• home
 • video
 • pas verschenen

  Kums loodst Anderlecht naar winst én ticket voor Play-off I

  einde
  20
  1. 33' - Doelpunt - Sven Kums (1 - 0)
  2. 5' - Geel - Kristof D'Haene
  1. 86' - Verv. Ivan Obradovic door Antonio Milic
  2. 82' - Verv. Sven Kums door Francis Amuzu
  3. 78' - Verv. Charilaos Charisis door Christophe Lepoint
  4. 70' - Doelpunt vrije trap - Sven Kums (2 - 0)
  5. 69' - Geel - Charilaos Charisis
  6. 66' - Verv. Aboubakary Koita door Imoh Ezekiel
  7. 65' - Verv. Peter Zulj door Edo Kayembe
  8. 59' - Verv. Petar Golubovic door Larry Azouni
  33'Sven Kums1 - 0
  70'Sven Kums2 - 0

  Anderlecht heeft zijn ticket voor Play-off I eindelijk te pakken. Paars-wit zette Kortrijk opzij met 2-0 dankzij twee goals van Sven Kums. Door het puntenverlies van STVV is Anderlecht nu zeker van Play-off I.

  Anderlecht - Kortrijk in een notendop:

  Sleutelmoment: Op het halfuur ontsnapt Anderlecht in één aanval 2x aan de 0-1. Met een voorsprong van Kortrijk had het vervolg van de wedstrijd er ongetwijfeld heel anders uitgezien.

  Man van de match: Sven Kums stond op wanneer zijn team hem het hardst nodig had en knalde Anderlecht naar Play-off I met twee knappe goals.

  Bekijk de goals uit Anderlecht - Kortrijk (2-0)

  Kums scoort

  Anderlecht moest winnen en nam de wedstrijd vanaf de aftrap in handen, aanvankelijk zonder veel open doelkansen te creëren.

   

  De thuisploeg deelde wat prikjes uit tegen een afwezig Kortrijk, dat wel ei zo na op voorsprong kwam. Bij een corner werd een kopbal van Stojanovic van de lijn geveegd, Avenatti kopte de rebound op de lat.

   

  Dat de bezoekers bij hun eerste doelkans bijna scoorden, was toch een flinke waarschuwing voor de thuisploeg. Dat had ook Sven Kums begrepen. De middenvelder nam het heft in eigen hand en plaatste de bal van buiten de zestien netjes in de verste hoek: 1-0 voor paars-wit.

   

  De voorsprong stond Anderlecht toe wat minder nerveus te acteren en gaf ook Bolasie vleugels. De Congolees solliciteerde voor een wereldgoal, maar zijn raket spatte uiteen op de dwarslat.

  VIDEO: Mister Michel verwarmt zich met een dekentje

  Kums scoort (bis)

  Ook na de koffie behield Anderlecht het overwicht, zonder Kortrijk in grote problemen te brengen. Omdat paars-wit niet doordrukte, bleef het een dubbeltje op zijn kant.

   

  En het dubbeltje viel in het voordeel van de thuisploeg, toen Chevalier de bal op de lat lepelde en Avenatti buitenspel bleek te staan in de rebound. De gelijkmaker van KVK werd terecht afgekeurd.

   

  Twintig minuten voor tijd legde Sven Kums - weer hij - de wedstrijd in een beslissende plooi. Met een fraaie vrije trap bezorgde hij zijn team een dubbele voorsprong, waardoor Anderlecht de wedstrijd rustig kon uitvoetballen. In de slotfase liet Amuzu de 3-0 nog liggen na een geweldige solo.

   

  En zo is Anderlecht met nog één speeldag voor de boeg eindelijk zeker van deelname aan Play-off I. Concurrent STVV speelde immers gelijk bij Moeskroen.

  VIDEO: Chevalier eet een hapje en moet het dan van tussen zijn tanden halen

  Reacties

  Fred Rutten (Anderlecht-coach): "Ik ben niet helemaal tevreden, maar wel hoe we de eerste helft hebben ingevuld. Onze intentie was goed, maar het is jammer dat we dat geen hele wedstrijd kunnen volhouden. Ik ga ervan uit dat dat een groeiproces is. In andere wedstrijden kregen we soms het deksel op de neus. Het is goed dat we daar een stap in hebben gezet. Dat moet vertrouwen geven. Er is nu zekerheid en het is mooi dat daar grote tevredenheid over is, maar anderzijds: dit is Anderlecht. Is dat dan niet normaal? Ik vind wel dat de lat nu hoger mag. Ze hebben mij aangepraat dat in POI alles mogelijk is. We zijn tot iets in staat in POI."

  Yves Vanderhaeghe (KVK-coach): "We hebben onze momenten gehad. We hadden vroeg op voorsprong kunnen komen, ook al namen we te weinig initiatief in de eerste helft. Bij de 1-0 gaven we Kums veel te veel vrijheid. In de tweede helft hebben we onze rug gerecht en mochten we op meer rekenen. Maar na die vrije trap van Kums was de match gespeeld. Ik miste bij ons wat geloof, durf en efficiëntie."

  Rutten: "Ik laat me aanpraten dat in POI nog alles mogelijk is"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92. Einde. Wesley Alen maakt een einde aan de wedstrijd: Anderlecht doet wat het moet doen met een 2-0-zege tegen Kortrijk.
  2. tweede helft, minuut 89. Amuzu vergeet het af te maken. Amuzu gaat op wandel door de as van het veld en schudt alles en iedereen af. De knappe actie van de jonge middenvelder verdient een doelpunt, maar hij besluit op Kortrijk-doelman Bruzzese.
  3. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Anderlecht, Antonio Milic erin, Ivan Obradovic eruit
  4. tweede helft, minuut 86. Bolasie doet het goed op links en vindt Gerkens op de rand van de zestien. De middenvelder kapt zijn mannetje uit, maar heeft dan te veel tijd nodig.
  5. tweede helft, minuut 83. Verschaeren laat zich gelden. Verschaeren en Bolasie combineren goed op links, maar de voorzet van die laatste is ondermaats. Hier zat misschien iets meer aan. Jammer, want de voorafgaande actie van Verschaeren had beter verdiend.
  6. tweede helft, minuut 82. De wedstrijd kabbelt naar zijn einde toe. Anderlecht neemt niet veel risico's meer en Kortrijk lijkt ook niet veel meer in de tank te hebben.
  7. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Anderlecht, Francis Amuzu erin, Sven Kums eruit
  8. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KV Kortrijk, Christophe Lepoint erin, Charilaos Charisis eruit
  9. tweede helft, minuut 78. Chevalier dropt een vrije trap in de zestien. Kara klimt het hoogst en kopt het gevaar weg.
  10. tweede helft, minuut 75. Slimme Verschaeren. Verschaeren devieert een balletje van Kums slim in de loop van Gerkens. Die mikt de bal vanuit een scherpe hoek naast.