• home
 • video
 • pas verschenen

  STVV doet slechte zaak in strijd om Play-off 1 tegen 9 man van Moeskroen

  einde
  11
  1. 37' - Geel - Frank Boya
  2. 33' - Doelpunt - Taiwo Awoniyi (1 - 1)
  3. 27' - Verv. Mërgim Vojvoda door Georgios Galitsios
  4. 15' - Doelpunt - Daichi Kamada (0 - 1)
  1. 90+3' - Verv. Pol Garcia door Steven De Petter
  2. 83' - Verv. Alexis De Sart door Mamadou Sylla
  3. 79' - Geel 2 - Frank Boya
  4. 78' - Geel - Pol Garcia
  5. 75' - Verv. Taiwo Awoniyi door Frantzdy Pierrot
  6. 72' - Geel 2 - Nikola Gulan
  7. 70' - Verv. Samy Mmaee door Alexandre de Bruyn
  8. 58' - Geel - Nikola Gulan
  9. 57' - Verv. Benjamin van Durmen door Nemanja Antonov
  10. 56' - Geel - Yohan Boli
  15'Daichi Kamada0 - 1
  33'Taiwo Awoniyi1 - 1

  STVV heeft een zeer slechte zaak gedaan in de strijd om Play-off 1. Tegen negen man van Moeskroen kon het de numerieke meerderheid niet omzetten in een zege. Het moet nu winnen van Gent op de slotspeeldag om Play-off 1 te halen.

  Moeskroen - STVV kort samengevat

  • Sleutelmoment: Kamada verslaat in de tweede helft doelman Butez met een kopbal en denkt de 1-2 op het bord te zetten, maar Godeau vliegt de bal als een volleerde acrobaat uit doel.
  • Man van de Match: Zonder Moeskroen-doelman Butez had  STVV hier altijd gewonnen. De keeper pareerde zowat alles en zorgt er eigenhandig voor dat STVV een slechte zaak doet voor de top 6.
  • Opvallende statistiek: Moeskroen heeft nog altijd niet verloren in 2019. Het blijft zo dé ploeg van het nieuwe jaar, ondanks twee rode kaarten vandaag.

  Bekijk de goals uit Moeskroen - STVV (1-1)

  Spetterende eerste helft levert slechts twee doelpunten op

  Een furieus wedstrijdbegin resulteerde in kansen aan beide kanten. Vooral Moeskroen was zeer bedrijvig, dat op zijn uitstekende vorm van 2019 voort borduurde. Het eerste doelpunt viel echter aan de overkant, nadat Botaka na een flukse dribbel hard had voorgezet en Kamada aan de tweede paal vond. 

   

  De wedstrijd bleef daarna aan een razend tempo over en weer gaan. Beide ploegen speelden met open vizier en STVV kwam nog dicht bij een tweede treffer, maar Butez stond uitstekend te keepen. 

   

  STVV leek de controle over de wedstrijd te hebben, maar een zeer bedrijvige Benson wilde de actie van Botaka maar wat graag kopiëren en bracht eveneens hard voor doel. Daar kwam Awoniyi goed voor zijn man en zo stond het plots gelijk. Beide teams mochten de kleedkamers in met elk één roos achter hun naam na een eerste helft om duimen en vingers bij af te likken.

  VIDEO: Godeau houdt STVV van de zege met ultieme vliegende redding op de lijn

  STVV raakt niet voorbij 9 Moeskroen-spelers

  Een kopie van de eerste helft kwam er in de tweede helft niet. Vooral STVV speelde een stuk slordiger en Moeskroen dirigeerde de wet. De doelpogingen bleven wel aan weerskanten vallen, maar scoren was geen evidentie omdat beide doelmannen telkens pal stonden.

   

  Maar niet alleen de doelmannen waren bij de pinken. Kamada dacht na twintig minuten in de tweede helft zijn tweede van de avond te hebben gemaakt, maar dat was buiten Godeau gerekend. De Moeskroen-verdediger speelde even voor keeper, nadat Butez voor een keer was geklopt, en vloog de bal als een ware acrobaat alsnog uit doel.

   

  Moeskroen was aan een achterstand ontsnapt, maar Gulan besloot om het zijn ploeg toch nog wat lastiger te maken. Met twee keer geel mocht de verdediger gaan douchen met nog 20 minuten op de klok. Alsof dat nog niet lastig genoeg was voor de thuisploeg trakteerde ook Boya zichzelf op een tweede keer geel. Moeskroen nog iets meer dan tien minuten met 9 man.

   

  STVV zat zo in een zetel door de dubbele man-meer-situatie, maar sprong daar zeer onzorgvuldig mee om. Kans na kans werd de nek omgewrongen. In het absolute slot van de wedstrijd kon Sylla zijn ploeg alsnog aan de zege helpen, maar zijn poging strandde op een Moeskroens-been. STVV ziet zo Anderlecht en Gent over zich springen en moet op de slotspeeldag thuis winnen van Gent wil het in Play-off 1 aantreden.

  Brys: "Heb zelf ook genoten van dit kijkstuk"

  • Marc Brys (trainer STVV): "Eigenlijk heb ik zelf ook wel genoten van dit spektakelstuk. Alleen is het jammer dat we onze vele kansen niet konden omzetten in meer doelpunten. Maar ergens verandert dit niets aan onze situatie. We weten nu wat ons te doen staat volgende week en dat is winnen van Gent."
  • Alexis De Sart (STVV): "Als er vandaag een andere doelman in doel staat bij Moeskroen denk ik dat we deze partij winnen. Ik wil Butez dan ook feliciteren met zijn match, hij was uitstekend. We zijn een beetje teleurgesteld door het resultaat, maar nu moeten we alles zetten op de 'finale' van volgende week tegen Gent."
  • Jordan Botaka (STVV): "Het doel was de drie punten pakken, maar dat lukte niet. Dat is zeer jammer. We houden wel een goed gevoel over aan het feit dat we veel kansen creëerden en goed voetbal op de mat hebben gebracht. Er staat nu veel druk op de ketel voor de 'finale' tegen Gent. We zullen rustig moeten blijven en we mogen de druk niet naar ons hoofd laten stijgen. Ik kijk er alleszins naar uit."

  Storck: "Denk dat STVV streepje voor heeft op Gent vanwege hun kunstgras"

  • Bernd Storck (trainer Moeskroen): "We wilden deze partij heel graag winnen en ik denk dat we dat ook wel hebben laten zien met onze manier van voetballen. Maar uiteindelijk ben ik blij met het punt, zeker omdat we de wedstrijd met 9 eindigden. Of STVV het volgende week haalt van Gent? Dat is moeilijk te zeggen, maar ik denk wel dat ze een streepje voor hebben op Gent vanwege het thuisvoordeel en het kunstgras waarop ze spelen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde: 1-1. STVV heeft in een zeer aangename partij tegen Moeskroen een slechte zaak gedaan in de strijd om Play-off 1. Moeskroen viel op 20 minuten van het einde met 10 man en even later zelfs met 9, maar STVV vergat te profiteren van het numerieke overwicht. STVV moet nu winnen van Gent wil het alsnog Play-off 1 halen.
  2. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij STVV, Steven De Petter erin, Pol Garcia eruit
  3. tweede helft, minuut 90. Sylla niet. Ook Sylla kan niet voor de 1-2 zorgen. Hij besluit op een Moeskroens-been.
  4. tweede helft, minuut 89. Benson kan plots counteren en Pierrot komt mee. Benson ziet hem lopen, maar zijn pas is te slap. .
  5. tweede helft, minuut 87. STVV gaat te slordig om met de numerieke meerderheid. Moeskroen lijkt niet al te veel problemen te hebben. .
  6. tweede helft, minuut 84. Benson mag nog eens met de bal aan de haal. Hij moet het alleen doen en schiet dan maar ver naast. Het beste is eraf bij Moeskroen, dat nog flink moet zweten met zijn negenen. .
  7. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij STVV, Mamadou Sylla erin, Alexis De Sart eruit
  8. tweede helft, minuut 82. Kamada trapt over. Kamada houdt zijn mannetje aan de praat en kapt zich mooi vrij in een schietpositie. Hij haalt echter iets te onbesuisd uit en trapt hoog over.
  9. tweede helft, minuut 81. Acolatse versiert een corner, maar die wordt makkelijk geplukt door Butez. STVV heeft nog zo'n tien minuten om de zege binnen te halen.
  10. Tweede gele kaart voor Frank Boya van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 79