia komt jagen. Dat loopt, mede dankzij de hulp van Asare, maar net goed af.
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KAA Gent, Louis Verstraete erin, Roman Jaremtsjoek eruit