• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gent rekent af met STVV en pakt laatste PO I-ticket

  1. 17' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (0 - 1)
  1. 90+2' - Geel - Thomas Kaminski
  2. 87' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Roman Bezoes
  3. 85' - Geel - Ibrahima Sankhon
  4. 84' - Geel - Vadis Odjidja Ofoe
  5. 82' - Verv. Alexis De Sart door Alexandre de Bruyn
  6. 82' - Verv. Jean-Luc Dompé door Sigurd Rosted
  7. 74' - Verv. Jonathan David door Brecht Dejaegere
  8. 69' - Verv. Samy Mmaee door Kosuke Kinoshita
  9. 64' - Verv. Elton Acolatse door Takahiro Sekine
  10. 60' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (0 - 2)

  Sint-Truiden had een overwinning nodig om zijn prachtseizoen te bekronen met deelname aan Play-off I, maar onderging de wet van de sterkste. Twee doelpunten van Jaremtsjoek bezorgden Gent de zege op Stayen. "Nu moeten we deze lijn doortrekken", blikte Odjidja vooruit.

  Sint-Truiden - Gent kort samengevat

  • Sleutelmoment: Na een dik kwartier betaalt Sint-Truiden de inschattingsfout van Acolatse cash. Jaremtsjoek maakt er koeltjes 0-1 van en vanaf dan zit Gent aan het stuur. STVV slaagt er pas erg laat in om wat doelkansjes te versieren.
  • Man van de Match: Roman Jaremtsjoek stond sinds november droog, maar met één goal tegen Oostende en vanavond twee rozen tegen Sint-Truiden heeft de Oekraïense spits heel wat in de pap te brokken gehad bij de Gentse remonte.
  • Opvallend: Sint-Truiden verloor dit seizoen slechts drie keer op Stayen. In de Limburgse derby was Genk te sterk, Gent zorgde voor de twee andere nederlagen. Ook in de Beker van België waren de mannen van Thorup te sterk.

  Bekijk de goals uit STVV - Gent (0-2)

  Jaremtsjoek zet Gent snel in een zetel

  De opdracht voor de thuisploeg was duidelijk, maar verre van eenvoudig: Gent verslaan om zichzelf te belonen met tien topwedstrijden in de play-offs. Een geduldig STVV bleef trouw aan zijn filosofie en trachtte Gent vast te zetten met verzorgd combinatievoetbal. Dat leek in de eerste minuten aardig te lukken.

   

  De hoge Gentse druk bracht Teixeira echter al snel in de problemen. De Portugees werd na een foute bal van Asamoah bijna in snelheid afgetroefd door Jaremtsjoek. Na een zwieper van diezelfde Jaremtsjoek kwam een nieuw misverstand Sint-Truiden duur te staan. Acolatse speelde domweg centraal in en Jaremtsjoek, alwéér hij, prikte de 0-1 door de benen van Steppe.

   

  De bezoekers roken bloed en drukten door. Slordig afwerken hield Sint-Truiden echter in leven. Dompé mikte in het zijnet, maar vooral de lakse Sørloth had beter moeten doen met de voorzet van Asare. STVV had minstens twee goals nodig, maar een rollertje van De Sart was het beste dat de thuisploeg te bieden had.

  VIDEO: Wind blaast de bal weg bij vrijschop van Dompé

  Moedig Sint-Truiden schiet duidelijk te kort

  Bij AA Gent hadden ze duidelijk geen trek in een spannende tweede helft. Jaremtsjoek stiftte al vroeg opnieuw raak, maar deze keer werd hij teruggefloten wegens buitenspel. De Oekraïner stuitte even later op de gepast uitgekomen Steppe. Dit kon een spartelend Sint-Truiden niet lang volhouden.

   

  Op het uur nam de alomtegenwoordige Roman Jaremtsjoek de laatste restjes twijfel weg, al mocht Verstraete misschien meer felicitaties ontvangen na de 0-2. Hij zette immers de aanval op en gaf het laatste, slimme tikje naar de spits. Steppe ramde de 0-3 op Steppe, waarna Gent de teugels vierde en het tempo liet zakken.

   

  Sint-Truiden wist dat de droom van Play-off I uiteengespat was, maar bleef wel naarstig zoeken naar een doelpuntje. De inbreng van Sekine en Kinoshita gaf de Limburgers een nieuw elan. Kaminski liet zich echter niet vangen aan de plaatsbal van Kamada, de bom en het hieltje van Kinoshita en de streep van Botaka.

   

  Na een bijzonder sterk seizoen blijft STVV verweesd achter op de zevende plek. Thorup wreef nog wat zout in de wonde door Bezoes, een belangrijke Truiense schakel voor de winterstop, erg laat een invalbeurt te geven. Bitter voor Sint-Truiden, maar vanavond maakte wel duidelijk dat de sterkere ploeg in de top zes is beland.

  VIDEO: Botaka zet tegenstander te kijk met heerlijke panna

  De Sart: "Onze wedstrijd gerateerd"

  Alexis De Sart moest na afloop de teleurstelling verbijten. "Iedereen had beter van ons verwacht. We hadden een plan, maar konden dat jammer genoeg niet uitvoeren. Spijtig dat we de twee goals weggaven."

   

  "Het is zeker niet alleen de fout van Acolatse", wikte de middenvelder van Sint-Truiden zijn woorden. "Elke speler is verantwoordelijk. De wedstrijden tegen Club Brugge en Moeskroen waren moeilijk, maar vandaag hebben we onze match gerateerd."

   

  Kan STVV zich nog  opladen voor Play-off II? "Dit is moeilijk om te aanvaarden, maar het seizoen is nog niet gedaan. We zullen nu voluit gaan in Play-off II en daarin doen wat we kunnen."

  Odjidja: "Horen thuis in Play-off I"

  Vadis Odjidja glunderde. "Dit doet veel deugd. Een paar weken geleden werden we afgeschreven, enkel wijzelf en de supporters geloofden er nog in. We hebben hard gewerkt en dan is het mooi om er toch bij te zijn."

   

  Wat was dan het verschil in die laatste weken? "Het is moeilijk om er specifiek iets uit te halen. We stonden met onze rug tegen de muur en het was van moeten nadat we die relatief gemakkelijke wedstrijden hadden verloren. We zijn allemaal voor de spiegel gaan staan en hebben het als ploeg opgelost."

   

  Gent heeft plots zelfs zicht op de tweede plek. "Ik heb de stand nog niet bekeken, maar we hebben alleszins een goede zaak gedaan", besefte de motor op het Gentse middenveld. "We horen thuis in Play-off I. Nu moeten we de lijn van de laatste weken doortrekken en ons beste voetbal op de mat leggen."

  Brys: "Zitten niet in POI, dus mogen we spreken van een mislukt seizoen"

  Odjidja: "4 weken geleden stonden we nog met de rug tegen de muur"

  Kaminski: "Als de focus goed zit, zijn we tot mooie dingen in staat"

  Derijck: "Vanaf minuut 1 laten zien dat we willen winnen"

  Botaka: "Dit doet pijn: We hebben er een heel jaar voor gevochten om erbij te zijn"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Afgelopen! De wet van de sterkste geldt ook op Stayen, waar Gent zich van het laatste PO I-ticket verzekert. Sint-Truiden moest winnen, maar loopt tegen een 0-2 nederlaag aan.
  3. Gele kaart voor Thomas Kaminski van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 92
  4. tweede helft, minuut 91. Thorup doet al handjeklap met iedereen op de Gentse bank. De Deense coach heeft zijn doel bereikt.
  5. tweede helft, minuut 90. Met Japanse vasthoudendheid blijft Sint-Truiden naarstig zoeken naar dat ene goaltje. Kaminski moet ingrijpen op een stevige loeier van Botaka.
  6. tweede helft, minuut 90. Met Japanse vasthoudendheid blijft Sint-Truiden naarstig zoeken naar dat ene goaltje. Kaminski moet ingrijpen op een stevige loeier van Botaka.
  7. tweede helft, minuut 88. Geen goal voor STVV. Het hakje van Kinoshita blijft steken onder het achterwerk van Kaminski. Bezoes mag invallen en wordt uitgejouwd door de Truiense supporters, die hem zijn overstap naar Gent niet in dank hebben afgenomen.
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KAA Gent, Roman Bezoes erin, Roman Jaremtsjoek eruit
  9. tweede helft, minuut 86. Sørloth houdt eventjes in en besluit om dan toch maar richting doel te rammen vanuit een scherpe hoek.
  10. Gele kaart voor Ibrahima Sankhon van STVV tijdens tweede helft, minuut 85
  11. tweede helft, minuut 84. Sankhon en Odjidja krijgen allebei geel na een opstootje in de middencirkel.
  12. Gele kaart voor Vadis Odjidja Ofoe van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 84
  13. tweede helft, minuut 83. Het einde nadert. Heel wat thuisfans houden het voor bekeken. De nakende nederlaag en het druilerige weer nodigen niet echt uit om te blijven zitten.
  14. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij STVV, Alexandre de Bruyn erin, Alexis De Sart eruit
  15. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAA Gent, Sigurd Rosted erin, Jean-Luc Dompé eruit
  16. tweede helft, minuut 81. Wissels bij Gent én STVV. Smith komt voor Dompé, De Bruyn voor een diep ontgoochelde De Sart.
  17. tweede helft, minuut 80. Jaremtsjoek en Teixeira ergeren elkaar en moeten elkaar van scheids Van Driessche een handje geven. Dat gebeurt ook, zij het met de nodige tegenzin.
  18. tweede helft, minuut 79. "De marge is nog altijd ruim". Peter Vandenbempt.
  19. tweede helft, minuut 78. Ook Kinoshita waagt zijn kans, Kaminski pakt ditmaal in twee tijden.