• home
 • video
 • pas verschenen

  Charleroi verrast slap Antwerp, maar ziet POI-droom uit elkaar spatten

  einde
  12
  1. 31' - Doelpunt strafschop - Victor Osimhen (1 - 1)
  2. 24' - Doelpunt - Amara Baby (1 - 0)
  1. 90+5' - Geel - Nicolas Penneteau
  2. 89' - Verv. Ryota Morioka door Dorian Dessoleil
  3. 88' - Geel 2 - Gaëtan Hendrickx
  4. 86' - Verv. Aurélio Buta door Didier Lamkel Ze
  5. 84' - Geel - Gaëtan Hendrickx
  6. 82' - Verv. Ali Gholizadeh door Adama Niane
  7. 77' - Doelpunt - Massimo Bruno (1 - 2)
  8. 70' - Verv. David Henen door Massimo Bruno
  9. 66' - Verv. David Simao door Geoffry Hairemans
  10. 46' - Verv. William Owusu door Jonathan Bolingi
  24'Amara Baby1 - 0
  31'Victor Osimhen1 - 1
  77'Massimo Bruno1 - 2

  Antwerp heeft een zwakke prestatie afgeleverd tegen Charleroi. De bezoekers pleegden de perfecte overval, ook al brengt die overwinning hen geen stap dichter bij POI. Meer zelfs: Charleroi is door de goeie resultaten van zijn concurrenten veroordeeld tot deelname aan POII.

  Antwerp-Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: net na de rust schiet Refaelov - bij een 1-1-stand - een strafschop tegen de paal. Charleroi ruikt bloed en maakt het even later wél af.
  • Man van de match: Osimhen is en blijft een gevaarlijk heerschap. De Nigeriaan van Charleroi werkte zich opnieuw uit de naad en schoot vanuit elke hoek.
  • Opvallend: ondanks een overwinning ziet Charleroi zijn waterkans op POI-deelname verdampen. Het zal niet hoger eindigen dan de 8e plaats.

  Bekijk de goals uit Antwerp - Charleroi (1-2)

  Gelijkopgaande strijd voor de rust

  Antwerp had zich vorige week verzekerd van een ticket voor POI. Het miste in deze wedstrijd de geschorste Haroun en Yatabaré en de deze week zieke Van Damme. Een kans voor drie nieuwkomers om hun tanden te tonen, maar Govea, Simao en Batubinsika bleken geen meerwaarde.

   

  Het was Charleroi, dat met dezelfde 11 van vorige week tegen Genk speelde, dat de bal opeiste en verzorgd voetbal bracht. Iets na het kwartier leidden de bezoekende intenties tot een eerste goeie kans: Bolat moest de doorgebroken Henen van het openingsdoelpunt houden.

   

  Antwerp antwoordde met twee snelle tegenstoten. De tweede was de goeie: Refaelov opende naar Buta, die de bal op een schoteltje legde voor Baby. De ex-Charleroi-speler liet de kans niet liggen en maakte er 1-0 van.

   

  Een paar minuten later hingen de bordjes evenwel alweer gelijk. Na een fout van Batubinsika op Osimhen legde ref Laforge de bal op de stip. Osimhen tartte alle wetten van het voetbal door zelf achter de bal te gaan staan, maar de koele Nigeriaan faalde niet (1-1).

  Baby viert de 1-0.

  Bruno haalt de trekker over

  Was de eerste helft het aanzien nog wel waard, na de rust verwaterde het spelpeil zienderogen. Antwerp riep het onheil zelf over zich af toen Refaelov een penalty verkwanselde. Zijn trap botste via de paal opnieuw het veld in, weg kans.

   

  Charleroi reageerde meteen met een uithaal van Osimhen. Antwerp-doelman Bolat ontpopte zich tot de actiefste speler van de thuisploeg, het was dankzij hem dat de 1-1 tot de 77e minuut op het bord bleef flikkeren.

   

  Maar in die 77e minuut kreeg Charleroi wat het verdiende: een tweede doelpunt. Bruno werkte een terugleggertje van Marinos af, daar had Bolat geen verhaal tegen.

   

  Wie dacht dat Antwerp een stevig slotoffensief uit zijn mouw zou schudden, kwam bedrogen uit. Charleroi had de touwtjes strak in handen en Antwerp kwam niet verder dan een kopkans voor Bolingi.

   

  Zelfs nadat de bezoekers met zijn tienen voortmoesten na een tweede gele kaart voor Hendrickx bleef Antwerp gewoon wat aanrommelen.

  Bruno beslist de match met de 1-2.

  Reacties:

  • Sinan Bolat (Antwerp): "We stonden er niet. We hebben het te laks opgenomen. Dan krijg je een wedstrijd als deze. Het was alsof zij de zege meer wilden dan wij, ze waren sterker in de duels. Misschien heeft dat bij bepaalde spelers te maken met het feit dat we al zeker zijn van POI, maar dat zou niet mogen. Je moet altijd volledig gemotiveerd zijn en erop gebrand zijn om te willen winnen. Het wordt nu belangrijk die laatste match volgende week te winnen, want we willen niet met een 6e plaats of slecht gevoel naar POI."
  • Laszlo Bölöni (Antwerp-coach): "We zijn zeer slecht begonnen. Daarna zijn we wat meer in de wedstrijd gekomen, maar ik had snel het gevoel dat Charleroi op alle vlakken aanweziger was dan wij. Het is delicaat om te zeggen, maar ik denk dat onze zekerheid over POI het gedrag van bepaalde Antwerp-spelers beïnvloed heeft."
  • Felice Mazzu (Charleroi-coach): "Op Antwerp komen winnen en POI niet halen, dat doet toch pijn. Als we wat meer tijd hadden, had er dit seizoen meer ingezeten. We hebben eerder in het seizoen enkele domme nederlagen geleden. Maar goed, we gaan nu naar POII en daarin moeten we ook ons best doen. Ik zie ons niet als favoriet in die eindronde, want er zijn nog sterke deelnemers, maar het moet wel een doel zijn om POII te proberen winnen."

  Fase per fase

  1. Gele kaart voor Nicolas Penneteau van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 95
  2. tweede helft, minuut 95. Einde: 1-2. Laforge maakt er een einde aan. Charleroi wint van een slap Antwerp.
  3. tweede helft, minuut 94. Penneteau moet nog even ingrijpen bij een kopbal van Mbokani. .
  4. tweede helft, minuut 92. Antwerp krijgt geen deftig offensief van de grond. Charleroi lijkt met de 3 punten naar huis te rijden.
  5. tweede helft, minuut 91. Weg waterkans... Anderlecht staat 2-0 voor tegen KV Kortrijk.Dat betekent dat Charleroi zelfs met een overwinning op Antwerp niet meer in aanmerking komt voor POI.
  6. tweede helft, minuut 90. Extra tijd. Er komen 4 minuten bij.
  7. tweede helft, minuut 90. Antwerp versiert een corner. De fans geloven er nog in, maar veel bakken de thuisspelers er niet van.
  8. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Charleroi, Dorian Dessoleil erin, Ryota Morioka eruit
  9. Tweede gele kaart voor Gaëtan Hendrickx van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 88
  10. tweede helft, minuut 88. Rood! Hendrickx moet naar de kant. Hij incasseert een tweede gele kaart na dom hands. Charleroi moet het slot afwerken met 10 man.