Jupiler Pro League - speeldag 28 - 02/03/19 - 20:00
69'

KV Oostende en Waasland-Beveren hebben Lokeren een hak gezet
door de punten te verdelen. De kustploeg is zeker van het behoud en ook in Beveren kunnen ze de redding ruiken. Zo blijft er maar een druppel meer over van de waterkans voor Lokeren om te overleven.

KV Oostende - Waasland-Beveren in een notendop:

• Sleutelmoment: Waasland-Beveren wrong voor de rust veel kansen de nek om met Andrijasevic op kop. Al de missers en reddingen hielden Oostende in de wedstrijd, waardoor we na de pauze nog een wedstrijd kregen.
  • Opvallend: We kregen vanavond 32 kansen te zien, waarvan 16 pogingen tussen de palen. Dat we slechts 2 doelpunten te zien kregen, was de verdienste van de doelmannen.
  • Man van de match: Een dikke pluim voor Davy Roef en William Dutoit, die vanavond uitpakten met redding na redding. Zonder hen hadden we een doelpuntenfestival te zien gekregen.

Bekijk de goals uit KV Oostende - Waasland-Beveren (1-1)

Dutoit en de lat houden Oostende recht

Na 9 competitiewedstrijden zonder zege ging Oostende in eigen huis op zoek naar een welgekomen driepunter. Tegenstander met dienst was Waasland-Beveren, dat bij een zege mathematisch zeker zou zijn van het behoud.

In een wedstrijd die bol stond van de kansen, kwam het eerste gevaar van de thuisploeg. Na nog geen 10 minuten viseerde Indy Boonen de verste hoek, maar verder dan de buitenkant van de paal raakte hij niet. Het sein voor de bezoekers om tegen te prikken en dat deden ze met verve.

Andrijasevic kopte de bal eerst nog vol op Dutoit en halfweg de eerste helft kwam de Kroaat net een teen tekort om de voorzet van Forte tegen de netten te tikken. Dutoit ontpopte zich tot de sterke man van Oostende, want ook Verstraete zag zijn kopbal gestuit worden door een knappe reflex van de Oostendse doelman.

Vlak voor de rust moest Dutoit zich toch gewonnen geven op een schicht van Andrijasevic, maar de dwarslat was de thuisploeg goed gezind. Zo gingen ondanks een karrenvracht aan kansen rusten bij een brilscore en daar mocht vooral Oostende blij mee zijn.

Wel doelpunten, maar geen winnaar

Ook na de rust raakte de Kroaat maar niet voorbij Dutoit en wie zijn kansen niet afmaakt, krijgt het deksel op de neus. De razendsnelle Sakala, bij de rust ingevallen, ontdeed zich vlotjes van Moren en mikte de gevleide voorsprong knap tussen de benen van een bijna werkloze Davy Roef.

Heel lang mocht het geplaagde Oostende niet genieten van de voorsprong. Via twee Oostendse verdedigers caramboleerde een wilde voorzet voorbij de verbauwereerde Dutoit. Amper een minuut later trapte De Sutter de thuisploeg opnieuw op voorsprong, maar de VAR floot de veteraan terecht terug uit buitenspel.

Beide doelmannen moesten zich tot de laatste minuut onderscheiden. Roef ging razendsnel naar de grond op een gevaarlijke kopbal van Sakala. Aan de overkant mocht Dutoit zich gelukkig prijzen dat Milosevic blind naast de bal raasde, maar pakte in de slotminuut uit met een puike redding op een opportunistisch schot van Badibanga.

Een billijk gelijkspel is een mooie samenvatting van een wedstrijd zonder dode momenten. Waasland-Beveren domineerde voor de rust, maar Oostende moest in de tweede partij niet onderdoen. De thuisploeg is met dit punt ook mathematisch zeker van het behoud. Waasland-Beveren heeft daarvoor nog één punt nodig.

Verheyen: "Alsof we met rugzak van 30 kilo spelen"

Gert Verheyen (KV Oostende): “De kwaliteit aan de bal is al het hele seizoen een probleem, maar vandaag was het helemaal onder het vriespunt. Een beetje agressie was ook een werkpunt, maar dat was om een of andere reden afwezig. Het lijk wel of we spelen met een rugzak van 30 kilo, maar daar is geen enkele reden voor. Overwinningen geven je brandstof, maar als dat zolang uitblijft heb je op de duur geen energie meer. Ik ben te teleurgesteld om blij te zijn met de redding.”

William Dutoit (KV Oostende): “Nu kunnen we eindelijk zeggen dat we in de hoogste afdeling blijven. Ik had graag de nul gehouden omdat dan ook een overwinning met zich zou hebben meegebracht. Jammer genoeg is dat niet gelukt en hopelijk is dat voor de komende weken.”

Maximiliano Caufriez (Waasland-Beveren): “We hebben een voorsprong van 9 punten op Lokeren en zij hebben nog maar 3 wedstrijden te spelen. Dat moet normaal gezien volstaan. Morgen zullen we de wedstrijd van Lokeren met veel aandacht volgen en we hopen op een nederlaag voor hen en het behoud voor ons.”

90+4'

Na een aangenaam schouwspel eindigt de wedstrijd op een billijk gelijkspel. Aan kansen geen gebrek, maar aan beide kanten mag er komende week op efficiëntie getraind worden. Of we geven een dikke pluim aan beide doelmannen. KV Oostende is mathematisch zeker van het behoud, terwijl Waasland-Beveren dat nog één punt voor nodig heeft.
90+3'

Bijna Badibanga!

Badibanga lijkt te gaan voorzetten, maar mikt de bal plots zelf onder de lat en dwingt Dutoit daarmee tot een broodnodige redding!
90+1'

90'
Bij Oostende willen ze een strafschop na vermeend handspel van Vukotic, maar dat is wel heel erg licht. Boucaut fluit niet en dat is een wijze beslissing.
88'
Coopman wordt perfect aangespeeld op rechts in de rechthoek, maar zijn strakke voorzet belandt achter de inlopende Capon. Een meter meer naar voren en het had 2-1 gestaan.
87'
Even gerommel in de zestien meter van Waasland-Beveren wanneer de bal blijft hangen na een hoekschop. Uiteindelijk hobbelt de bal toch over de achterlijn en mag Roef het leer opnieuw in het spel trappen.
85'

Milosevic vergeet af te drukken!

Met nog 5 minuten op de klok vergeet Waasland-Beveren opnieuw op voorsprong te komen! Andrijasevic kopt de voorzet van Schrijvers prima terug op Milosevic, maar die loopt in de kleine rechthoek gewoon voorbij de bal!
80'
Ook aan de overkant blijven de kansen komen, maar Dierckx kan de bal niet laag houden.
79'

Roef redt de meubelen!

Op basis van de tweede helft verdient Oostende zowaar een voorsprong! De hoekschop wordt snel genomen en de bal wordt op het hoofd van Sakala geschilderd. Die kopt goed naar de grond, maar Roef gaat prima plat en stopt de bal op de lijn!
74'
71'

VAR fluit De Sutter terug

Net wanneer de bal richting De Sutter botst, staat de spits een voetje buitenspel. De VAR let goed op!
70'

De Sutter meteen met de 2-1!

En het staat meteen weer 2-1! Met een gelukje valt de bal voor de voeten van Tom De Sutter en die twijfelt niet om de 2-1 in doel te knallen!
69'

Dutoit geklopt door zijn ploegmaats

Een zege is Oostende maar niet gegund. Via twee Oostendse verdedigers caramboleert de bal voorbij Dutoit in doel en zo staat het plots weer gelijk!
68'
Waasland-Beveren is al een tijdje niet meer voor de neus van Dutoit verschenen en dus probeert Vanzo het eens vanop afstand. Veel meer dan de bal achter zijn doel gaan halen moet de Oostendse doelman uiteindelijk niet doen.
60'

Sakala mikt de 1-0 tussen de benen van Roef!

Na een karrenvracht aan kansen krijgen we dan toch een doelpunt te zien! Sakala komt oog in oog te staan met Davy Roef en de Zambiaan mikt de bal knap tussen de benen van de bezoekende doelman. Een gevleide, maar welgekomen voorsprong van de thuiploeg.