• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Racing Genk laat zich in slaap wiegen en slikt gelijkmaker in extra tijd

  1. 38' - Doelpunt - Junya Ito (1 - 2)
  2. 19' - Doelpunt - Ruslan Malinovskiy (1 - 1)
  3. 13' - Doelpunt strafschop - Hamdi Harbaoui (1 - 0)
  1. 90+5' - Geel - Marvin Baudry
  2. 90+3' - Doelpunt - Hamdi Harbaoui (3 - 3)
  3. 90+1' - Geel - Dieumerci Ndongala
  4. 90+1' - Geel - Sébastien Dewaest
  5. 84' - Verv. Ruslan Malinovskiy door Marcus Ingvartsen
  6. 83' - Verv. Ewoud Pletinckx door Idrissa Sylla
  7. 77' - Geel - Ewoud Pletinckx
  8. 72' - Doelpunt - Sandy Walsh (2 - 3)
  9. 71' - Verv. Junya Ito door Dieumerci Ndongala
  10. 61' - Doelpunt - Leandro Trossard (1 - 3)
  11. 59' - Verv. Jakub Piotrowski door Sander Berge

  Racing Genk heeft een overwinning op het veld van Zulte Waregem uit zijn handen laten glippen. Genk leek bij 1-3 zegezeker, maar werd genekt door de eigen nonchalance. De gelijkmaker viel in de toegevoegde tijd. 

  Zulte Waregem - Racing Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: iedereen had al drie Genkse punten bijgeschreven, maar in de toegevoegde tijd loopt het toch nog fout. Die ene kans komt er nog en Essevee laat de mogelijkheid niet liggen.
  • Man van de match: Ito was voor de pauze de uitblinker, na de rust nam Trossard zijn team op sleeptouw.
  • Opvallend: Alejandro Pozuelo miste zijn laatste match in loondienst van Racing Genk. De Spanjaard, die blijkbaar niet door elke Genk-fan gemist zal worden, is al naar zijn thuisland vertrokken. Zijn grootvader ligt op sterven. 

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Racing Genk (3-3)

  Assist en goal van Ito

  Junya Ito was zonder twijfel de man van de eerste helft. Na een aanval van hagelbuien schoof de Japanner de eerste Genkse aanval tegen de paal.

   

  Geen Genkse voorsprong, maar aan de overkant was het een minuut later wel raak. Vukovic loste een schot, Dewaest liet zich ringeloren bij de herneming en raakte Bjørdal. Harbaoui liet de kans vanaf de stip niet liggen.

   

  Nog voor halfweg de eerste helft klom Genk op gelijke hoogte. Ito trok zijn stoute schoenen aan voor een avondwandeling en had aan de achterlijn nog voldoende overzicht om Malinovski te bedienen: de middenvelder kopte de gelijkmaker in een leeg doel binnen.

   

  Een volwassen Genk voetbalde verzorgd en veroverde kort voor de pauze ook een voorsprong na een aanval uit het boekje. Malinovski zette Maehle op het juiste moment vrij, Ito was deze keer de afwerker met dienst.

  WANSMAKELIJK. Pop van Pozuelo wordt overreden door trein en opgeknoopt

  Nonchalance breekt Genk zuur op

  Zulte Waregem kon na de pauze nooit echt een vuist maken en zag Genk op het uur weglopen. Trossard illustreerde zijn klasse bij de 1-3.

   

  Wie dacht dat de wedstrijd gespeeld was, kwam bedrogen uit. Ex-Genk-speler Walsh bracht 20 minuten voor tijd de spanning terug met een kopbal, maar Genk had daarna voldoende kansen om de match te beslissen.

   

  Het gemors van onder meer Ingvartsen en Samatta brak de leider uiteindelijk zuur op. In de toegevoegde tijd, die uitgebreid was na Genkse vuurpijlen op het veld, kreeg Vukovic een kopbal van De fauw niet onder controle. Harbaoui was er als de kippen bij om de 3-3 in doel te tikken.

  VIDEO: Genk-fans gooien vuurpijlen op het veld, match ligt even stil

  Clement: "Het is aan de andere ploegen om ons in te halen"

  Vermijdbaar puntenverlies, maar toch was Genk-coach Philippe Clement tevreden. "Ik kan vandaag alleen maar trots zijn op mijn spelers", zei Clement.

   

  "Oké, we verdienen veel meer en schieten onszelf in deze match in de voet, maar die eerste penalty was ongelukkig, de 2-3 komt er na een afgeweken voorzet en bij die gelijkmaker mag je geen fouten maken."

   

  "Maar ik heb veel goeie dingen gezien van mijn ploeg. We hebben het op een andere manier gedaan, maar ze pikken alles snel op. Dit biedt perspectieven."

   

  "Dat we niet optimaal profiteren van de nederlaag van Club? Daar zijn we niet te veel mee bezig. We waren duidelijk de beste ploeg in de reguliere competitie, met afstand zelfs. Nu komen de play-offs eraan. We zullen het op een andere manier moeten doen, maar dit geeft me vertrouwen. Nu is het aan de andere ploegen om ons in te halen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde! Afgefloten! Racing Genk gooit de overwinning weg. Het leek zegezeker, maar liet zich in slaap wiegen en betaalt daar dus een prijs voor.
  3. Gele kaart voor Marvin Baudry van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 95
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Hamdi Harbaoui van Zulte Waregem. 3, 3.
  5. tweede helft, minuut 92. Gelijkmaker! Ongelofelijk: Genk geeft het uit handen. Vukovic krijgt een kopbal van De fauw niet onder controle, goaltjesdief Harabaoui is er als de kippen bij om de 3-3 in doel te hangen.
  6. tweede helft, minuut 92. De 3-3 heeft nooit echt in de lucht gehangen, maar één gevaarlijke bal of actie volstaat. Houdt Genk deze driepunter in handen?
  7. Gele kaart voor Dieumerci Ndongala van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 91
  8. Gele kaart voor Sébastien Dewaest van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 91
  9. tweede helft, minuut 90. De extra tijd bedraagt 5 minuten. Met dank aan de Genkse vuurpijlen. .
  10. tweede helft, minuut 88. Genk weigert het af te maken. Ndongala en Trossard verknoeien de aanval half, maar Samatta kan overnemen. Bossut heeft het laatste woord op de overhoekse schuiver.
  11. tweede helft, minuut 85. Invaller Ingvartsen moet de match beslissen, maar de spits is misschien zelf een beetje verrast door de ruimte en kopt in de handen van Bossut. .
  12. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KRC Genk, Marcus Ingvartsen erin, Ruslan Malinovskiy eruit
  13. tweede helft, minuut 83. Genk had zichzelf even in slaap gewiegd, maar lijkt nu weer wakker. Komt er nog een slotoffensief van de thuisploeg? Met Sylla staat er een extra aanvaller op het veld. .
  14. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Zulte Waregem, Idrissa Sylla erin, Ewoud Pletinckx eruit
  15. tweede helft, minuut 82. Club Brugge staat intussen weer op achterstand. Genk kan dus een zaakje doen. .
  16. tweede helft, minuut 78. "Racing Genk moet maar één mannetje in de gaten houden: Bongonda.". Tom Boudeweel (Radio 1).
  17. Gele kaart voor Ewoud Pletinckx van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 77
  18. tweede helft, minuut 77. Bongonda ontmoet Trossard, die zich breed maakt in de zestien. Zulte Waregem ziet er een strafschop in, maar ref Laforge geeft geen krimp. Dat lijkt een correcte inschatting. .
  19. tweede helft, minuut 73. "Het wordt toch nog spannend.". Tom Boudeweel (Radio 1).