• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanaken dirigeert swingend Club Brugge vlotjes voorbij slap Eupen

  einde
  04
  1. 45' - Doelpunt vrije trap - Ruud Vormer (0 - 3)
  2. 23' - Doelpunt - Krépin Diatta (0 - 2)
  3. 22' - Doelpunt - Hans Vanaken (0 - 1)
  1. 77' - Verv. Thibault Vlietinck door Dion Cools
  2. 73' - Verv. Siebe Schrijvers door Kaveh Rezaei
  3. 69' - Verv. Silas Gnaka door Youssef Msakni
  4. 67' - Verv. Wesley Moraes door Jelle Vossen
  5. 57' - Verv. Jordan Loties door Jean-Thierry Lazare
  6. 47' - Doelpunt - Hans Vanaken (0 - 4)
  22'Hans Vanaken0 - 1
  23'Krépin Diatta0 - 2
  45'Ruud Vormer0 - 3
  47'Hans Vanaken0 - 4

  Club Brugge heeft met overtuiging z’n job gedaan op bezoek bij Eupen. Een uitmuntende Vanaken loodste de landskampioen naar een ruime 0-4-overwinning. Club gaat zo de laatste speeldag in met 6 punten achterstand op leider Racing Genk. "Genk heeft een fantastisch seizoen gespeeld, maar iedereen weet dat de maanden april en mei money time zijn in België", zegt Ivan Leko.

  Eupen - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Ruud Vormer ontneemt Eupen kort voor de rust het laatste greintje hoop op een comeback. De thuisploeg kreeg al twee zware tikken bij de snelle opeenvolging van de 0-1 en de 0-2, Vormer zorgde voor de uppercut.
  • Man van de match: Twee goals én een assist, Hans Vanaken gaf z’n Gouden Schoen vanavond nog wat extra glans. Hij effende halfweg de 1e helft de weg voor de Brugse zege en zette kort na de rust zelf de kers op de taart.
  • Opvallend: Voor Eupen eindigt het seizoen in mineur. Het verloor maar liefst 6 van z’n laatste 7 wedstrijden. Enkel op bezoek bij Oostende kon Eupen een puntje sprokkelen. Ook pijnlijk: in de onderlinge duels tegen Club incasseerde het dit seizoen 9 goals.

  Bekijk de goals uit Eupen - Club Brugge (0-4)

  Vanaken beslist wedstrijd in twee minuten

  Een kopbalkans voor Wesley en ééntje voor Diatta, veel meer kreeg Club niet voor elkaar in de openingsfase. Het was zelfs scheidsrechter Bram Van Driessche die voor opwinding zorgde. Hij wees naar de penaltystip toen Vanaken na een goede tussenkomst van Castro-Montes onderuit ging, maar de VAR wees hem terecht.

   

  Niet getreurd bij Vanaken, die pakte wat later tóch z’n moment en hoe! Na een afleggertje van Wesley zette hij Club na iets meer dan twintig minuten op voorsprong. Een minuut later kroop hij in de rol van aangever, Diatta maakte er 0-2 van.

   

  Eupen ontsnapte zelfs aan de 0-3, Van Crombrugge had een prima reflex nodig op een kopbal van Schrijvers. Maar die derde tegengoal kwam er uiteindelijk toch voor Eupen. Kort voor de rust krulde Vormer een vrije trap heerlijk over de muur en buiten het bereik van Van Crombrugge.

  VIDEO: Van Driessche geeft strafschop, VAR overruled hem

  Vierde goal doet het licht definitief uit bij Eupen

  Club ging in de 2e helft gewoon door op z’n elan, met Vanaken als uitmuntende dirigent. Vormer bracht bal kort na de rust laag voor doel en Vanaken poeierde z’n 2e van de avond in de kruising. Eupen hing nu helemaal in de touwen.

   

  Zelfs bij 0-4 was de Brugse doelpuntenhonger nog niet gestild. Van Crombrugge moest zich nog eens onderscheiden op een schot van Schrijvers en ook Vanaken stelde de doelman nogmaals op de proef met een vrije trap.

   

  Eupen ging nog op zoek naar het eerreddende doelpunt, maar dat kwam er niet. Toyokawa was er het dichtste bij, de invaller zag z’n kopbal op de paal stranden. Een andere invaller bij Club, Rezaei, wou ook nog graag z’n goaltje meepikken, maar Van Crombrugge vond 0-4 al zwaar genoeg.

  VIDEO: Wesley mokt bij wissel ondanks 0-4-tussenstand

  Leko: "Van eerste tot laatste minuut heel goed Club"

  • Krépin Diatta (Club Brugge): "Ik ben heel tevreden met m’n 1e doelpunt, ik heb hier lang op gewacht. Tot nu kon ik wel assists geven, maar scoren lukte niet. Ik hoop dat ik op deze weg kan blijven voortgaan. Als je hard werkt en in jezelf gelooft, dan wordt alles makkelijk. Ik probeer zoveel mogelijk te leren en zo snel mogelijk progressie te maken. Het samenspel met Hans verloopt goed. Hij begrijpt wat ik wil doen en ik kan zijn spel ook

  goed lezen. Wij zitten nu in een positieve spiraal, we moeten op deze weg blijven voortgaan."

  • Hans Vanaken (Club Brugge): "We hebben de match vanaf de 1e minuut gedomineerd met veel balbezit en veel kansen. Bij 0-3 aan de rust was de match zo goed als gespeeld. In de 2e helft maakten we snel de 0-4 en dan was het boeken toe. Voor ons kon deze wedstrijd niet beter verlopen. Dat ik nu clubtopscorer ben? Ik had daar nog niet aan gedacht. Schrijvers en Wesley hebben 10 goals, iedereen scoort en dat is het belangrijkste. Wij kunnen vanuit verschillende kanten gevaarlijk zijn. Een hattrick is me nog nooit gelukt, dus ik wou wel voor die 3e goal gaan. Ik was er dicht bij met die vrije trap,

  maar in het laatste kwartier speelden we het rustig uit en dan waren er minder grote kansen."

  • Siebe Blondelle (Eupen): "In de 1e helft werden we overklast door Club Brugge. Vorige week tegen Antwerp stond het verdedigend wel goed ondanks de nederlaag en we hoopten die lijn vandaag door te trekken. Dat is jammer genoeg niet gelukt. In de tweede helft hebben we het systeem nog wat aangepast, maar we incasseerden dan meteen de 0-4. We waren vandaag niet in staat om iets te doen tegen dit Club."
  • Ivan Leko (trainer Club Brugge): "Ik moet mijn spelers feliciteren voor hun inzet en mentaliteit en de kwaliteit die ze vandaag gebracht hebben. De omstandigheden waren dramatisch, maar toch was het van de eerste tot de laatste minuut een heel goed Club Brugge. Mijn spelers hebben op het veld gesproken, dit is een dik verdiende overwinning. Vanaken speelde een heel sterke wedstrijd, het was echt genieten. Maar de hele ploeg was sterk met veel automatismen, veel kansen en mooie doelpunten. We waren niet bezig met Genk tijdens de wedstrijd. Onze vorm is heel goed in 2019, maar de resultaten waren

  niet altijd goed. Wij proberen elke wedstrijd beter te worden. Wat de tegenstanders doen, zijn niet onze zorgen. Genk heeft een fantastisch seizoen gespeeld, maar iedereen weet dat de maanden april en mei money time zijn in België."

  • Claude Makélélé (trainer Eupen): "We stonden tegenover een bijzonder sterk Club

  Brugge, dat ons op alle gebieden gedomineerd heeft. Zowel achteraan, op het middenveld als in de aanval. Dit is voor ons een wedstrijd om snel te vergeten. Er was geen agressiviteit bij ons, terwijl Club net heel efficiënt was. Daar kunnen we een voorbeeld aan nemen. Het is een schande dat we in onze laatste thuiswedstrijd niet met meer bezieling gespeeld hebben. Dat is jammer."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Club Brugge heeft met overtuiging de volle buit gepakt op het veld van Eupen. Aan de rust stond het al 0-3 voor de landskampioen, in de tweede helft deden de bezoekers daar nog één goaltje bij.
  2. tweede helft, minuut 89. Van Crombrugge houdt Rezaei van 0-5. Kort voor het einde deelt Club nog eens een prikje uit. Rezaei waagt z'n kans met een verre knal, maar Van Crombrugge vindt 4 tegengoals wel genoeg.
  3. tweede helft, minuut 84. Genk is intussen ook op voorsprong gekomen tegen Lokeren en behoudt dus voorlopig z'n voorsprong van 6 punten op Club Brugge. Op de laatste speeldag moet Genk naar Zulte Waregem, Club Brugge ontvangt revelatie Moeskroen.
  4. tweede helft, minuut 79. De wedstrijd is gespeeld en dat is er ook aan te zien. Voor Club is het stilaan welletjes, Eupen probeert nog op zoek te gaan naar de eerredder.
  5. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Club Brugge, Dion Cools erin, Thibault Vlietinck eruit
  6. tweede helft, minuut 76. Ze blijven nu vlotjes wisselen in Eupen. Ook voor Vlietinck zit de wedstrijd erop, hij gaat op z'n dooie gemakje naar de kant. Cools lost hem af.
  7. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Club Brugge, Kaveh Rezaei erin, Siebe Schrijvers eruit
  8. tweede helft, minuut 73. Voor Schrijvers zit de wedstrijd erop. Rezaei mag nog eens z'n kunnen bewijzen in de laatste twintig minuten.
  9. tweede helft, minuut 71. Vanaken botst op Van Crombrugge. Na Vormer is het nu aan Vanaken om z'n kans te wagen op een vrije trap. En ook hij zorgt voor dreiging, maar Van Crombrugge voorkomt nog meer averij voor Eupen met een knappe redding.
  10. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij KAS Eupen, Youssef Msakni erin, Silas Gnaka eruit