Afgekeurde goals houden Antwerp niet uit Play-off I

  einde
  21
  1. 29' - Geel - Didier Lamkel Ze
  2. 16' - Geel - Lazare Amani
  1. 89' - Geel - Siebe Blondelle
  2. 88' - Verv. Jordan Loties door Cheick Keita
  3. 87' - Geel - Faris Haroun
  4. 85' - Geel - Sambou Yatabaré
  5. 83' - Doelpunt - Jonathan Bolingi (2 - 1)
  6. 76' - Verv. Eric Ocansey door Konan Jocelyn
  7. 76' - Geel - Jelle Van Damme
  8. 71' - Verv. Lazare Amani door Nils Schouterden
  9. 69' - Verv. William Owusu door Jonathan Bolingi
  10. 65' - Verv. Didier Lamkel Ze door Amara Baby
  11. 56' - Doelpunt - Eric Ocansey (1 - 1)
  12. 52' - Doelpunt - William Owusu (1 - 0)

  Antwerp heeft zich verzekerd van een ticket voor Play-off I. Het legde Eupen over de knie met 2-1, ondanks 2 afgekeurde doelpunten. Het is de eerste keer dat stamnummer 1 in Play-off I zal aantreden. "Dat wordt genieten", reageert Antwerp-speler Geoffry Hairemans.

  Bekijk de goals uit Antwerp - Eupen (2-1)

  Antwerp - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Twee keer keurt de wedstrijdleiding de 2-1 van Antwerp af.  De derde keer telt het doelpunt wel, na tussenkomst van de videoscheidsrechter.
  • Man van de match: Hendrik Van Crombrugge keept een puike match. In de eerste helft houdt hij Antwerp keer op keer van het openingsdoelpunt.
  • Opvallend: Antwerp wint een eerste keer sinds eind december voor eigen publiek. Op tweede kerstdag won het met 2-1 van Moeskroen.

  Sterke Van Crombrugge houdt de 0

  Na 1 op 9 wilde Antwerp weer aankopen met de zege. Een driepunter stond ook gelijk aan een allereerste deelname aan Play-off I en daar ging stamnummer 1 vol voor.

   

  Lamkel Zé, Refaelov en Mbokani probeerden het allemaal, maar bij Eupen was Hendrik Van Crombrugge de beste man op het veld. Hij keepte een puike match en pakte alle ballen. Eén keer had hij geluk.: toen Hairemans een poging ondernam, kreeg Van Crombrugge de medewerking van het doelhout op de Bosuil.

   

  De bezoekers uit het oosten van het land zetten daar een echte kans tegenover. De knal van Lazare eindigde maar net naast het doel van Bolat.

  Mbokani scoort (weliswaar vanuit buitenspel) een heerlijk doelpunt

  3e keer, goeie keer

  Van Crombrugge had 45 minuten lang standgehouden, maar het uur haalde hij niet. In de 52e minuut zette publiekslieveling Owusu Antwerp verdiend op voorsprong. Hij devieerde een voorzet verdiend in de verste hoek.

   

  Juklerød kieperde de voorsprong van Antwerp snel de vuilbak in. De Noorse flankverdediger centerde de bal pardoes in de voeten van Ocansey. De aanvaller van Eupen pakte het cadeau graag uit, helemaal uit het niets stond het 1-1 gelijk.

   

  Daarna eiste de wedstrijdleiding de hoofdrol op. Eerst signaleerde de VAR een duwfout van Batubunsika, zijn doelpunt telde niet. Ook voor Mbokani ging de vlieger niet op. De spits zou vanuit buitenspel vertrokken zijn, erg nipt dan toch.

   

  Uiteindelijk was het invaller Bolingi die de 2-1 maakte. Scheidsrechter Van Damme dacht eerst van niet, tot de videoreferee de prima aanval van Antwerp had bekeken. Derde keer, goeie keer voor de thuisploeg: nu telde het doelpunt wel.

  Bankzitter Yatabaré komt het veld op om te protesteren en krijgt geel

  Met 49 punten na 28 speeldagen heeft Antwerp zich een eerste keer in de clubgeschiedenis verzekerd van deelname aan Play-off I. Eupen wist al dat het Play-off II speelt.

  "Play-off I wordt genieten!"

  • Geoffry Hairemans (Antwerp): "We zijn superblij dat we Play-off I gehaald hebben. We waren wat aan het stressen, maar dat is nu voorbij. Op naar de playoffs nu, dat wordt genieten! We hebben niks te verliezen, misschien kunnen we zelfs stunten."
   
  • Faris Haroun (Antwerp): "We waren wat gespannen, dat ticket voor Play-off I speelde wat in onze hoofden. Even dachten we dat het net niet zou worden, maar uiteindelijk winnen we toch verdiend. In Play-off I willen we zeker onze rol spelen. We hoeven alleszins voor niemand bang te zijn. Ik ben tegen mijn 10e gele kaart aangelopen, maar gelukkig profieerde Eupen van die vrije trap. Anders had de trainer me gekeeld (lacht)."
   
  • Alessio Castro-Montes (Eupen): "Als je voor zo'n publiek kan spelen, heb ik het zeker niet moeilijk om me nog een keer op te peppen. In Play-off II zullen heel wat jonge spelers hun kans krijgen. Zo ben ik vorig seizoen komen piepen. Helaas had ik in het begin van het seizoen last van een blessure."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde: Antwerp naar Play-off I. Het is afgelopen op de Bosuil. Antwerp wint voor het eerst in twee maanden nog eens voor eigen publiek. Het levert stamnummer 1 een eerste ticket voor Play-off I op. Antwerp kende wel de nodige moeite om Eupen te verschalken. Tot twee keer toe keurde de wedstrijdleiding de 2-1 af. De derde keer was wel raak, met dank aan de videoscheidsrechter.
  3. tweede helft, minuut 92. Met nog 2 minuten op de klok acht Antwerp de tijd rijp om tijd te winnen. Mbokani en Refaelov tikken de bal wat rond.
  4. tweede helft, minuut 90. We tellen er 4 minuten bij.
  5. Gele kaart voor Siebe Blondelle van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 89
  6. tweede helft, minuut 89. Nu maait Blondelle Mbokani neer. Ook deze gele kaart is terecht.
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KAS Eupen, Cheick Keita erin, Jordan Loties eruit
  8. tweede helft, minuut 88. Beenveeg Haroun. Haroun gaat stevig in op Fall en legt hem neer met een beenveeg. De gele kaart is op zijn plaats. Omdat het zijn 10e van het seizoen is, mist hij de matchen tegen Charleroi en Kortrijk.
  9. Gele kaart voor Faris Haroun van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 87
  10. Gele kaart voor Sambou Yatabaré van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 85
  11. tweede helft, minuut 84. 2-1: Het doelpunt telt wel! Scheidsrechter Kevin Van Damme luistert aandachtig naar het advies van de VAR en keurt het doelpunt van Bolingi vervolgens goed. De invaller tikte van dichtbij binnen na een prima aanval van Antwerp.
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Jonathan Bolingi van Antwerp. 2, 1.
  13. tweede helft, minuut 83. Weer afgekeurd? Ook het doelpunt van Bolingi telt niet. Of wel? De videoreferee treedt in actie.
  14. tweede helft, minuut 80. Doelpunt Mbokani afgekeurd. Mbokani knalt het leer krachtig in de verste hoek, maar de wedstrijdleiding keurt het doelpunt niet goed. De spits van Antwerp zou nipt vanuit buitenspel vertrokken zijn, erg nipt dan toch.
  15. tweede helft, minuut 79. Antwerp blijft aandringen. Haroun moet iets te ver naar achteren leunen om zijn kopbal snelheid mee te geven. Resultaat: ook deze bal mist doel.
  16. tweede helft, minuut 77. Baby kopt net naast het doel van Van Crombrugge. De voorzet was een productie van Juklerød.
  17. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KAS Eupen, Konan Jocelyn erin, Eric Ocansey eruit
  18. Gele kaart voor Jelle Van Damme van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 76
  19. tweede helft, minuut 74. "Antwerp is de betere ploeg, maar het moet opletten voor de tegenaanvallen van Eupen.". Bert Sterckx.
  20. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KAS Eupen, Nils Schouterden erin, Lazare Amani eruit