AA Gent doet bij Zulte Waregem een zaakje met oog op Play-off I

  1. 5' - Doelpunt - Theo Bongonda (1 - 1)
  2. 2' - Doelpunt - Vadis Odjidja Ofoe (0 - 1)
  1. 90+2' - Doelpunt - Alexander Sørloth (1 - 3)
  2. 90+1' - Geel - Ewoud Pletinckx
  3. 77' - Verv. Jean-Luc Dompé door Stallone Limbombe
  4. 72' - Geel - Sigurd Rosted
  5. 70' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Brecht Dejaegere
  6. 63' - Verv. Idrissa Sylla door Henrik Rørvik Bjørdal
  7. 62' - Verv. Florian Tardieu door Mikael Soisalo
  8. 62' - Geel - Vadis Odjidja Ofoe
  9. 59' - Doelpunt - Jonathan David (1 - 2)
  10. 56' - Verv. Anderson Esiti door Birger Verstraete

  AA Gent heeft bij Zulte Waregem gedaan wat het moest doen: winnen. Dankzij de 1-3-zege nadert Gent tot op 2 punten van STVV. Op de slotspeeldag van de reguliere competitie staat STVV-AA Gent nog op het programma en dus hebben de Buffalo's hun lot in eigen handen.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Gent (1-3)

  Zulte Waregem - AA Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: Zeven minuten voor affluiten krijgt Ibrahima Seck een enorme kans om er 2-2 van te maken en Gent met een kater op te zadelen, maar de Senegalees verknoeit de vrije kopkans.
  • Man van de match: Birger Verstraete viel pas na de rust in, maar drukte meteen zijn stempel op de match en hielp een zoekend Gent voorbij een stug Zulte Waregem.
  • Opvallend: Jonathan David leek na zijn stormachtige start bij AA Gent de hoge verwachtingen toch niet te kunnen inlossen, maar intussen is de amper 19-jarige Canadees wel knap topschutter bij Gent.

  Twee goals in spectaculaire beginfase

  Gent-coach Jess Thorup verwachtte van zijn spelers dezelfde gretigheid als tegen Standard en de Deen werd op zijn wenken bediend: na amper twee minuten verscheen Odjidja alleen voor doel, de Gentse spelverdeler ramde de bal onhoudbaar in het dak van de goal: 0-1.

   

  Een droomstart voor AA Gent, maar Zulte Waregem knalde de bezoekers al snel weer van hun wolk. De Gentse verdediging verloor Bongonda uit het oog, die alle tijd en ruimte kreeg om de bal buiten het bereik van Kaminski in het hoekje te plaatsen: 1-1 na vijf minuten.

   

  Ook na de gelijkmaker bleef de wedstrijd vlotjes op en neer gaan. Jaremtsjoek mikte recht op Bossut, aan de overzijde werd een doelpunt van Harbaoui afgekeurd wegens buitenspel.

   

  Pas na twintig minuten ging de voet van het gaspedaal. Beide ploegen hapten naar adem en gingen minder nadrukkelijk op zoek naar een goal. Sluipschutter Harbaoui was er nog één keer dicht bij, hij devieerde een voorzet van Bongonda over.

   

  Op slag van rust versierde AA Gent nog een dot van een kans. Zulte Waregem hield even opendeurdag achterin, Dompé stormde alleen op Bossut af, maar week te ver uit en liep met de bal over de achterlijn.

  Dompé kan alleen op Bossut af, maar hij holt zichzelf voorbij

  Sorloth zorgt voor zekerheid in slotminuut

  De tweede helft begon net als de eerste met een vroege goal van de bezoekers, maar deze keer ging het Gentse feestje niet door: de VAR merkte voorafgaand buitenspel van Sorloth op en floot de Noor met enige vertraging terug.

   

  Opnieuw een veelbelovend begin dus, maar dat kreeg nu geen vervolg. Ook de acties van Bongonda waren minder scherp dan voor de pauze, bij zijn beste actie besloot hij te zelfzuchtig op Kaminski.

   

  Na de inbreng van Verstraete kon Gent toch weer een versnelling hoger schakelen. En dat leverde al snel resultaat op: een mislukt schot van Dompé werd de ideale assist voor David, die ijzig kalm bleef in de zestien meter en Bossut het nakijken gaf.

   

  Meteen na de 1-2 was Verstraete zelf het eindstation van een actie, maar hij kon zijn schot niet laag houden. Gent wou snel zekerheid over de zege met een derde doelpunt en drong aan, zij het zonder nog echt gevaarlijk te zijn.

   

  Bijna kreeg AA Gent nog een koude douche over zich heen toen Seck helemaal vrij kon inkoppen, maar de Senegalees miste onbegrijpelijk. Pas in de toegevoegde tijd werd de spanning helemaal weggenomen door Sorloth, die er op aangeven van Dejaegere 1-3 van maakte.

  Esiti is na zijn wissel even de weg naar de kleedkamer kwijt

  Thorup: "Het zal in Sint-Truiden moeten gebeuren"

  • Jess Thorup (AA Gent): "We hadden veel vertrouwen na de vorige match, maar toch was er soms te weinig rust aan de bal. Tijdens de pauze heb ik wat meer geduld gevraagd, en dan hebben we ook een goeie tweede helft gespeeld, al zag ik in de slotfase toch weer zenuwen."

   

  "De drie invallers hebben het ook heel goed gedaan. Dat is wat je verwacht van je invallers, dat ze het momentum doen kantelen en het team helpen. Deze zege geeft ons opnieuw extra vertrouwen voor de komende wedstrijden. Ik reken niet op puntenverlies van Anderlecht, dus het zal in Sint-Truiden moeten gebeuren op de laatste speeldag."

   

  • Francky Dury (Zulte Waregem): "Over de hele wedstrijd gezien, moet je zeggen dat zij op het goede moment gescoord hebben. De eerste helft was in balans, maar Gent kwam beter uit de kleedkamers en zeker na de inbreng van Verstraete hadden ze meer snelheid in hun spel. We hebben het geprobeerd, we zijn er zeker voor gegaan, maar misschien dat Gent de winst toch ietsje meer verdiende. "

  Thorup: "Zullen tegen STVV moeten tonen of we POI waard zijn"

  Odjidja: "We zijn op de goeie weg"

  Dejaegere: "We hebben ons lot in eigen handen

  Kaminski: "Dit betekent niets als we volgende week verliezen"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! AA Gent verslaat Zulte Waregem met 1-3 en blijft in de running voor Play-off I.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Alexander Sørloth van KAA Gent. 1, 3.
  4. tweede helft, minuut 92. Dan toch de 1-3. In de toegevoegde tijd beslist Sorloth de wedstrijd definitief. De actie is van Dejaegere, Sorloth tikt aan de eerste paal binnen: 1-3, Gent mag drie punten bijschrijven.
  5. Gele kaart voor Ewoud Pletinckx van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 91
  6. tweede helft, minuut 90. Bongonda naast. Gent zit met de daver op het lijf, Zulte Waregem ruikt zijn kans. Seck fungeert nu als aangever, Bongonda kan zijn kopbal niet binnen het kader mikken.
  7. tweede helft, minuut 88. Zulte Waregem blijft strijden voor een punt. Nu is het Bongonda die voor doel brengt vanaf links, maar zijn voorzet is van mindere kwaliteit.
  8. tweede helft, minuut 83. Seck mist de gelijkmaker. Gent ontsnapt aan een tweede gelijkmaker. Bjordal brengt uitstekend voor doel vanaf links, Seck komt vrij ingelopen en heeft de hoek maar voor het uitkiezen, maar hij kopt naast.
  9. tweede helft, minuut 79. "Gent heeft de wedstrijd onder controle en lijkt een heel goede zaak te gaan doen.". Tom Boudeweel op Sporza Radio.
  10. tweede helft, minuut 78. Terugkeer Limbombe. Wie we daar hebben: Stallone Limbombe krijgt nog een kwartiertje speeltijd, het zijn z'n eerste speelminuten sinds zijn verbanning naar de B-kern.
  11. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KAA Gent, Stallone Limbombe erin, Jean-Luc Dompé eruit
  12. tweede helft, minuut 75. Het is allemaal wat rommelig nu. Zulte Waregem probeert wel, maar verder dan een afgeweken voorzet van invaller Soisalo komt het voorlopig niet.
  13. Gele kaart voor Sigurd Rosted van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 72
  14. tweede helft, minuut 71. Ook Dompé mag aanleggen voor een vrije trap. Bossut ziet de bal een eindje naast vliegen.
  15. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij KAA Gent, Brecht Dejaegere erin, Roman Jaremtsjoek eruit
  16. tweede helft, minuut 70. "Zulte Waregem kan niet het niveau halen van in de eerste periode. Het creëert te weinig kansen.". Tom Boudeweel op Sporza Radio.
  17. tweede helft, minuut 65. Kaminski in twee tijden. Peeters krult de bal mooi over het muurtje, Kaminski ligt tijdig in de hoek en stopt de bal in twee keer.
  18. tweede helft, minuut 64.