Dominant Club Brugge sluipt met strafschop tot op 6 punten van Genk

  einde
  10
  1. 45+1' - Geel - Yohan Boli
  2. 43' - Geel - Benoît Poulain
  1. 89' - Verv. Siebe Schrijvers door Marvelous Nakamba
  2. 89' - Geel - Krépin Diatta
  3. 89' - Geel - Jordan Botaka
  4. 87' - Verv. Wesley Moraes door Jelle Vossen
  5. 86' - Verv. Thibault Vlietinck door Dion Cools
  6. 82' - Verv. Alexis De Sart door Cristian Ceballos
  7. 76' - Doelpunt strafschop - Hans Vanaken (1 - 0)
  8. 74' - Geel - Steven De Petter
  9. 70' - Verv. Ibrahima Sankhon door Steven De Petter
  10. 60' - Geel - Ibrahima Sankhon
  11. 59' - Geel - Alexis De Sart
  12. 53' - Geel - Jorge Teixeira
  76'Hans Vanaken1 - 0

  Club Brugge heeft opnieuw aan de voorsprong van competitieleider Genk geknabbeld. Het hield STVV lang onder de knoet, maar had wel een strafschop nodig om de drie punten veilig te stellen. "Een man van 200 kilogram in bedwang houden, vind ik geen penalty", sakkerde STVV-coach Marc Brys na afloop.

  Club Brugge – STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: 75 minuten lang beukte Club op de Truiense poort, tot een strafschopovertreding van De Petter de verlossing bracht.
  • Man van de match: STVV-sluitstuk Kenny Steppe etaleerde zijn grote vorm met een paar uitstekende reddingen. De save op de kopbal van Diatta was fenomenaal.
  • Opvallend: STVV kan ook zijn 41e uitwedstrijd bij Club Brugge niet winnen. De Kanaries blijven wel stevig in de top 6 staan.

  Bekijk de goal uit Club Brugge - Sint Truiden (1-0)

  Steppe etaleert topvorm met wereldsave

  Racing Genk liet met een 1-1-gelijkspel punten liggen in Charleroi. Club Brugge wilde verder aan de voorsprong knabbelen van de Limburgers, maar kreeg met STVV een moeilijke klant over de vloer. De Kanaries konden nog nooit winnen bij blauw-zwart, maar mochten door het resultaat van Charleroi wel vrank en vrij aan de wedstrijd starten.

   

  De openingsfase was vervelend. Het tempo lag laag en er werden veel storende overtredingen gemaakt om een versnelling de kop in te drukken. Toen Diatta na een kwartier spelen vrij mocht inkoppen, toonde Steppe waarom hij als één van de sterkhouders wordt bestempeld bij de Kanaries. Met een kattensprong voorkwam hij een haast zekere achterstand.

   

  Met de rust in zicht kwamen de bezoekers een aantal keren dreigen. Botaka trapte eerst voorlangs en vond daarna Denswil op zijn weg na een afleggertje van Boli. De ruststand na een matige eerste helft was 0-0.

  VIDEO: Steppe houdt Diatta van een doelpunt met geweldige parade

  Wat voetballend niet lukte, doet Vanaken vanaf de stip

  Het gemor van de Club-supporters hield ook na de rust nog even aan. Blauw-zwart speelde traag, inspiratieloos en veel te vaak lateraal. Toen Denswil kort voor het uur met een verrassende pegel de dwarsligger raakte, sloeg de vlam in de Brugse pan.

   

  De bezoekers werden tegen het eigen doel geduwd. Club Brugge versmachtte STVV, maar de Kanaries hielden onverhoopt stand. Brys gooide De Petter tussen de lijnen en rekende op diens ervaring om het punt vast te houden, maar die gok pakte verkeerd uit. De invaller stond een handvol minuten op het veld toen hij Wesley ten val bracht in de zestien. Vanaken verloste Club vanaf de stip.

   

  In de slotfase gingen de bezoekers nog op zoek naar de gelijkmaker, maar Kamada en Garcia lieten die liggen. De thuisaanhang moest bibberen tot het bittere einde, maar slaakte een zucht van verlichting toen Laforge de wedstrijd ten einde floot. De overwinning brengt Club tot op 6 punten van leider Genk. Voor STVV is er geen man overboord, het staat nog altijd stevig in de top 6.

  Brys: "Een man van tweehonderd kilo in bedwang houden, vind ik geen strafschop"

  "Laat ons eerlijk zijn: Club Brugge was beter vandaag. Ze kregen de beste kansen, maar de wijze waarop het doelpunt tot stand komt, vind ik vervelend. Zulke situaties gebeuren elke wedstrijd ontelbaar veel keren. Een man van tweehonderd kilo die De Petter in bedwang probeert te houden, vind ik geen strafschopovertreding", sakkert STVV-coach Marc Brys na de wedstrijd.

   

  "De druk van Club nam de bovenhand. We moesten laag gaan spelen en het was pompen of verzuipen. We probeerden op onze manier af en toe uit te breken, maar speelden al bij al met te weinig durf."

   

  "Oplapwerk heb ik niet. We hadden graag punten mee naar huis genomen, maar speelden nu eenmaal uit bij de landskampioen. We zullen dus volgende week op Moeskroen proberen om Play-off I veilig te stellen", aldus nog Marc Brys.

  Leko: "We speelden een quasi perfecte wedstrijd"

  "STVV kwam hier in een 5-3-1-1 spelen, wat het ons zeer moeilijk maakte", begon Club-coach Ivan Leko zijn interview. "Het resultaat is daarom wat mager, maar de overwinning is wel dik verdiend. Het had ook 2-0 of 3-0 kunnen zijn."

   

  "Behalve op vlak van efficiëntie speelden we een quasi perfecte wedstrijd. Mijn driemansdefensie stond er ook, hoewel we niet veel hebben kunnen trainen in die bezetting. De sfeer in de kleedkamer is goed en dat vertaalt zich in de grinta op het veld. We tonen nu al een paar weken aan een stuk dat we een goede ploeg zijn."

   

  "Ik zei het al eerder en herhaal het vanavond nogmaals: ik geloof erin dat we spanning zullen brengen in de play-offs."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Afgelopen! Wat al voetballend niet lukte, deed Vanaken dan maar vanaf de stip. Club wint met 1-0 van STVV en nadert tot op 6 punten van leider Genk.
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. De allerlaatste kans voor de bezoekers wordt door De Petter over en naast geknald. Boli hinderde de invaller bij zijn schot. De supporters in de tribunes zetten het feestje in.
  4. tweede helft, minuut 91. Botaka tikt Diatta aan. Het publiek schreeuwt om een tweede gele kaart, maar Laforge is genadig.
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Club Brugge, Marvelous Nakamba erin, Siebe Schrijvers eruit
  6. Gele kaart voor Krépin Diatta van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 89
  7. Gele kaart voor Jordan Botaka van STVV tijdens tweede helft, minuut 89
  8. tweede helft, minuut 88. Botaka komt goed weg. Diatta zit Botaka vervelend op de hielen en krijgt een stevige duw van de Truiense aanvoerder. Laforge lost het op met een gele kaart voor beide spelers.
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Club Brugge, Jelle Vossen erin, Wesley Moraes eruit
  10. tweede helft, minuut 87. "Het is bibberen, bibberen en nog eens bibberen voor de Club-aanhang". Tom Boudeweel, Sporza Radio.
  11. tweede helft, minuut 86. Kopbal Kamada. Het Truiense slotoffensief is ingezet. Kamada kopt over. De zege is nog niet binnen voor blauw-zwart.
  12. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Club Brugge, Dion Cools erin, Thibault Vlietinck eruit
  13. tweede helft, minuut 84. Garcia is mee opgerukt, maar krijgt de bal niet onder controle voor de neus van Horvath. In de actie die volgt trapt Asamoah meters naast.
  14. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij STVV, Cristian Ceballos erin, Alexis De Sart eruit
  15. tweede helft, minuut 82. Aan de overzijde kan ook Kamada zijn poging niet kadreren. Nog tien minuten op de klok.
  16. tweede helft, minuut 80. Vanaken laat het liggen. Schrijvers zet De Petter te kijk met een fijne panna. De voorzet op Vanaken is perfect, maar de doelpuntenmaker vergeet de wedstrijd te beslissen. Hij mikt naast.
  17. tweede helft, minuut 77. Boli maakt het zichzelf moeilijk tegen Denswil en dribbelt met de bal over de achterlijn. .
  18. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 76 door Hans Vanaken van Club Brugge. 1, 0.
  19. tweede helft, minuut 74. Dan maar vanaf de stip! Vanaken breekt de ban en zorgt na 75 minuten spelen voor de verlossing. Hij zet de elfmeter feilloos om: 1-0!