2. 70' - Doelpunt vrije trap - Sven Kums (2 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 29 - 10/03/19 - 18:01
Sven Kums
70'
Sven Kums
2 - 0

Anderlecht heeft zijn ticket voor Play-off I eindelijk te pakken. Paars-wit zette Kortrijk opzij met 2-0 dankzij twee goals van Sven Kums. Door het puntenverlies van STVV is Anderlecht nu zeker van Play-off I.

Anderlecht - Kortrijk in een notendop:

Sleutelmoment: Op het halfuur ontsnapt Anderlecht in één aanval 2x aan de 0-1. Met een voorsprong van Kortrijk had het vervolg van de wedstrijd er ongetwijfeld heel anders uitgezien.

Man van de match: Sven Kums stond op wanneer zijn team hem het hardst nodig had en knalde Anderlecht naar Play-off I met twee knappe goals.

Bekijk de goals uit Anderlecht - Kortrijk (2-0)

Kums scoort

Anderlecht moest winnen en nam de wedstrijd vanaf de aftrap in handen, aanvankelijk zonder veel open doelkansen te creëren.

De thuisploeg deelde wat prikjes uit tegen een afwezig Kortrijk, dat wel ei zo na op voorsprong kwam. Bij een corner werd een kopbal van Stojanovic van de lijn geveegd, Avenatti kopte de rebound op de lat.

Dat de bezoekers bij hun eerste doelkans bijna scoorden, was toch een flinke waarschuwing voor de thuisploeg. Dat had ook Sven Kums begrepen. De middenvelder nam het heft in eigen hand en plaatste de bal van buiten de zestien netjes in de verste hoek: 1-0 voor paars-wit.

De voorsprong stond Anderlecht toe wat minder nerveus te acteren en gaf ook Bolasie vleugels. De Congolees solliciteerde voor een wereldgoal, maar zijn raket spatte uiteen op de dwarslat.

Kums scoort (bis)

Ook na de koffie behield Anderlecht het overwicht, zonder Kortrijk in grote problemen te brengen. Omdat paars-wit niet doordrukte, bleef het een dubbeltje op zijn kant.

En het dubbeltje viel in het voordeel van de thuisploeg, toen Chevalier de bal op de lat lepelde en Avenatti buitenspel bleek te staan in de rebound. De gelijkmaker van KVK werd terecht afgekeurd.

Twintig minuten voor tijd legde Sven Kums - weer hij - de wedstrijd in een beslissende plooi. Met een fraaie vrije trap bezorgde hij zijn team een dubbele voorsprong, waardoor Anderlecht de wedstrijd rustig kon uitvoetballen. In de slotfase liet Amuzu de 3-0 nog liggen na een geweldige solo.

En zo is Anderlecht met nog één speeldag voor de boeg eindelijk zeker van deelname aan Play-off I. Concurrent STVV speelde immers gelijk bij Moeskroen.