• home
 • video
 • pas verschenen

  Waasland-Beveren en Essevee delen de punten op de Freethiel

  einde
  11
  1. 27' - Verv. Francesco Forte door Stefan Milosevic
  1. 85' - Verv. Floriano Vanzo door Karlo Lulic
  2. 81' - Verv. Nill De Pauw door Mikael Soisalo
  3. 74' - Doelpunt - Franko Andrijaševic (1 - 1)
  4. 72' - Verv. Paul Keita door Tuur Dierckx
  5. 68' - Doelpunt - Theo Bongonda (0 - 1)
  6. 60' - Verv. Sandy Walsh door Davy De fauw
  7. 60' - Verv. Hamdi Harbaoui door Henrik Rørvik Bjørdal
  8. 58' - Geel - Maximiliano Caufriez
  9. 54' - Geel - Theo Bongonda
  68'Theo Bongonda0 - 1
  74'Franko Andrijaševic1 - 1

  Op de voorlaatste speeldag kwam Zulte Waregem niet verder dan een gelijkspel op het veld van Waasland-Beveren. De thuisploeg was sinds vorige week zeker van het behoud en voetbalde in zijn laatste thuiswedstrijd zonder complexen. 

  Waasland-Beveren - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: De flits van Theo Bongonda brak de wedstrijd open. De laatste 20 minuten van de wedstrijd waren, in vergelijking met de eerste helft, van een hoger niveau.
  • Man van de match: Floriano Vanzo was heel bedrijvig en betrokken bij de mooiste acties die de thuisploeg op de mat legde.
  • Opvallend: Het was de 21e keer dat deze twee ploegen tegenover elkaar stonden. In al deze duels was er nog nooit een scoreloos wedstrijdverloop.

  Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Zulte Waregem (1-1)

  Wedstrijd voor de eer

  Vorig weekend viel het doek over de degradatiestrijd in de Belgische eerste klasse. Zulte-Waregem was al langer zeker van het behoud. De twee speelden dus nog enkel voor de eer in een wedstrijd die vooral in de tweede helft openbrak. 

   

  Dat er niets meer op het spel stond, was te merken aan het eerste halfuur van de wedstrijd. Essevee zat niet in de match en Harbaoui kwam niet in het stuk voor.

  Bongonda breekt de match open

  We kregen wel een aangenaam slot van de wedstrijd door een klasseflits van De Pauw en Bongonda. Een knappe hakbal van De Pauw kwam, door de benen van een tegenspeler, bij Bongonda terecht. Bongonda twijfelde niet en werkte de bal knap tegen het net.

   

  De thuisploeg reageerde meteen met enkele knappe doelpogingen. Milosevic had de gelijkmaker aan de voet maar trapte naast de bal. Niet veel later kwam Andrijasevic, na een knappe dribbel, alleen voor doel. Boterberg keurde de goal aanvankelijk af voor buitenspel maar de VAR kwam terecht tussenbeide. Zo stond het met nog een kwartier op de klok weer gelijk.

  Roef red een punt voor de thuisploeg

  In de toegevoegde tijd waren beide ploegen nog dicht bij de overwinning. Bjørdal kopte op aangeven van Soisalo de bal richting de tweede paal. Een alerte Roef moest alles uit de kast halen om zijn ploeg recht te houden. Niet veel later zette Dierckx bijna de kers op de taart maar hij kon net niet bij de bal.

  In deze wedstrijd waar er niets meer op het spel stond, heeft Waasland-Beveren toch iets om zich aan op te trekken. Door het verlies van KV Oostende komt Waasland-Beveren op gelijke hoogte met de kustploeg. Waasland-Beveren staat nu gedeeld voorlaatste met 27 punten.

  VIDEO: Harbaoui na wissel meteen naar kleedkamer

  Fase per fase

  1. einde, 19 uur 53. Waasland-Beveren kan zijn laatste thuiswedstrijd niet winnen. We kregen een leuk slot van de wedstrijd op de Freethiel maar het bleef 1-1 tussen de twee bedrijvige ploegen.
  2. tweede helft, minuut 95. Peeters met een laatste kans voor Essevee. Afgeblokt door Vukotic.
  3. tweede helft, minuut 94. Dierckx kan niet scoren. Andrijaševic verstuurt een bal richting Dierckx maar hij kan er net niet bij.
  4. tweede helft, minuut 93. Roef is de held van Waasland Beveren! Soisalo schildert de bal op het hoofd van Bjørdal. Hij knikt de bal richting de tweede paal maar Roef pakt. Sylla kan de rebound scoren maar hij staat buitenspel. .
  5. tweede helft, minuut 90. Geen 1-2. Bogonda trapt naast de bal maar heeft geluk. De bal valt terug voor zijn voeten maar hij kadreert zijn schot niet.
  6. tweede helft, minuut 88. Peeters krijgt de bal niet tot bij Bürki. De Zwitser stond helemaal vrij op de linkerkant. Hier zat meer in.
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Waasland-Beveren, Karlo Lulic erin, Floriano Vanzo eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Lulic komt Vanzo vervangen. Vanzo heeft tot de laatste minuut alles gegeven. Het publiek heeft de Belg een applausvervanging. Knappe wedstrijd van hem.
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Zulte Waregem, Mikael Soisalo erin, Nill De Pauw eruit
  10. tweede helft, minuut 79. De thuisploeg komt bijna op voorsprong! Dierckx besluit zijn actie met een mooie voorzet. Maar Milosevic kan net niet koppen. .