Kortrijk komt pas in slotfase onder stoom tegen Cercle Brugge

  1. 37' - Geel - Lloyd Palun
  2. 28' - Geel - Guévin Tormin
  3. 22' - Verv. Kylian Hazard door Irvin Cardona
  4. 10' - Doelpunt - Benjamin Delacourt (0 - 1)
  1. 89' - Doelpunt - Felipe Avenatti (2 - 1)
  2. 80' - Doelpunt - Felipe Avenatti (1 - 1)
  3. 79' - Verv. Aboubakary Koita door Christophe Lepoint
  4. 79' - Geel - Julien De Sart
  5. 75' - Verv. Guévin Tormin door Robbe Decostere
  6. 73' - Geel - Petar Golubovic
  7. 71' - Verv. Elohim Rolland door Charilaos Charisis
  8. 69' - Verv. Adama Noss Traoré door Arnaud Lusamba
  9. 58' - Verv. Imoh Ezekiel door Teddy Chevalier
  10. 53' - Geel - Elohim Rolland

  Cercle Brugge heeft zich de kaas van het brood laten eten in Kortrijk. De bezoekers leken lange tijd op weg naar een eerste zege sinds december, maar in de slotfase boog Avenatti eigenhandig de achterstand om. "Ik ben zeer ontgoocheld over het resultaat, want we verdienden meer", zegt Cercle-coach Laurent Guyot.

  KV Kortrijk - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net wanneer de wedstrijd op een gelijkspel lijkt af te stevenen pakt Kortrijk in de slotfase alsnog de volle buit. Avenatti velt het eindoordeel met z’n tweede van de avond.
  • Man van de match: Hij spaarde het beste voor het einde van de match, maar dat mocht er dan ook wel zijn. Met twee kopbaldoelpunten loodste Felipe Avenatti Kortrijk bijna in z’n ééntje op en over Cercle.
  • Opvallend: Voor het eerst sinds 1989 nog eens een competitiewedstrijd in Kortrijk winnen, het is Cercle ook vanavond niet gelukt. Meer zelfs, Cercle zit intussen al aan 9 wedstrijden zonder overwinning. De laatste zege dateert van half december tegen Anderlecht.

  Bekijk de goals uit Kortrijk - Cercle Brugge (2-1)

  Delacourt geeft Cercle wind in de zeilen

  Cercle rondde vorige week de operatie redding af en kon zich dus volop focussen op die andere operatie: na 8 wedstrijden zonder zege eindelijk nog eens winnen. De Brugse start mocht er alvast zijn. Na amper 10 minuten kopte Delacourt al raak op een voorzet van Tormin.

   

  Het antwoord van Kortrijk? Een gevaarlijke kopbal van Ezekiel. Nardi had een uitstekende reflex nodig om een snelle gelijkmaker van de thuisploeg te voorkomen. Ook Avenatti stelde de Cercle-doelman op de proef, maar scoren lukte niet.

   

  Cercle zag halfweg de eerste helft Hazard uitvallen, maar ook zonder hem bleven de bezoekers makkelijk overeind. Nardi moest wel nog eens aan de bak op twee vrije trappen van De Sart, maar het was Cercle dat nog het dichtst bij een goal kwam. Alleen voor Bruzzese liet Tormin de 0-2 liggen.

  VIDEO: Avenatti kopt pal in de handen van Nardi, die bijna met de bal over de lijn gaat

  Avenatti zorgt voor ommekeer in de slotfase

  Kortrijk wist dus wat te doen in de 2e helft, maar het was Cercle dat het best uit de startblokken schoot met kansen voor Cardona en Bruno. Nadien werd het een slaapverwekkend schouwspel, daar veranderde ook de inbreng van Chevalier niks aan.

   

  Net wanneer bondscoach Roberto Martinez zich wellicht stilaan afvroeg waarom hij naar het Guldensporenstadion afgezakt was, viel er weer wat te beleven. Bruzzese werd 10 minuten voor het einde bijna verschalkt door een verrassende vrije trap van Mercier.

   

  Cercle leek op weg naar de langverwachte overwinning, maar daar besliste Avenatti anders over. Tien minuten voor het einde kopte hij raak op aangeven van Chevalier en kort voor het einde verzilverde hij een voorzet van D’Haene. Cercle bleef zo opnieuw met lege handen achter.

  Guyot: "Zeer ontgoocheld over het resultaat"

  • Laurent Guyot (trainer Cercle Brugge): "We hebben de kansen gehad, maar we hebben ze opnieuw niet benut. Bij 0-2 had de wedstrijd er misschien anders uit gezien, maar het is nu eenmaal zo. Ik ben zeer ontgoocheld over het resultaat, want we verdienden meer. Als we het algemeen bekijken dan maakt Cercle al 2 jaar progressie, maar vandaag was ik zelfs bij een gelijkspel ontgoocheld geweest. Het is niet de eerste keer dat we zoveel kansen laten liggen."
  • Yves Vanderhaeghe (trainer KV Kortrijk): "In de eerste helft hebben we veel te veel vrijheid aan Cercle gegeven. Zij waren heel goed georganiseerd en counterden uitstekend. Wij gaven te veel ruimte en kwamen daardoor in de problemen. Gelukkig hebben we het laatste halfuur goed gereageerd, toen hebben we meer mentaliteit getoond. Het was zeker geen gemakkelijk wedstrijd. Avenatti was heel zwak in de eerste helft, maar heeft uiteindelijk wel bewezen dat hij een heel goede speler is."
  • Kristof D'Haene (Kortrijk): "Het is een fantastisch gevoel om de 3 punten nog thuis te houden. We moesten bevestigen na vorige week en dat hebben we gedaan. In de tweede helft hebben we bijgestuurd en directer gespeeld en dat heeft geloond."
  • Robbe Decostere (Cercle Brugge): "Ik hoopte dat we de overwinning over de streep konden trekken, maar we konden de voorsprong helaas niet vasthouden. We hadden het goed onder controle. Als we iets alerter waren geweest, waren die doelpunten niet gevallen. We hadden de wedstrijd ook zelf al vroeger moeten beslissen. "

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Cercle leek op weg naar eindelijk nog eens een overwinning, maar daar besliste Avenatti anders over. Met 2 kopbaldoelpunten loodste hij Kortrijk in de slotfase naar 2-1-winst.
  3. tweede helft, minuut 90. Opnieuw Avenatti! Kortrijk gaat op en over Cercle! Het is opnieuw Avenatti die de weg naar doel vindt. Dit keert zorgt D'Haene voor de assist en Avenatti kopt z'n 2e van de avond binnen.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Felipe Avenatti van KV Kortrijk. 2, 1.
  5. tweede helft, minuut 86. Stevenen we af op een puntendeling of zit er nog meer in voor Kortrijk? Of komt die langverwachte overwinning van Cercle er toch nog?
  6. tweede helft, minuut 81. Avenatti kopt raak. Alles te herdoen in Kortrijk! Chevalier schildert de bal op het hoofd van Avenatti en die kopt de bal overhoeks in doel: 1-1.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Felipe Avenatti van KV Kortrijk. 1, 1.
  8. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KV Kortrijk, Christophe Lepoint erin, Aboubakary Koita eruit
  9. tweede helft, minuut 79. Mercier pakt uit met een verrassende vrije trap na een overtreding van De Sart. Gelukkig voor Kortrijk is Bruzzese bij de pinken, de doelman gaat goed plat.
  10. Gele kaart voor Julien De Sart van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 79
  11. tweede helft, minuut 77. "Ik vraag me af of bondscoach Roberto Martinez uit geleefdheid is gebleven of toch al de aftocht heeft geblazen, want er valt weinig te beleven.". Radiocommentator Bert Sterckx.
  12. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Cercle Brugge, Robbe Decostere erin, Guévin Tormin eruit
  13. tweede helft, minuut 74. Tormin kan niet meer voort na de overtreding van Golubovic. Hij wordt vervangen door Decostere.
  14. Gele kaart voor Petar Golubovic van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 73
  15. tweede helft, minuut 72. Golubovic heeft totaal geen oog voor de bal en houdt Tormin wel erg opzichtig tegen. Het komt hem op een terechte gele kaart te staan.
  16. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KV Kortrijk, Charilaos Charisis erin, Elohim Rolland eruit
  17. tweede helft, minuut 70. Ook voor Rolland zit de wedstrijd erop. Hij wordt vervangen door Charisis.
  18. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Cercle Brugge, Arnaud Lusamba erin, Adama Noss Traoré eruit
  19. tweede helft, minuut 69. Lusamba mag nog ruim 20 minuten meedoen bij Cercle. Hij neemt de plaats in van Traoré.
  20. tweede helft, minuut 67. Afgeblokt schot van Chevalier . Chevalier komt dan toch eens in schietpositie, maar zijn knal wordt nog gedevieerd door Delacourt en gaat zo hoog over doel. De thuisploeg probeert de druk nu wel te verhogen.