• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Club loopt in eigen huis averij op tegen ploeg in vorm Moeskroen

  1. 33' - Doelpunt - Selim Amallah (0 - 1)
  1. 88' - Verv. Selim Amallah door Dimitri Mohamed
  2. 87' - Verv. Mats Rits door Jelle Vossen
  3. 82' - Verv. Benjamin van Durmen door Frantzdy Pierrot
  4. 81' - Doelpunt - Nemanja Antonov (1 - 2)
  5. 80' - Geel - Wesley Moraes
  6. 79' - Geel - Mërgim Vojvoda
  7. 77' - Verv. Noe Dussenne door Georgios Galitsios
  8. 72' - Doelpunt - Siebe Schrijvers (1 - 1)
  9. 69' - Verv. Krépin Diatta door Arnaut Danjuma Groeneveld

  Club Brugge moet zijn wonden likken voor de start van Play-off I. De landskampioen verloor voor eigen volk van Moeskroen met 1-2. De bezoekers kunnen met 23 op 27 in 2019 een bijzonder knap rapport voorleggen.

  Club Brugge - Moeskroen kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Club Brugge domineert de hele tweede helft en komt verdiend op gelijke hoogte. De thuisploeg gaat op zoek naar de zege, maar het is Antonov die met een pegel de eindstand op het bord zet.
  • Man van de Match: Benson was een gesel voor de Club-verdediging. Met twee assists had hij een groot aandeel in de zege van de bezoekers.
  • Opvallende statistiek: Moeskroen verloor nog altijd niet in 2019. Met 23 op 27 is het veruit de beste ploeg van het land na de jaarwisseling. Voor Club Brugge is het de 3e thuisnederlaag van het seizoen. Eerder ging het ook de boot in tegen Zulte Waregem en Charleroi.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Moeskroen (1-2)

  Flauw Club in de eerste helft

  De eerste helft kwam heel erg traag op gang in het Jan Breydelstadion. De studieronde duurde bijna een halfuur. Pas dan kwam blauw-zwart een eerste keer in de buurt van Moeskroen-doelman Butez.

   

  Schrijvers nam een steekbal van Vanaken perfect mee in zijn loop. Hij kwam oog in oog te staan met Butez, maar vergat het af te maken.

   

  Het antwoord van Moeskroen kwam er meteen. Amallah werd volledig vergeten in de zestien. Benson zocht en vond hem aan de tweede paal: 0-1.

   

  Meteen daarna was de dubbele voorsprong bijna een feit. Benson probeerde het nu zelf met een schot vanaf de rand van de zestien. Één meter, meer scheelde het niet.

  VIDEO: Applaus van de fans. Danjuma valt in na 5 maanden blessureleed

  Beterschap na de rust

  Na de koffie tapte de thuisploeg uit een heel ander vaatje. De ingevallen Dennis gaf de blauw-zwarte garde hoop. Club versierde de ene kans na de andere, maar kreeg de bal niet in het doel. Diatta kopte op Butez, Vojvoda redde tot twee keer toe op de lijn en ook Schrijvers mikte zijn schot niet in doel.


  Club verdiende een doelpunt en dat kwam er 20 minuten voor tijd dan toch. Butez werkte een voorzet van Wesley slecht weg in de voeten van Schrijvers. Die aarzelde niet en mikte de gelijkmaker in het lege doel binnen.


  De thuisploeg rook de overwinning en drong aan. Moeskroen kwam er amper uit, maar bleef toch gevaarlijk. Benson dolde nog een keer met Poulain en vond Antonov in de zestien. Met een kanonskogel zettie die de 1-2-eindstand op het bord.

   

  Dankzij het gelijkspel in Waregem begint Club Brugge met 4 punten achterstand op Genk aan Play-off I. Blauw-zwart ziet Standard, Anderlecht en AA Gent wel naderen.

  VIDEO: Wesley heeft krampen en wordt geholpen door scheidsrechter Smet

  Reacties:

  • Siebe Schrijvers (Club Brugge): "De eerste helft was heel zwak. Ik herkende Club Brugge niet. De tweede helft was veel beter met ook goed voetbal. We kregen veel kansen. Jammer dat we na de 1-1 toch nog een goaltje tegenkrijgen. Iedereen had de drie punten verwacht. Jammer dat we het laten liggen om dichter bij Genk te komen."
   
  • Jelle Vossen (Club Brugge): "Dit is zeker een zure nederlaag. We wilden echt winnen om de kloof met Genk op 6 punten te houden. Het was een moeilijke wedstrijd. De tweede helft was goed, jammer genoeg winnen we niet. We vonden de oplossing niet vandaag. Toch zijn we klaar voor de play-offs. Het worden tien grote finales."
   
  • Ruud Vormer (Club Brugge): "De eerst helft geven we het weg. De tweede helft was beter, maar we vergeten het af te maken. Scoren is het belangrijkste en dat hebben we nagelaten. Moeskroen is gewoon een goed team ook. Ik ben blij dat ze in Play-off II zitten.
   De rust zal deugd doen nu, daarna wordt het knallen in de play-offs." 

  • Ivan Leko (coach Club Brugge): "We hadden na de pauze veel open kansen en gaven weinig weg. Het is jammer, want we hadden een goeie periode qua voetbal en resultaten. Nu moeten we goed rusten en ons voorbereiden op POI. Het wordt erg spannend met 6 topteams. We moeten elke wedstrijd top zijn om tot ons doel te komen. Alle teams in POI hebben ambitie. Wij zullen klaar zijn. Eind mei zien we wel wie de beste is in België."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Club Brugge verliest in eigen huis van ploeg in vorm Moeskroen: 1-2. De ontgoocheling is groot bij de blauw-zwarte familie.
  3. tweede helft, minuut 95. Benson wil zijn goede wedstrijd bekronen met een doelpunt. Hij versiert nog een hoekschop. Het lijkt voorbij voor blauw-zwart.
  4. tweede helft, minuut 93. Zulte Waregem helpt Club Brugge een handje. Het staat tegen Racing Genk 3-3 en dus loopt Genk maar 1 puntje uit.
  5. tweede helft, minuut 93. Wesley heeft krampen en gaat erbij liggen. De Braziliaan wordt geholpen door scheidsrechter Smet en kan snel weer voort.
  6. tweede helft, minuut 91. We krijgen nog vijf minuten toegevoegde tijd. Zit er nog een punt in voor Club Brugge?
  7. tweede helft, minuut 90. Friede krijgt te veel tijd en komt tot een schot. Horvath heeft geen problemen met zijn schuivertje.
  8. tweede helft, minuut 88. De wedstrijd van Amallah zit erop. De doelpuntenmaker mag gaan rusten en wordt vervangen door Mohamed.
  9. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Excel Moeskroen, Dimitri Mohamed erin, Selim Amallah eruit
  10. tweede helft, minuut 88. Club Brugge kan de bal niet in de ploeg houden en dat moet toch wil het nog een doelpunt maken. Het lijkt er niet meer in te zitten voor de thuisploeg.
  11. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Club Brugge, Jelle Vossen erin, Mats Rits eruit
  12. tweede helft, minuut 86. Ivan Leko gooit Vossen nog voor de leeuwen. Rits sprint naar de kant.
  13. tweede helft, minuut 86. Club Brugge belegert het doel van Butez. Het slotoffensief van de thuisploeg is begonnen.
  14. tweede helft, minuut 84. Bijna staat het nog 1-3. Invaller Pierrot mikt van dichtbij naast.
  15. tweede helft, minuut 84. Amallah duikt de zestien in met de bal aan de voet. Mechele grijpt op tijd in met een keurige tackle.
  16. tweede helft, minuut 83. Het is plots heel erg stil geworden in het Jan Breydelstadion. Kan Club Brugge nog een keer langszij komen?
  17. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Excel Moeskroen, Frantzdy Pierrot erin, Benjamin van Durmen eruit
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Nemanja Antonov van Excel Moeskroen. 1, 2.
  19. tweede helft, minuut 80. Kanonskogel van Antonov. Poulain laat zich in de wind zetten door Amallah. Die vindt geen ploegmaat voor doel. Antonov pikt de bal op in de zestien en poeiert het leer keihard voorbij Horvath in doel. Wat een streep.
  20. tweede helft, minuut 80. Wesley trapt een bal gefrustreerd weg. Geel voor de Braziliaan.