• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Amechtig Charleroi incasseert pijnlijke nederlaag tegen Eupen

  1. 44' - Doelpunt - Victor Osimhen (1 - 1)
  2. 7' - Doelpunt - Alessio Castro-Montes (0 - 1)
  3. 6' - Geel - Mamadou Fall
  1. 89' - Verv. Yuta Toyokawa door Samuel Essende
  2. 87' - Verv. Jérémy Perbet door Thomas Wildemeersch
  3. 84' - Verv. Youssef Msakni door Danijel Milicevic
  4. 80' - Verv. Eric Ocansey door Lazare Amani
  5. 79' - Geel - Christophe Diandy
  6. 75' - Verv. David Henen door Maxime Busi
  7. 75' - Geel - David Henen
  8. 70' - Verv. Adama Niane door Ken Nkuba Tshiend
  9. 61' - Geel - Massimo Bruno
  10. 52' - Doelpunt - Youssef Msakni (1 - 2)

  Een door blessures gedecimeerd Charleroi heeft schipbreuk geleden tegen Eupen. De thuisploeg incasseerde vroeg in de eerste en tweede helft een heerlijk doelpunt van de bezoekers.

  Charleroi-Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: in de 52e minuut schudt de Tunesische international Youssef Msakni een opmerkelijke loopbeweging uit zijn schoenen. Zijn afronding is van een even mooi gehalte en leidt de nederlaag van Charleroi in.
  • Opvallend: Charleroi wilde zijn 8e plaats veiligstellen met een overwinning, maar ziet zich die doelstelling door de neus geboord. KV Kortrijk wipt nog over de Zebra's na een driepunter tegen Antwerp.

  Bekijk de goals uit Charleroi - Eupen (1-2)

  Kleine opleving van Charleroi, goeie match van Eupen

  Door de blessures van Nurio, Gholizadeh, Martos en Morioka had Felice Mazzu in de aanloop naar het duel heel wat kopzorgen. De coach wilde die last echter niet inroepen als excuus en eiste 100% inzet en concentratie.

   

  Op zijn spelers maakten die intenties weinig tot geen indruk. Al na 7 minuten hing de bal tegen de touwen toen Castro-Montes een afgeweerde bal met een geweldige schicht binnenramde, 0-1.

   

  Charleroi zette er bitterweinig tegenover. Toen Perbet halfweg de eerste helft dan toch een goeie kopkans kreeg, verprutste hij het zo hard dat het pijn deed aan de ogen. 

   

  Het thuispubliek kreeg het op de heupen van zijn eigen ploeg en scandeerde "Bougez vos couilles". Veel haalde het protest niet uit. Tot Osimhen - wie anders bij Charleroi? - de gelijkmaker op het bord kopte.

   

  Dat tegendoelpunt veranderde evenwel niets aan de toestand van Charleroi: die was hopeloos én ernstig. Heel ernstig zelfs toen Msakni in de 52e minuut het halve veld mocht oversteken en de 1-2 voorbij een hulpeloze Penneteau stiftte.


  Charleroi blonk uit in besluiteloosheid. Een gebrek aan creativiteit speelde de thuisploeg danig parten. Eupen had het stokje stevig in handen en gaf het op geen enkel moment meer uit handen.  

  Reacties uit beide kampen

  • Alessio Castro-Montes (Eupen): "Ik ben zeer tevreden met mijn goal. De bal viel voor m’n voet, ik twijfelde geen seconde. Ik wilde hem laag houden en hij ging mooi binnen. Vrienden zeggen dat ik geen goal kan maken, daarom wees ik met mijn vinger naar mijn oog, om te vragen of ze het gezien hadden (lacht). Na 6 nederlagen was het voor ons nog eens tijd om te winnen. Dat hebben we gedaan, we wisten dat we hier een kans maakten."
   
  • Victor Osimhen (Charleroi): "Dit is een ontgoochelende wedstrijd, voor de spelers en voor ons publiek. We hadden te weinig vertrouwen aan de bal en onze organisatie stond niet goed genoeg. Eupen deed het beter. Tegen de topclubs doen we het goed, tegen de mindere goden veel minder. Dat mag niet, we moeten daar lessen uit trekken. Ik scoor mijn 12e goal. Dat is natuurlijk goed, maar ik houd er vandaag wel gemengde gevoelens aan over, want het team was er niet bij gebaat."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde: 1-2. Charleroi heeft het niet voor elkaar gekregen. Het lijdt een logische nederlaag tegen een sterker Eupen.
  3. tweede helft, minuut 93. Eupen moet achteruit in het slot.
  4. tweede helft, minuut 90. Kan het nog voor Charleroi? Charleroi lijkt toch nog zin te hebben in een slotoffensiefje. Vooral op wilskracht en fysieke kracht probeert het de zaak te forceren. .
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KAS Eupen, Samuel Essende erin, Yuta Toyokawa eruit
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Charleroi, Thomas Wildemeersch erin, Jérémy Perbet eruit
  7. tweede helft, minuut 86. Laatste wissel Charleroi. Perbet gaat naar de kant. De spits heeft er een belabberde wedstrijd opzitten.
  8. tweede helft, minuut 84. Milicevic is voor Eupen in het veld gekomen. De ex-Charleroi-speler krijgt een open doekje van het thuispubliek.
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KAS Eupen, Danijel Milicevic erin, Youssef Msakni eruit
  10. tweede helft, minuut 82. De wedstrijd is stilgevallen.
  11. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KAS Eupen, Lazare Amani erin, Eric Ocansey eruit
  12. Gele kaart voor Christophe Diandy van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 79
  13. tweede helft, minuut 77. Eupen moet wel opletten voor een prikje. Van Crombrugge is niet in slaap gevallen, zo bewijst zijn save op een strak schot van Busi.
  14. tweede helft, minuut 76. Wat kunnen de invallers? Charleroi-coach Mazzu heeft Niane en Henen naar de kant gehaald. Met wat vers bloed probeert hij het tij te laten keren.
  15. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Charleroi, Maxime Busi erin, David Henen eruit
  16. Gele kaart voor David Henen van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 75
  17. tweede helft, minuut 72. Slappe thuisploeg. Eupen heeft de wedstrijd volledig in handen. Charleroi mist creativiteit om wat variatie in zijn spel te brengen.
  18. tweede helft, minuut 70. Eupen perst er weer een snedig tegenstootje uit. Fall slingert de bal voor doel, Ocansey kan er niet goed genoeg bij.