• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerp opent het nieuwe seizoen met makkelijke zege in Eupen

  1. 43' - Doelpunt - Jon Bautista (1 - 1)
  2. 34' - Geel - Yuta Toyokawa
  3. 30' - Geel - Faris Haroun
  4. 8' - Geel - Abdoulaye Seck
  5. 3' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (0 - 1)
  1. 89' - Verv. Dieumerci Mbokani door Jonathan Bolingi
  2. 89' - Verv. Lior Refaelov door Sander Coopman
  3. 86' - Verv. Alexis De Sart door Ritchie De Laet
  4. 85' - Verv. Siebe Blondelle door Leonardo Rocha
  5. 81' - Doelpunt - Lior Refaelov (1 - 4)
  6. 74' - Verv. Adrián Lapeña door Jean Thierry Lazare
  7. 74' - Verv. Silas Gnaka door Nils Schouterden
  8. 59' - Doelpunt - Ivo Rodrigues (1 - 3)
  9. 54' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (1 - 2)
  3'Dieumerci Mbokani0 - 1
  43'Jon Bautista1 - 1
  54'Dieumerci Mbokani1 - 2
  59'Ivo Rodrigues1 - 3
  81'Lior Refaelov1 - 4

  Antwerp heeft aan de start van de nieuwe competitie meteen een portie vertrouwen gepakt. Het legde in Eupen vier doelpunten in het mandje. Mbokani zette zijn team goed op weg met twee goals. Rodrigues en Refaelov maakten het af.

  Eupen - Antwerp in een notendop

  • Sleutelmoment: Tien minuten na de pauze maakt Mbokani zijn tweede van de avond. Eupen is nog even aan het bekomen van de 1-2 wanneer Rodrigues het op de counter helemaal afmaakt.
  • Man van de match: Dieumerci Mbokani heette de beste transfer van Antwerp tijdens de zomermercato te zijn. De Congolees maakte de hoge verwachtingen meteen waar en zette zijn Antwerp met twee goals op rozen.
  • Opvallend: Een pover Eupen liet dan wel veel minder schoten op doel optekenen dan Antwerp, de thuisploeg had wel het meeste balbezit aan de Kehrweg. De Great Old toonde zich alweer een toonbeeld van efficiëntie.

  Bekijk de goals uit Eupen - Antwerp (1-4)

  Eupen houdt Antwerp bij de rust nog op gelijkspel

  Met Eupen-Antwerp viel het doek over de eerste speeldag in de Jupiler Pro League. Eupen stond traditioneel met heel wat nieuwe namen – maar zonder Milicevic – aan de aftrap. Bij Antwerp zaten aanwinsten Coopman en De Laet op de bank. Bölöni dropte wel de van STVV-overgenomen Alexis De Sart in zijn basiself.

   

  De 22 spelers op het veld maakten er een verschroeiend wedstrijdbegin van. Na nog geen drie minuten zoefde een knal van Eupen-middenvelder Marreh maar net boven de lat van Bolat. Een minuut later was het wél prijs aan de overkant, waar Mbokani op de goede plek stond om een rebound voorbij een grabbelende Van Crombrugge te tikken.

   

  Na kansjes voor Rodrigues en Bautista doofde het vuur in de wedstrijd wat uit. De duels werden bitsiger. Antwerp-verdediger Seck mocht zelfs blij zijn dat hij geen tweede geel kreeg van ref Alen.

   

  De Antwerp-supporters verwarmden zich nog even aan de vroege voorsprong, maar kregen op slag van rust alsnog een koude douche. Real Sociedad-huurling Bautista kreeg onverklaarbaar veel tijd en ruimte om zijn penseel boven te halen. De Spanjaard schilderde zijn schot enig mooi in de rechterbovenhoek: 1-1.

  Ref Alen maant Bölöni aan tot kalmte

  Antwerp slaat Eupen net na de koffie tegen het canvas

  In het tweede bedrijf kreeg Eupen amper tijd om te genieten van zijn provisoire puntje, want vanaf de aftrap overspoelde een rode golf de thuisploeg. En opnieuw was het Mbokani die zijn neus voor doelpunten etaleerde aan de Kehrweg: na flink wat geduw en getrek - en in twee keer - duwde de Congolees de 1-2 met een halve volley in doel.

   

  De thuisploeg was nog niet goed en wel bekomen van die opdoffer, of daar was Antwerp opnieuw. Na een verschroeiende counter tikte eindstation Rodrigues het leer tussen de benen van een zieltogende Van Crombrugge: 1-3.

   

  Na een dubbele wissel leek Eupen aanspraak te maken op de aansluitingstreffer, maar dat was buiten Refaelov gerekend. De Israëliër mocht - alweer na een snelle Antwerpse tegenstoot - vrij aanleggen in de zestien. Van Crombrugge had geen verhaal: het klavertje vier was vol voor de bezoekers.

   

  In het slot mochten aanwinsten Ritchie De Laet en Sander Coopman nog debuteren van Bölöni. Even na die dubbele wissel vond ref Alen het welletjes en floot hij af. Antwerp wint zo vrij makkelijk van een zwak Eupen en staat dankzij het doelpuntensaldo aan kop van de Jupiler Pro League. Eupen is dan weer logischerwijs de eerste rode lantaarn.

  Hairemans: "In de tweede helft hebben we getoond wie er de baas was"

  Geoffry Hairemans toonde zich na de wedstrijd een tevreden man. "Een klinkende overwinning? Dat klopt, we wilden meteen onze stempel drukken en dat is ons gelukt. De eerste goal viel snel. Mbokani was goed gevolgd na mijn trap. Het enige minpuntje was het feit dat ik zelf niet scoorde natuurlijk."

   

  "Na dat doelpunt is Eupen wat van systeem veranderd en hadden we het even moeilijk. Maar in de tweede helft hebben we toch getoond wie er de baas was. We zijn dan ook heel tevreden dat we nog drie keer konden scoren."

   

  "Dat ikzelf veel minuten kreeg vandaag? Ja, na vorig jaar had ik er enorm veel zin in en heb ik tijdens de zomer veel gewerkt. In de voorbereiding heb ik laten zien dat ik er klaar voor ben, het is aan de coach om keuzes te maken."

  Mbokani: "Ruime overwinning zet ambitie voor Play-off 1 kracht bij"

  "We hebben echt goed gespeeld. Voor mij is het uiteraard heel belangrijk voor het vertrouwen dat ik twee keer scoor, maar voor de ploeg is de zege het belangrijkste. We zijn goed begonnen met een ruime overwinning. Ik denk dat dat onze ambitie om Play-off 1 te halen alleen maar kracht bijzet."

   

  "Dat ik van grote waarde zal zijn tijdens onze Europese campagne? Ik niet alleen, want er lopen nog heel wat ervaren spelers rond in ons team. Het zal er vooral op aankomen gefocust te blijven en als ervaren speler de jongeren het goede voorbeeld te geven."

  Van Crombrugge: "Er is een aanbieding geweest, maar die is afgewezen"

  Eupen-doelman Van Crombrugge was heel wat minder gelukkig na zijn vier tegendoelpunten. "Ik ben heel teleurgesteld. We leven allemaal toe naar deze eerste competitiewedstrijd en komen met vertrouwen aan de aftrap."

   

  "We slikken dan een snelle achterstand, maar geven niet op en komen met een hele mooie goal van Bautista op gelijke hoogte. Maar de tegendoelpunten in de tweede helft kregen we veel te makkelijk binnen."

   

  "Dat ik me vier keer moet omdraaien is uiteraard allesbehalve prettig. We moeten alle doelpunten analyseren met de trainer en ervoor zorgen dat alle afval uit ons spel verdwijnt. We hebben een moeilijk programma, maar we zullen elke wedstrijd ten volle aanpakken."

   

  "Dat ik weg mag? Er is een aanbieding geweest, maar die is afgewezen. Ik zou kunnen weigeren om te trainen en zo een transfer kunnen afdwingen, maar zo zit ik niet in elkaar. Ik kies ervoor om te blijven werken en wedstrijden te spelen."

  Fase per fase

  1. einde, 21 uur 51. Antwerp pakt ruime zege aan de Kehrweg. De Great Old wint al bij al makkelijk van een matig Eupen. De panda's hielden Antwerp aan de rust nog wel op een 1-1-gelijkspel, maar in het tweede bedrijf was er geen houden meer aan de mannen van Bölöni. Mbokani, Rodrigues en Refaelov maakten het klavertje vier vol.
  2. tweede helft, minuut 91. De wedstrijd hobbelt nu naar het einde. Een corner voor Eupen levert niets meer op.
  3. tweede helft, minuut 90. Debuut Coopman. Sander Coopman mag debuteren van Antwerp-coach Bölöni. Refaelov moet naar de kant. De Roemeen haalt overigens twee doelpuntenmakers naar de bank, want ook Mbokani mag gaan rusten.
  4. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Antwerp, Jonathan Bolingi erin, Dieumerci Mbokani eruit
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Antwerp, Sander Coopman erin, Lior Refaelov eruit
  6. tweede helft, minuut 88. Beck springt vol op de nek van Mbokani. Daar is de Congolees even niet goed van, maar de schade lijkt wel mee te vallen.
  7. tweede helft, minuut 87. Dit Eupen is een maatje te klein voor Antwerp. Radio-commentator Bert Sterckx.
  8. tweede helft, minuut 87. De Sart naar de kant, De Laet komt er op. De ene nieuwkomer komt de andere vervangen. Alexis De Sart is moegespeeld en mag gaan rusten. In zijn plaats komt aanwinst Ritchie De Laet. Ook Eupen gebruikt een (laatste) wissel. Blondelle moet naar de kant voor Rocha.
  9. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Antwerp, Ritchie De Laet erin, Alexis De Sart eruit