• home
 • video
 • pas verschenen

  Emond schiet Standard met dubbel salvo naar Play-off I en plaats 3

  einde
  12
  1. 35' - Doelpunt - Renaud Emond (0 - 2)
  2. 18' - Doelpunt - Renaud Emond (0 - 1)
  1. 90+2' - Verv. Paul José Mpoku door Orlando Sá
  2. 88' - Verv. Adama Traoré door Olivier Deman
  3. 79' - Geel - Yoann Etienne
  4. 78' - Verv. Maxime Lestienne door Mehdi Carcela-González
  5. 71' - Verv. Renaud Emond door Samuel Bastien
  6. 70' - Geel - Renaud Emond
  7. 67' - Geel - Irvin Cardona
  8. 66' - Doelpunt - Irvin Cardona (1 - 2)
  9. 59' - Verv. Serge Gakpé door Nabil Alioui
  18'Renaud Emond0 - 1
  35'Renaud Emond0 - 2
  66'Irvin Cardona1 - 2

  Standard heeft zich op de voorlaatste speeldag van de competitie verzekerd van deelname aan Play-off I. Dankzij 2 goals van Emond voor de rust leek het op weg naar een simpele zege bij Cercle, maar een goal van Cardona zorgde toch nog voor lichte onrust in de Luikse keet.

  Cercle-Standard in een notendop

  • Sleutelmoment: 35' In een match met meer diepte- dan hoogtepunten zorgt Standard met de 0-2 toch voor een bloempje op de mesthoop. De snelle combinatie tussen Bokadi, Lestienne en Emond was er eentje om in te kaderen.

   

  • Man van de Match: Renaud Emond heeft zijn voor- en tegenstanders, maar hij staat er wel bijna altijd op de belangrijke momenten. Met 2 goals breekt hij nu de Luikse poort naar Play-off I open.

   

  • Opvallend: Cercle Brugge kon nog altijd niet winnen in 2019, Standard kon dit kalenderjaar nog geen enkele keer de 0 houden.

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Standard (1-2)

  Standard laat verwennerij achterwege, maar is wel efficiënt

  Standard wist dat het een zege nodig had om met een gerust hart de slotspeeldag te kunnen aanvangen. Preud'homme was door een griepepidemie wel genoodzaakt om Carcela en Fai op de bank te houden.

   

  Standard leek niet echt geneigd met de deur in huis te vallen. De eerste kans was voor Cercle. Ochoa pakte uit met een geweldige save op Gakpé, ook al stond die buitenspel. Bongiovanni had eerder in die fase ook al kunnen scoren.

   

  Standard had maar 1 kans nodig om te scoren. Een hoekschop werd door Nardi fout ingeschat. Emond werkte de bal aan de 2e paal binnen.

   

  Een doelpunt dat geen schoonheidsprijs verdiende, iets wat wel gezegd kan worden van de 0-2 van Standard: Bokadi met de diepgang, Lestienne met het vernuft (hakje) en Emond met de efficiëntie.

   

  De 2e helft leek zoals gevreesd op een overbodig nummertje. Tot Cavanda zich liet rollen door Etienne en Cardona dan toch kon scoren. Cercle deed er daarna nog alles aan om het feestje van Standard te vergallen. Alles, behalve scoren. Uiteindelijk hoefde Ochoa geen mirakels te verrichten.

   

  Door de nederlaag van Antwerp is Standard niet alleen zeker van Play-off I, maar springt het ook naar de 3e plaats in het klassement.

  VIDEO: Zot nummertje van Mpoku gaat de mist in

  "Blij dat dit voorbij is en we ons kunnen focussen op Play-off I"

  • Michel Preud'homme (coach Standard): "De zege was nooit in gevaar gekomen, als we niet die fout hadden gemaakt bij de 1-2. Ik vind dat Cavanda een goeie match speelde, maar zijn probleem is dat hij zich geen 90 minuten kan concentreren. We hebben nu een beetje later dan gedacht zekerheid over Play-off I, maar we staan er wel op een belangrijk moment. Als je naar de andere resultaten kijkt, zie je hoe moeilijk deze competitie is. Nu wil ik nog niet aan Play-off I denken. Eerst nog Waasland-Beveren, zelfs al staat daar maar 1,5 punt op het spel."

   

  • Zinho Vanheusden (Standard): "We hebben het onszelf moeilijk gemaakt door die domme tegengoal. We hadden het onder controle. Het was geen mooi voetbal, maar Play-off I is binnen en dat is het belangrijkste. Ik ben blij dat dit voorbij is en we ons kunnen focussen op die play-offs. We zullen het match per match bekijken, maar ik geloof in onze ploeg."

  VIDEO: Bongiovanni zoeft aan de zijlijn vlak voorbij coach Guyot

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. EINDE: 1-2. Standard houdt toch stand. Het maakte het zichzelf nog onnodig moeilijk, maar de kwalificatie voor Play-off I is een feit.
  2. tweede helft, minuut 95. Geen kans voor Cercle. Nardi moet terugsprinten, maar Carcela wordt nog afgehouden door een verdediger.
  3. tweede helft, minuut 94. De eerste hoekschop levert niets op, tenzij een nieuwe hoekschop.
  4. tweede helft, minuut 93. Corner voor Cercle. Cercle krijgt nog een hoekschop. Doelman Nardi gaat zelfs mee. Hangt er sensatie in de lucht?
  5. tweede helft, minuut 93. Toch nog even bibberen en beven voor Standard, wanneer een diepe bal wat blijft hangen in het strafschopgebied.
  6. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Standard, Orlando Sá erin, Paul José Mpoku eruit
  7. tweede helft, minuut 91. Orlando Sa. Orlando Sa maakt opnieuw zijn comeback na blessureleed. Aanvoerder Mpoku zoekt de speler uit die het verste van hem staat om zijn aanvoerdersband aan af te geven.
  8. tweede helft, minuut 89. 5 minuten extra tijd. Bij Standard proberen ze het spel nu zoveel mogelijk te vertragen. Er komen straks wel 5 minuten extra bij, dus de vertragingstechnieken zullen nog een tijdje op volle toeren moeten draaien.
  9. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Cercle Brugge, Olivier Deman erin, Adama Traoré eruit
  10. tweede helft, minuut 86. Bijna was dat foutje er. Of toch minstens een aarzeling bij Vanheusden, die niet durft of kan wegtrappen met Palun in zijn nek. Ochoa moet nog ingrijpen, maar er was al gefloten voor een overtreding.