2 op 9 helpt Genk niet om kopzorgen achter te laten in Charleroi

  1. 45+1' - Geel - Gabriele Angella
  2. 26' - Geel - Alejandro Pozuelo
  3. 24' - Doelpunt - Bryan Heynen (0 - 1)
  1. 90+4' - Geel - Núrio
  2. 89' - Verv. Jere Uronen door Casper de Norre
  3. 85' - Verv. Ali Gholizadeh door Jérémy Perbet
  4. 72' - Verv. David Henen door Massimo Bruno
  5. 69' - Verv. Zinho Gano door Marcus Ingvartsen
  6. 66' - Verv. Dieumerci Ndongala door Junya Ito
  7. 59' - Geel - David Henen
  8. 56' - Doelpunt - David Henen (1 - 1)
  24'Bryan Heynen0 - 1
  56'David Henen1 - 1

  Genk heeft enkele woelige weken niet kunnen doorspoelen met
  een zege op het veld van Charleroi. De competitieleider bleef na een
  geanimeerde wedstrijd steken op een gelijkspel en moet vrede nemen met 2 op 9.

  Charleroi – Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Genk kiest in het begin van de tweede helft voor voorzichtig balbezit en wordt daar bij de eerste de beste tegenprik voor afgestraft. Henen krult de 1-1 in het doel.
  • Man van de match: De Genkies ambieerden een overwinning, maar mogen hun doelman danken dat ze met een punt naar Limburg kunnen terugkeren. Vukovic presteerde op uitmuntend niveau.
  • Opvallend: Genk kan nu al drie wedstrijden op een rij niet winnen en vertoont tekenen van kwetsbaarheid. Club Brugge is zo genaderd tot op 6 punten.

  Bekijk de goals uit Charleroi - Genk (1-1)

  Heynen bedankt voor het vertrouwen

  Een aangename eerste helft werd in het begin gedomineerd door de bezoekers, die met Pozuelo in de basis de sputterende motor weer aan de praat wilden krijgen. Gano, de vervanger van de zieke Samatta, miste vier open kansen, maar zag ploegmaat Heynen wel trefzeker zijn. Randje buitenspel rondde hij voorbereidend werk van Trossard secuur af.

   

  Nadien nam Charleroi de wedstrijd over. Osimhen kreeg de beste kansen, maar stuitte op een ijzersterke Vukovic. Toen de Genkse doelman toch een keer geklopt was, deden Lucumi en Dewaest hun duit in het zakje met uitmuntend verdedigend werk. De Genkse 0-1-voorsprong halfweg was gevleid.

  KOEKOEK! Henen zet Maehle in de wind met heerlijke controle en panna

  Genk is het spoor bijster na de rust

  Het gepatenteerde combinatievoetbal van Genk kwam er na de rust niet meer uit. De bal voorzichtig in eigen gelederen houden bleek het devies, maar bij de eerste de beste tegenprik werd die tactiek genadeloos afgestraft. Henen nam het leer vanaf de linkerflank mee naar het centrum en krulde de 1-1 heerlijk in de verste hoek.

   

  De verdiende gelijkmaker stond op het bord en Charleroi rook bloed. Genk toonde zich kwetsbaar, maar kon rekenen op man van de match Vukovic die met een paar cruciale reddingen het punt vasthield. Zijn collega aan de overkant kwam bij een zeldzame Genkse counter op zijn beurt al even solide tussen.

   

  De 1-1 bleef dankzij de doelmannen op het bord. Een punt waarmee geen van beide ploegen veel opschiet. Genk blijft achter met 2 op 9, Charleroi moet nog vol aan de bak om Play-off I te halen.

  Clement: "Het Genk van aantal maanden geleden teruggezien"

  Als je de kansen niet afmaakt, kan je weleens in de problemen komen, analyseerde Peter Vandenbempt. "Dat klopt volledig", bevestigde coach Philippe Clément. "Zelfs topspitsen hebben weken dat het minder loopt. Het belangrijkste is dat we weer dominanter spelen en meer kansen creëren."

   

  "Het verval na de rust is - vooral bij Pozuelo - te wijten aan de voorbije moeilijke weken, maar hij heeft wel hard gewerkt op training. Ik ben al blij dat ik op veel momenten het Racing Genk van een aantal maanden geleden heb teruggezien, maar nog niet constant genoeg."

   

  "Het zou fantastisch zijn om op de eerste plek naar Play-off I te gaan. Nu gaan we er alles aan doen om met goed voetbal de drie punten te pakken tegen Lokeren."

   

  Met het gelijkspel doet Charleroi een slechte zaak in de strijd om een ticket voor Play-off I. "Maar het is nog niet voorbij", zegt coach Felice Mazzu. "We wachten de resultaten van Gent en Anderlecht af. We hebben veel kansen gehad tegen Genk, maar waren niet efficiënt genoeg."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde partij! Het zit erop in Charleroi. Henen krulde kort na de rust de gelijkmaker in het doel, nadien grepen beide doelmannen met puike reddingen de hoofdrollen. 1-1.
  3. Gele kaart voor Núrio van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 94
  4. tweede helft, minuut 93. Lucumi kopt naast. In de laatste minuut van de extra tijd kopt Lucumi een vrije trap van Malinovski naast. De bal week nog af, Genk krijgt nog een hoekschop in de 95e minuut.
  5. tweede helft, minuut 91. Invaller Perbet glijdt in op een voorzet, maar Vukovic zit er opnieuw tussen. De Genk-doelman is de man van de match.
  6. tweede helft, minuut 91. "Wat is dat hier allemaal? De rollercoaster valt geen seconde stil!". Peter Vandenbempt, Sporza Radio.
  7. tweede helft, minuut 91. Er komen drie minuten bij.
  8. tweede helft, minuut 89. Afgekeurd doelpunt! Malinovski aarzelt veel te lang, maar vindt Ito toch nog op rechts. De Japanner kapt zijn mannetje uit en treft raak, maar stond een meter buitenspel.
  9. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KRC Genk, Casper de Norre erin, Jere Uronen eruit
  10. tweede helft, minuut 87. "Het thuispubliek wil de overwinning". Peter Vandenbempt, Sporza Radio.
  11. tweede helft, minuut 87. We zijn nog niet aan de nieuwe patatjes. Ito trapt aan de overkant oog in oog met Penneteau op de doelman van de Zebra's.
  12. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Charleroi, Jérémy Perbet erin, Ali Gholizadeh eruit
  13. tweede helft, minuut 84. Wie o wie kroont zich nog tot winnaar? Morioka schakelt Dewaest uit, Osimhen neemt over, maar moet andermaal zijn meerdere erkennen in de uitmuntende Vukovic.
  14. tweede helft, minuut 82. Maehle mist zijn controle. Trossard speelt Maehle perfect aan, maar de Deen verprutst zijn controle. Hier zat misschien wel de winning goal in.
  15. tweede helft, minuut 81. Charleroi kiest voor de organisatie en de snedige tegenaanval. Gholizadeh heeft een goed idee, maar de uitvoering van zijn steekballetje naar Morioka is minder.
  16. tweede helft, minuut 79. Pozuelo wil zijn statistieken nog wat opkrikken. Hij trapt uit de draai met links, maar vindt Penneteau op zijn weg.
  17. tweede helft, minuut 76. Onoordeelkundige tackle. Penneteau controleert een terugspeelbal en duwt die te ver vooruit. Ingvartsen is er als de kippen bij en dwingt Penneteau in de tackle. Gevaarlijk, want behalve de bal raakt hij ook veel man. Smet wuift het appel weg.
  18. tweede helft, minuut 74. Vlijmscherpe counter van de Carolo's. Osimhen, weer hij, controleert de voorzet van Gholizadeh perfect, maar aarzelt dan te lang. Trossard blokkeert het schot na een ferme inspanning.
  19. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Charleroi, Massimo Bruno erin, David Henen eruit