• home
 • video
 • pas verschenen

  Cercle Brugge kraakt pas helemaal op het einde tegen Standard

  1. 30' - Geel - Samuel Bastien
  2. 29' - Geel - Kostas Laifis
  1. 90+4' - Doelpunt - Anthony Limbombe (0 - 2)
  2. 90+3' - Geel 2 - Julien Serrano
  3. 88' - Doelpunt - Renaud Emond (0 - 1)
  4. 87' - Geel - Julien Serrano
  5. 87' - Verv. Rominigue Kouamé door Johanna Omolo
  6. 86' - Verv. Maxime Lestienne door Duje Cop
  7. 80' - Verv. Dylan de Belder door Aboubakary Kanté
  8. 74' - Verv. Selim Amallah door Anthony Limbombe
  9. 67' - Verv. Kevin Hoggas door Jordi Mboula
  10. 59' - Verv. Aleksandar Boljevic door Mehdi Carcela-González
  88'Renaud Emond0 - 1
  90+4'Anthony Limbombe0 - 2

  Standard is met een zege op het veld van Cercle aan het nieuwe seizoen begonnen. De ploeg van Preud'homme overtuigde lange tijd niet. Emond miste een penalty voor de koffie, maar zette dat in minuut 88 recht. Uiteindelijk zorgde invaller Limbombe ook nog voor de 0-2.

  Cercle Brugge – Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: Op het uur brengt Preud'homme Carcela dan toch tussen de lijnen. De Marokkaan toont zich andermaal onmisbaar voor de Rouches en levert de assist af bij Emonds goal die de ban breekt.
  • Man van de match: De wedstrijd duurde helaas voor Cercle-doelman Badiashile 7 minuten te lang. Tot minuut 88 had hij met sterk keeperswerk de nul op het bord gehouden.
  • Opvallend: Standard speelde met twee gezichten. Pas toen Carcela en wat later ook Limbombe invielen, werden de Rouches beter dan Cercle. Tot dan had de thuisploeg het overwicht.

  Bekijk de 2 goals uit Cercle-Standard

  Emond begint met twijfels aan het nieuwe seizoen...

  Standard trok voor zijn seizoensopener naar Brugge, waar het een compleet  vernieuwd Cercle partij gaf. Bij de Rouches waren de verwachtingen voor de start van het seizoen hoog gespannen, maar Cercle kwam het best voor de dag in de eerste helft. Hazard pegelde het eerste schot op de vuisten van Bodart, De Belder mikte wat later net naast de korte hoek.

   

  De meeste kansen waren dan wel voor de thuisploeg, de beste kreeg Standard met een strikje errond. Hazard liep Boljevic heel licht aan in de eigen zestien, maar voor Boucaut volstond het duwtje om een strafschop te fluiten. Emond wilde maar wat graag zijn rekening voor dit seizoen openen vanaf de stip, maar trapte erg flauw binnen het bereik van Badiashile, die de 0-0 vasthield tot de rust.

  ... maar veegt die in het slot wel van de tafel

  In de tweede helft kwam er meer opwinding, maar doelpunten bleven uit. Peeters zette een een-tweetje op en krulde nipt naast. Amallah mikte aan de overzijde op de vuisten van een sterke Badiashile. Een aantal dolle minuten leverden kans na kans op, aan beide zijden, maar geen van beide ploegen wist die te verzilveren.

   

  Toen we de 0-0 al wilden doorfaxen naar Brussel, viel er toch nog een doelpunt uit de lucht. Niet toevallig invaller Carcela toonde zich levensbelangrijk met een assist op Emond, die met een rake kopbal zijn penaltymisser helemaal goedmaakte. Cercle kraakte zo dus pas in het slot, tot frustratie van Serrano, die een tweede gele kaart pakte.

   

  Alsof dat nog niet genoeg was, vlamde Limbombe in de laatste seconde van de wedstrijd nog de 0-2 tegen de touwen. Opdracht volbracht voor de Rouches, die zonder veel overtuiging wel drie punten meegraaien uit Brugge.

  Preud'homme: "Wisten dat we niet klaar zouden zijn voor deze match"

  Preud'homme (Standard): " De eerste helft was het fiftyfifty, maar in de tweede helft hadden we meer controle. Er waren kansen om op voorsprong te komen en de wedstrijd open te breken, maar dat is niet gebeurd. Dan begin je een beetje te twijfelen. Het was ook voor het eerst sinds lang dat we moesten spelen op een natte grasmat. Dat is lastiger voor de ploeg die het spel probeert te maken. Ons technisch vermogen was onvoldoende in de zone van de waarheid en dat ligt misschien een beetje aan de natte grasmat. Of misschien ook niet."

   

  "De spelers proberen het schema te volgen, maar de automatismen zitten er nog niet ingeslepen. Ze moeten nog te veel nadenken. We wisten dat we niet helemaal klaar zouden zijn voor deze match. We zitten nog in de voorbereiding tot eind augustus, maar we zullen zoveel mogelijk punten proberen te pakken."

   

  Mercadal (Cercle Brugge): "We zijn echt teleurgesteld. De spelers hebben een goeie match gespeeld. We hadden ook kansen om te scoren. Het is jammer. We hadden toch een punt verdiend."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde wedstrijd. Standard begint met een 0-2-overwinning aan het nieuwe seizoen. De Rouches leken lange tijd op weg naar een scoreloos gelijkspel, tot invaller Carcela in de slotfase Emond bediende. Limbombe besliste het in de extra tijd met een knappe actie.
  2. tweede helft, minuut 95. Limbombe maakt het af. Limbombe luistert zijn debuut op met een knappe goal. Met de laatste actie van de wedstrijd maakt hij er nog 0-2 van. Overdreven cijfers, want Cercle speelde goed mee.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Anthony Limbombe van Standard. 0, 2.
  4. Tweede gele kaart voor Julien Serrano van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 93
  5. tweede helft, minuut 92. Rode kaart. Serrano kan de late tegengoal maar moeilijk verkroppen. Hij gaat door op Carcela en pakt zijn tweede gele kaart.
  6. tweede helft, minuut 90. Kanté rukt op en kiest zelfzuchtig voor eigen succes. Zonder succes.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Renaud Emond van Standard. 0, 1.
  8. tweede helft, minuut 88. Dan toch Emond! Carcela toont zich als invaller levensbelangrijk voor de Rouches. Hij lepelt de bal op het voorhoofd van Emond, die met een rake kopbal zijn penaltymisser uit de eerste helft helemaal rechtzet: 0-1!
  9. Gele kaart voor Julien Serrano van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 87
  10. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Cercle Brugge, Johanna Omolo erin, Rominigue Kouamé eruit